کاهش ازدواج،افزایش طلاق
مدیرکل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان از کاهش ازدواج و افزایش طلاق کشور در 5 سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، ناصر صبحی قراملکی در نخستین نشست هم اندیشی مدیران مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره گفت: ازدواج در مقایسه با سال گذشته 6 و نیم درصدی کاهش یافته و طلاق 5 درصد افزایش یافته است. وی در ادامه با اشاره به لزوم تمدید مجوز مراکز مشاوره ای که پیش از این از سازمان ملی جوانان مجوز فعالیت گرفته اند، افزود: براساس قانون مراکز مشاوره باید زیر نظر سازمان نظام روانشناسی فعال باشند که با این سازمان تفاهم نامه ای برای تمدید مجوز مراکزی که از سازمان ملی جوانان مجوز گرفته اند ،منعقد شده است.
صبحی اضافه کرد: نامه تمدید موقت سه ماهه مراکز مشاوره زیر پوشش وزارت ورزش و جوانان آماده شده است تازمان ارائه مدارک و کسب استانداردهای لازم برای این مراکز فراهم شود.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده با بیان اینکه در کشور 278 محله حاشیه نشین وجود دارد، افزود: در این محلات آسیب های اجتماعی فراوانی وجود دارد که مراکز مشاوره و روانشناسی می توانند برای رفع آنها اقداماتی انجام دهند.
صبحی با اشاره به حضور 11 تا 15 میلیون نفر دراین محله های حاشیه ای ، گفت: تهران بین یک تا سه میلیون حاشیه نشین دارد به طوری که جمعیت حاشیه نشین تهران از بسیاری از کشورهای اروپایی بیشتر است.
وی اضافه کرد:2 و نیم میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که عامل بیشتر آنها طلاق و گسست خانواده است.
صبحی افزود: بر اساس آمار رسمی کشور یک و نیم میلیون معتاد در سراسر کشور وجود دارد که این تنها آمار معتادان حرفه ای است و اگر آمار افراد دارای سوءمصرف مواد مخدر یا افرادی که مصرف اتفاقی، درمانی یا تفننی دارند را به آن اضافه کنیم باید بگوییم که 8 میلیون نفر در کشور درگیر مواد مخدرند.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده گفت: از سال 1390 تا به امروز شیب نمودار ازدواج در کشور روز به روز پایین آمده است و آمار ازدواج درمقایسه با سال گذشته 6 ونیم درصد کاهش دارد.
وی افزود: 36 درصد ازدواج ها به طلاق منجر می شود و آمار طلاق در کشور، شیب افزایشی 5 و 3 دهم درصد دارد.
صبحی با بیان اینکه برای کاهش طلاق راهی جز پیشگیری نیست، گفت: مهمترین عامل در پیشگیری آموزش سبک زندگی صحیح است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از جوانان از اهداف اساسی تشکیل خانواده، مراحل و ملاک های انتخاب همسر، مهارت های زندگی مثل مقابله با مشکلات و همچنین مواجهه با چالش ها آشنایی ندارند، افزود: برای نخستین بار در کشور طرح ملی آموزش های پیش از ازدواج برای زوجین اجرا می شود.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده گفت: 750 هزار زوج معادل یک و نیم میلیون جوان در قالب این طرح آموزش های پیش از ازدواج را فرا می گیرند .
وی افزود: محتوای آموزشی آماده شده اما تا زمانی که دستگاه های مرتبط همکاری نکنند، این طرح اجرایی نخواهد شد.
صبحی اضافه کرد: بر اساس تعرفه های سال 95 سازمان نظام روانشناسی اجرای طرح مشاوره رایگان ازدواج برای یک و نیم میلیون جوان ایرانی بیش از 250 میلیارد تومان هزینه دارد در حالی که با تکیه بر بودجه معاونت ساماندهی امور جوانان باید 30 سال برای اجرای این طرح صبر کرد.
وی افزود: سازمان نظام روانشناسی موظف است به صورت ویژه به پرونده های دفاتر مشاوره ازدواج رسیدگی کند زیرا برخی از این مراکز هم از وزارت ورزش و جوانان و هم از سازمان نظام روانشناسی مجوز دارند اما برخی تنها مجوز سازمان ملی جوانان را دارند و گروهی دیگر بدون هیچ مجوزی فعالیت می کنند که از نظر ما حتی مراکزی که روانشناس هم نیستند می توانند با به کارگیری مشاوران و روانشناسان به عنوان مشاور فنی در دفاتر خود مجوز سازمان نظام روانشناسی را دریافت کنند.
صبحی با اشاره به قانون تسهیل ازدواج که اجرایش از سال 1384 معطل مانده است، گفت: ماده 8 این قانون و ضرورت ارائه آموزش های پیش از ازدواج با کمک مراکز مشاوره اشاره دارد که ما با تکیه بر مراکز مشاوره این ماده از قانون را اجرا می کنیم.
وی افزود: سند سلامت جوانان که با تلاش وزارت بهداشت آماده شده 8 محور دارد که دو محور آن به عنوان تشکیل خانواده و سلامت باروری به طور مستقیم به دفتر ازدواج مربوط می شود و برای اجرای آن نیز برنامه ویژه ای داریم.