رئیس مدیریت بحران:
تلاش ما ایجاد هماهنگی بیشتر برای کاهش خسارت ها
رئیس سازمان مدیریت بحران : تلاش ما این است که با هماهنگیهای ایجاد شده خسارتهای مالی و جانی را در حوادث کاهش دهیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اسماعیل نجار در حاشیه نخستین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور درباره مصوبات جلسه امروز افزود: در این جلسه بحث نخست ما درباره دو حادثه ای بود که در تهران و ماهشهر داشتیم که ابتدا نقاط قوت و ضعف آن را بحث و بررسی کردیم .
وی ادامه داد: حادثه هر چند در ابعاد کوچک باشد اما در شهری مثل تهران اگر چندین حادثه رخ دهد نیاز به هماهنگی بیشتر دارد و تلاش ما این است که در مرحله نخست با هماهنگی بیشتر خسارت جانی و مالی کمتری داشته باشیم .
رییس سازمان مدریت بحران کشور گفت: بحث اصلی جلسه امروز ما مشخص کردن استان های معین برای استان های حادثه دیده بود، چون اگر حادثه گسترده ای در یک استان اتفاق بیفتد قطعا شیرازه آن استان از هم می پاشد، لذا باید استان های معین به مدیریت بحران آن استان کمک و امداد رسانی کنند.
وی افزود: در این خصوص دستورالعملهای لازم تدوین و به بحث گذاشته شد و کارگروه ها نیز در این خصوص نظرات خود را داند .
نجار درباره دیگر مصوبات این جلسه گفت: برخی از دستگاههای اجرایی مانند کمیته امداد درخواست داشتند که عضو کارگروههای مدیریت بحران شوند که پس از بحث و بررسی عضویت این کمیته نیز تسریع شد.
وی افزود : همچنین سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز درخواست داشت کارگروه مستقلی در بحث مدیریت بحران تشکیل شود و در برخی کارگروهها نیز حضور یابد.
نجار ادامه داد: عضویت این سازمان نیز در برخی کارگروهها به علت اهمیت موضوع تصویب و مقرر شد مدیریت بحران سازمان میراث فرهنگی ایجاد شود .
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بحث مرکز تحقیقات اقیانوس شناسی از دیگر مباحثی بود که در جلسه امروز مطرح شد به ویژه که بیش از 5 هزار کیلومتر در اطراف مرزهای خود به ویژه در خلیج فارس و عمان دریا داریم .
21 استان کشور درگیر پدیده ریزگردها
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اکنون 21 استان کشور درگیر پدیده ریزگردها هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسماعیل نجار در حاشیه نخستین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور در جمع خبرنگاران درباره پدیده ریزگردها در اقصینقاط کشور افزود: در جلسات متعدد درباره ریزگردها بحث کردیم به ویژه بالای 80 درصد ریزگردهایی که در غرب کشور است، منشأ خارجی دارد.
وی ادامه داد: بیشتر این ریزگردها از عراق، سوریه و عربستان وارد کشور میشوند که به هیچ عنوان بحث کنترل ریزگردها در اولویت کاری این کشورها نیست.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در عراق و سوریه بخشی از این مناطق (کانون های ریزگرد)در اختیار داعش است که مسلم است که بحث کنترل و کاهش ریزگردها در اولویت کاری آنها نباشد .
وی افزود: از طرفی پدیده ریزگردها آزار دهنده است که هم سلامت و اقتصاد مردم را تحت تأثیر قرار میدهد و مشکلاتی برای مردم ایجاد می کنند و تلاش می شود که از طریق مجامع بینالمللی این کار دنبال شود و هم این مجامع بپذیرند که این موضوع یک بحران اساسی در منطقه است و هم اینکه کشورهای همسایه را متقاعد کنند که در این خصوص به کاهش آن کمک کنند.
نجار گفت: از طرفی دیگر با سدهایی که روی رودخانه دجله و فرات احداث شده است بخش اعظمی از ورود آب به منطقه جلوگیری می کند.
وی افزود : با احداث سد "آتاترک" چیزی حدود 68 میلیارد متر مکعب آب در آن جای گرفته و مشکلاتی را برای کشور عراق پدید آورده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه پدیده ریزگردها یک ابربحران است گفت: بحث دیگر ریزگردها تغییر اقلیم و گرم شدن زمین است که تغییر بارش را به دنبال دارد و کاهش بارش باران موجب خشکسالی می شود .
وی با بیان اینکه امکان آبپاشی در استانهایی که دارای ریزگرد هستند وجود ندارد افزود: ارتفاع این ریزگردها گاهی به 8 تا 10 کیلومتر می رسد که با توجه به امکانات موجود ، مقابله با این پدیده خیلی آسان نیست .
نجار ادامه داد: تلاش شده است کانون های ریزگرد در استان های کشور اعم از خوزستان ، سیستان و بلوچستان ، یزد ، کرمان و حتی اطراف تهران شناسی شود که اکنون 21 استان کشور درگیر پدیده ریزگردها هستند .
وی با بیان اینکه خشکسالی ، کاهش رطوبت و کاهش پوشش گیاهی باعث ریزگردها می شود گفت: بحث بیان زدایی با سرعت در حال انجام است اما این کار دیربازده است و در زوده بازده امکان برطرف کردن این مشکلات وجود ندارد و در واقع مقابله با ریزگردها در مقطع زمانی کوتاهی تأثیرگذار نیست و باید در بازه زمانی طولانی نسبت به حل این مشکل اقدام کرد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه دولت سال گذشته 340 میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها اختصاص داد گفت: متاسفانه به دلیل مشکلات همه آن محقق نشد هر چند که اعتباراتی بیش از این برای تثبیت شنهای روان و کاشت درختچه ها در مناطق بیابانی نیاز است.
وی با بیان اینکه تمام توان را در این زمینه بکار می بریم افزود: دستگاه های اجرایی با جدید تلاش می کنند و حتی با سازمان بسیج مستضعفان تفاهمنامه ای امضا کردیم .
نجار گفت: سازمان جنگل ها و مراتع و محیط زیست که متولیان اصلی امر هستند اما بنا به مصوب دولت برای پیگیری این مضوع کارگروهی در وزارت کشور شکل گرفته تا به صورت منسجم تر کار را دنبال کنند .
در آتشسوزی ماهشهر یکی از نقاط ضعف، مدیریت عوامل اطفای حریق بود
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در حادثه آتشسوزی ماهشهر یکی از نقاط ضعف، مدیریت و ساماندهی عوامل اطفای حریق در استان بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسماعیل نجار در حاشیه نخستین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور در جمع خبرنگاران درباره نقاط ضعف و قوت اطفای حریق حادثه آتشسوزی ماهشهر افزود : پتروشیمیها و پالایشگاه ها خودشان برای اطفای حریق امکانات و تجهیزات خوبی دارند و ماموریت و مسئولیت هر حادثه ای را در داخل بر عهده دارند و ما فقط به عنوان مدیریت بحران بنا به در خواست آنها به کمک آنان شتافتیم .
وی گفت: مجموعه مدیریت بحران استان خوزستان در حادثه اخیر ماهشهر در وهله نخست اول بنا به درخواست و نیاز پالایشگاه در محل حادثه حضور پیدا کرد که در مرحله نخست 4 فرونده بالگرد برای اطفای حریق درخواست شد که در اختیار آنها قرار داده شد.
نجار ادامه داد : همچنین برای پشتیبانی از آن درخواست هواپیما شد که آن را نیز در منطقه اهواز مستقر کردیم .
رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: همچنین تمام آتشنشانیها که میسر بود به غیر از مناطق نفتخیز، برای اطفای حریق ماهشهر حضور پیدا کردند اما مسئولیت اصلی با مدیران پالایشگاه و پتروشیمی بود.
وی با بیان اینکه بخش های خصوصی ضریب ایمنی در مسائل پالایشگاهها بویژه هنگام تعمیرات افزایش می دهند چون مخاطرات در آنجاها زیاد است افزود: در بررسی ها به این نقطه رسیدیم که ضرورت دارد در مناطق نفت خیز امکانات اطفای حریق مجهز اعم از وسائل و تجهیزات هوایی زمینی و ماشین آلات و حتی مواد مورد استفاده روز دنیا در اختیار داشته باشند تا هر زمان حادثه ای پیش آمد اقدامات لازم را انجام دهند حتی بتواند به کشور نیز کمک کنند .
وی ادامه داد: همچنین به نظر رسید برای کشور نیز چنین امکاناتی لازم است و این امکاناتی که داریم کفایت نمی کند .
نجار گفت: حتی در جلسه امروز بحث شد تا در لایحه پشتیبانی مسائل اطفای حریق و آتشنشانی که تقدیم دولت و مجلس می شود پیش بینی لازم صورت گیرد تا در آن لایحه نیازهای مدیریت بحران دیده شود .
وی افزود: البته با توجه به حجم زیاد آتش در حادثه ماهشهر تلاش گسترده ای صورت گرفت که نمیتوان نادیده گرفت .
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مخزنی با 25 هزار تن ماده نفتا قطعا حجم گستردهای از آتش را ایجاد میکند و خنک نگه داشتن منابع آتشزای اطراف و تخلیه مواد نفتی درون اطراف مخزن و جلوگیری از گسترش آتش بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی افزود: یکی از نقاط ضعف حادثه ماهشهر مدیریت و فرماندهی اطفای حریق در استان بود که از شب نخست تصمیم گرفته شد، مسئول HFC مناطق نفتخیز عهدهدار این مسئولیت شود و مدیرعامل پتروشیمی و وزیر نفت نیز در محل حادثه حضور پیدا کرد حساسیت بالای در این موضوع بود .
نجار درباره برآورد هزینه آتش سوزی های اخیر جنگل ها نیز گفت: متولیان امر دستگاه های مربوطه است بویژه که سازمان جنگل ها خودش یگان حفاظت دارد .
وی افزود: اما با این حال ما سال گذشته از اعتبارات خود استفاده کردیم؛ 290 خودرو برای کمک به جنگل ها خریداری و در اختیار سازمان قرار دادیم و 30 هزار تجهیزات انفرادی نیز در اختیار استان قرار داده شد ، البته در این خصوص مشارکت مردم نیز اهمیت دارد .