پخش زنده
امروز: -
12 تیر 1367 جهان شاهد یکی از اقدامات ضد بشری دولت امریکا بود.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، در چنین روزی ناو جنگی وینسنس امریکایی در فراز آبهای خلیج فارس هواپیمای مسافربری ایرباس ایران را هدف قرار داد و 290 مسافر شامل 156مرد ، 53 زن و 57 کودک 2تا 12 ساله، هشت کودک زیر دو سال و خدمه پروازی همگی را شهید کرد.
یکی از شاهدان این حادثه می گوید: صبح یکشنبه با چهار نفر از دوستانم مشغول شنا دردریا بودم هواپیمای مسافربری از بالای سرِ ما رد شد چند دقیقه بعد صدای مهیبی به گوش مان رسید ،احساس کردم آسمان لرزید،دیدم هواپیما تکه تکه شد با دوستانم به سمت هواپیمای منفجر شده رفتیم.
وی ادامه می دهد: تکه های اجساد روی دریا بود چهار تایی سعی کردیم اول کودکان بی جان را از آب بیرون بکشیم .
احمد یکی دیگر از شاهدان می گوید: صحنه دلخراشی بود ،آمریکا زمان جنگ کم آورده بود که به غیرنظامی ها حمله کرد ، زنده بودن امواج خلیج فارس مدیون این خونهاست.
حاج رسول پیرمرد90 ساله بندرعباسی که در آن زمان در دبی زندگی می کرد، هم می گوید: همسرم و فرزندانم خبردادند می خواهند با پرواز شماره 655 به دبی بیایند و من برای استقبال آنها به فرودگاه دبی رفته بودم اما هیچ گاه آنها از هواپیمایی پیاده نشدند.
وی می گوید: خدا حق مرا از امریکای جنایتکار بگیرد.
مقامات آمریکایی ابتدا اعلام کردند یک فروند هواپیمای اف – 14 جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار داده اند ولی پس از مشخص شدن نوع هواپیما برای جامعه بین الملل،آمریکا ادعا نمود که اشتباه کرده است.
دریادار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه می گوید: آمریکا در دادگاه بین المللی لاهه به اشتباه خود اعتراف کرد و مسئولیت این حادثه را پذیرفت.
با توجه به مجهز بودن ناوجنگی وینسنس به پیشرفته ترین فن آوری راداری و رایانه ای و مشخص بودن نوع هواپیمای مسافربری در حال پرواز ، مشخص شد که احتمال اشتباه وجود نداشته و این اقدام عمل خصمانه بوده و اعلام اولیه آنها شگردی بیش نبوده است .
این مهم هنگامی برای جهانیان هویدا شد که آمریکا کسانی را که قاتل 290 مسافر بی گناه بودند ،شایسته دریافت مدال افتخار دانست و نه تنها هیچکدام از خدمه ناوجنگی وینسنس تحت پیگرد قانونی قرار نگرفتند بلکه فرمانده این ناو؛ کاپیتان راجرز، در پایان خدمت خود برای هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایرانی و متلاشی کردن 290 تن از سرنشینان این هواپیما ، مدال شجاعت گرفت.
این در حالیست که کاپیتان راجرز فرمانده ناو وینسنس پس از انفجار هواپیمای ایرباس ایرانی می گوید: سنگینی این بار را تا پایان عمر به دوش خواهم کشید.
گفته می شود این کاپیتان در تیمارستان زندگی خود را می گذراند آخرین محل زندگی خلبان امریکایی که بر سرمردم هیروشیما بمب اتمی فروریخت.
کاپیتان کارلسون فرمانده سابق ناو سایدز دراین باره می گوید: ایرباس ایرانی علاوه بر علایمی که مبتنی بر غیرنظامی بودن خود می فرستاد با سرعتی کم در حال اوج گرفتن بود، حتی اگر هم اف-14 بود بعید بود ناو وینسنس را تهدید کند.
ناو جنگی وینسنس آمریکا هفتم خرداد1367 از بندر سن دییگو وارد خلیج فارس شده بود.
این ناو مجهز به سامانه " ایجیز" بود که یکی از پیشرفته ترین سامانه راداری است. پس چطور این پیشرفته ترین سامانه راداری جهان قادر به تشخیص یک هواپیمای ایرباس از اف-14 نبود؟!
حاجی بنده استاد پرواز هرمزگانی می گوید: اندازه و نوع هواپیما روی هر سامانه راداری قابلیت شناسایی دارد و موشک با وجود تشخیص مسافری بودن این هواپیما، شلیک شد.
جمهوری اسلامی ایران بلافاصله پس از حادثه موضوع را از طریق شورای امنیت سازمان ملل تعقیب کرد اما این شورا تنها با صدور قطعنامه 616 از وقوع این حادثه فقط ابراز تاسف کرد.
با گذشت سالها بسیاری از محققان ، خبرنگاران و برخی ژنرالهای بازنشسته امریکایی با بررسی اسناد و تصاویر به جای مانده از این جنایت جنگی ، دروغ بودن ادعاهای امریکایی ها در اشتباهی بودن حمله به این هواپیما را به دفعات اثبات کردند.
آیت الله خامنه ای (رئیس جمهور وقت) در همان روزها گفتند: آمریکا بعد حادثه گفت که اشتباه کرده است. غلط کرده است که اشتباه کرده است.اگر اشتباه بود چرا فرمانده ناو را محاکمه نکردید؟! چرا بهش مدال دادید؟
به گزارش ایسنا معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح می گوید: مردم آمریکا در سالهای گذشته سرنگونی هواپیمای ایرباس ایرانی توسط ناوگان نیروی دریایی آمریکا را محکوم کردهاند، اما ما از این کشور که محصول یک فرایند مافیایی تنیده شده در کانون قدرتمدار و زیادهخواه است، انتظار عذرخواهی نداریم.
سردار سرتیپ سید مسعود جزایری می افزاید: از جامعه آمریکا این انتظار هست که دولتشان را به خاطر کشتار انسانهای بی گناه مورد ملامت و سرزنش قرار دهند.
وی تصریح می کند: بدون شک خطر بروز حادثه مشابه توسط متجاوزان آمریکا همچنان وجود دارد، اما در شرایط کنونی چنانچه چنین اتفاقی رخ دهد پایانش مشابه با دوره سقوط ایرباس در سال 67 نخواهد بوداین امر واکنش جدی ما را به دنبال خواهد داشت .
معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ادامه می دهد : آمریکا در هرکجا که حضور پیدا کرده ناامنی را نیز با خود آورده است ؛ چراکه
موجود یت رژیم آمریکا مبتنی بر زورگویی و زیادهخواهی است و همین امر هم موجب کشاکش و برخورد میشود.
سردار سرتیپ جزایری می گوید: هر چند جنایات هیات حاکمه آمریکا در جنگهای عراق و افغانستان فراتر از حد تصور است که ممکن است کشته شدن 290 مسافر ایرباس ایرانی در مقابل آن چندان دیده نشود اما یادآوری اقدامات ضد بشری آمریکا رسالتی است که بر عهده همه انسانهای آزاده جهان گذاشته شده است.
لذا آنان وظیفه دارند در دفاع از انسانیت و مخالفت با جنگطلبان و تروریستها به طرح آن بپردازند .
وی از ایرانیان ، مسلمانان و همه آزادگان سراسر جهان می خواهد اجازه ندهند جنایات فجیع دولت آمریکا در ساقط کردن هواپیمای مسافری به فراموشی سپرده شود.
در همین راستا 24 سال است روز 12 تیر محل شهادت این شهدا در نزدیکی جزیره هنگام با حضور حضور مسئولان لشکری و خانواده شهدا گلباران می شود.
اما امسال به گفته مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس هرمزگان 17 خبرنگار از کشورهای فرانسه، قطر، برزیل، هلند ،آمریکا، و لبنان نیز برای پوشش این گلباران به ایران آمدند.
سرهنگ پاسدار محمد دهقانی می افزاید: امسال علاوه بر گلباران ، نمایش نرم افزار پرواز 655 ، دیدار با خانواده های شهدای ایرباس و برگزاری نمایشگاه لایه های پنهان پرواز 655 از برنامه های دیگر این روز است.
حالا بچه های کوچک شهدا بزرگ شده اند و آنچه فراموش نمی کنند روز 12 تیر است.
زهرا یکی از فرزندان شهید که آن روز 4 سال سن داشت می گوید: آمریکا به عمد این کار را کرد و ما قاتل پدرانمان و هموطنانمان را نمی بخشیم.
سعید فرزند دیگر شهدای ایرباس که از وقتی به دنیا آمده است پدر خود را ندیده می گوید: از کشوری که با کشتن سرخ پوست های بومی تبدیل به کشور شده انتظار بیشتر از این نیست ،هر سال که می گذرد نفرتم از آمریکا بیشتر می شود ،آمریکایی که با نیرنگ ادعای دموکراسی و حقوق بشر می کند.
اسحاق عامری یکی دیگر از فرزندان این شهدا می گوید: کار آمریکا این است که می کشد ولی ما فرزندان شهید وظیفه مان این است که ایران را زنده و سربلند نگه داریم.
این فرزند شهید ثبت دو اختراع در مسابقات جهانی و اخذ دو مدال در مسابقات کرواسی و ژنو را به شهدای ایرباس تقدیم کرده است.
آمریکای مدعی حقوق بشر است از این گونه اقدامات بسیار دارد.
تا کنون 36 حمله نظامی که منجر به کشتار مردم شده است در کارنامه امریکا بعد از جنگ جهانی دوم وجود دارد.
اما باور همه فرزندان شهید اینست که ظلم بالاخره سقوط خواهد کرد .