سایت فیبا بررسی کرد؛
چرا آسیاییها در انتخابی المپیک ناکام ماندند؟
سایت فدراسیون جهانی بسکتبال به بررسی عملکرد سه تیم آسیایی در تورنمنتهای انتخابی پرداخته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سه نماینده بسکتبال آسیا در تورنمنت های انتخابی المپیک حتی موفق به یک برد هم نشدند. نویسنده بخش آسیا سایت فدراسیون جهانی بسکتبال(فیبا) به بررسی علل این موضوع پرداخت. در این مطلب آمده است:
سه تیم آسیایی هفته پیش در سه تورنمنت مختلف المپیک حتی یک برد هم در رقابت با حریفان کسب نکردند. ایران پیش از ناکامی مقابل مکزیک، شکست سختی برابر یونان در تورنمنت تورین داشت؛ ژاپن در افتتاحیه تورنمنت صربستان مقابل لتونی ناکام بود و در ادامه از چک هم شکست خورد. همچنین فیلیپین به خوبی مقابل فرانسه در باخت روز نخست جنگید؛ اما مقابل نیوزیلند هم شکست خورد.
هر یک از تیم های آسیایی یک بازیکن با تجربه ی حضور در لیگ حرفه ای بسکتبال NBA داشتند: یوتا تابوسه بازیکن ژاپن، حامد حدادی بازیکن ایران و آندری بلچ بازیکن فیلیپین، همین موضوع باعث می شود از این تیم ها انتظار جدال بهتری مقابل تیم های قدرتمندتر اروپایی برود. با این اوصاف، چرا تیم های آسیایی در تورنمنت های انتخابی بدون برد ماندند و چرا دو تیم ژاپن و ایران باخت های بدی داشتند؟
تفاوت جثه آسیایی ها با حریفان جهانی
یکی از علت ها جثه بازیکنان است. این یکی از نقاط ضعف اصلی تیم های آسیایی در زمانی است که پا به رقابت های سطح جهانی بسکتبال می گذارند و در بازی ژاپن مقابل لیتوانی هم بیش از همه نمایان بود. بلندقامت ترین بازیکن ژاپن جوجی تاکوئچی 207 سانتی متری بود، در حالی که تیم لتونی دو بازیکن بلندتر از 213 سانتی متر داشت و تفاوت میانگین قدی دو تیم هفت سانتی متر بود.
تیم های فیلیپین و ایران هم در مجموع از حریفان خود جثه های کوچکتری داشتند. فیلیپینی ها مقابل فرانسه در زیر حلقه مشکل داشتند و ایران هم برابر تیم بلندقامت یونان با میانگین قدی 205 سانتی متر قرار گرفت که هفت سانتی متر بیشتر از میانگین قدی این تیم بود.
نوسان در شوتزنی
نکته دیگر ضعف در شوتزنی است. از آنجایی که تیم های آسیایی کوتاهتر از رقیبان جهانی هستند، باید تلاش آگاهانه ای برای جبران این ماجرا در بخش های دیگری مانند سرعت و دقت می کردند. سه تیم آسیایی با حضور گاردهایی مثل تابوسه، جیسون کاسترو، ترنس رومئو و سجاد مشایخی از نظر سرعت مشکلی ندارند؛ اما از نظر شوت دچار نوسان بودند.
یکی از دلایل اختلاف 40 امتیازی ژاپن با لتونی درصد پرتاب های منطقه ای این تیم بود، تنها 28.5% از پرتاب های این تیم به ثمر نشست. فیلیپینی ها هم در کوارتر ابتدایی مقابل فرانسه با 50 درصد شوت های صحیح عملکرد خوبی داشتند؛ اما در ادامه کارایی آنها در شوتزنی کاهش یافت. اوضاع ایران مقابل یونان هم بهتر از این نبود. شاگردان بائرمن کمتر از 39 درصد پرتاب های صحیح داشتند در حالی که حریف حداقل 50 درصد از کل اقدام های خود را گل کرد.
توپ های از دست رفته
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در باخت های آسیایی ها، ترن اورها (توپ های از دست رفته) آنها بود. فیلیپین مقابل فرانسه 18 ترن اور و ایران مقابل یونان و مکزیک 27 و 23 ترن اور داشتند. ژاپن در این زمینه بهتر عمل کرد؛ اما باز هم آنها در شوت ها و ریباندها به قدری ضعیف عمل کردند که هر کدام از شوت ها و ریباندهای از دست رفته در حقیقت ترن اور بودند.
تیم ایران در تورنمنت تورین، تیم فیلیپین در تورنمنت مانیل و تیم ژاپن در تورنمنت بلگراد از صعود به مرحله دوم رقابتها بازماندند. پیش از این تیم چین با سهمیه مستقیم جام ملت ها به عنوان نماینده آسیا سهمیه المپیک را به دست آورده بود و به این ترتیب تنها نماینده قاره آسیا در المپیک است.