ارتقای 2 پلهای زبان فارسی به عنوان زبان علمی دنیا
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: براساس یافتههای اطلاعاتی از پایگاه استنادی اسکوپوس، زبان فارسی به عنوان زبان علمی دنیا در سال 2015 نسبت به سال 2014 دو رتبه ارتقا یافته و به جایگاه 15 جهان رسیده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی افزود: هر چند زبان مقالات بخش اعظم مجلاتی که در پایگاه های استنادی اسکوپوس و آی. اس. آ ی نمایه سازی می شوند انگلیسی است، اما مجلات سایر زبان ها نیز در این پایگاه ها ثبت می شوند.
وی گفت: براساس اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس، در سال2015 حدود 92 درصد علم دنیا به زبان انگلیسی منتشر شده است. بعد از زبان انگلیسی زبان چینی قرار دارد که حدود 4 درصد از سهم دنیای نشر را به خود اختصاص داده است. زبان های اسپانیایی، آلمانی و فرانسه هر کدام 1 درصد از نشر علم دنیا را به خود اختصاص داده اند. زبان ژاپنی حدود (نیم درصد)، زبان پرتغالی و روسی هر کدام حدود (چهار دهم درصد) از نشر علم دنیا را در اختیار دارند. بعد از این دو زبان، ایتالیایی قرار دارد که حدود (دو دهم درصد) از نشر علم دنیا را به خود اختصاص داده است و زبان های ترکی، لهستانی، کره ای، چکی و دانمارکی هر کدام حدود( یک دهم درصد) از علم دنیا را به خود اختصاص داده اند و حدود (شش صدم درصد) از علم دنیا به زبان فارسی منتشر می شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینکه در سال 2009 رتبه زبان فارسی به عنوان زبان نشر علم در سطح بین المللی 30 بود افزود: این رتبه در سال 2010 به 28رسیدو در سال 2011دوباره این رتبه ارتقا یافت و به 24 رسید.
وی اضافه کرد: در سال2012 رتبه زبان فارسی 22 بود و در سال های2013 و 2014 رتبه زبان فارسی به17 رسید و در سال 2015 جایگاه زبان فارسی به 15 ارتقا یافت.
دهقانی با بیان اینکه سهم زبان فارسی از تولید علم دنیا مرتبا افزایش یافته است افزود: در خلال سال های 2005 تا 2009 سهم زبان فارسی از کل تولید علم دنیا حدود (یک صدم درصد) بود، در فاصله سال های 2010 تا 2012 سهم زبان فارسی به ترتیب به (دو صدم درصد)، (سه صدم درصد) و (چهار صدم درصد) رسید.
وی با اشاره به اینکه سهم زبان فارسی در سال 2013 دوباره افزایش یافت و به (شش صدم درصد) رسید گفت: در سال2015 نیز همین رقم حفظ شد.
دهقانی افزود: سهم زبان فارسی از تولید علم دنیا درحال حاضر (هفت صدم درصد) است.