گاهشمار مهمترین شورش ها علیه پلیس آمریکا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، درگیری ها بین پلیس آمریکا و آفریقایی تبارها به طور مرتب اتفاق می افتد، اما از سال های 2010 این درگیری ها تشدید شده است. اسپوتنیک در گزارشی گاهشماری از پنج شورش مهم علیه پلیس آمریکا را تهیه کرده است:
آمریکایی ها طی روزهای گذشته در اعتراض به قتل دو سیاهپوست به دست پلیس در ایالت های مینه سوتا و لوئیزیانا، بار دیگر به خیابان ها ریخته اند. تظاهرات در دالاس تگزاس با یک تراژدی پایان یافت. در تیراندازی گروهی از افراد تک تیرانداز به سمت نیروهای پلیس، پنج مأمور پلیس کشته و 12 تن دیگر زخمی شدند.
- شورش لس آنجلس (سال 1992)
اواخر آوریل 1992 دادگاهی در آمریکا سه تن از چهار مأمور پلیس سفید پوستی را که « رادنی کینگ »، راننده سیاهپوست آمریکایی را که در پی یک تعقیب و گریز به خاطر سرعت بیش از حد مورد ضرب و شتم قرار داده بودند، تبرئه کرد. تبرئه این سه مأمور پلیس اعتراضات گسترده آمریکایی ها را به دنبال داشت. در این تظاهرات علاوه بر سیاهپوستان، آمریکایی های لاتین تبار نیز شرکت داشتند. تظاهرکنندگان 5599 ساختمان را به آتش کشیدند. در این اغتشاشات 53 تن کشته و بیش از دو هزار تن نیز زخمی شدند.
شورش های 1992 در لس آنجلس تاثیر قابل توجهی بر فرهنگ مردم آمریکا داشت. در فیلم « تاریخ مجهول آمریکا » (American History X) که نامزد جایزه اسکار بود و همچنین در سریال تلویزیونی « کارآگاه حقیقی » به داستان رادنی کینگ اشاره شده است. کینگ 3.8 میلیون دلار از پلیس غرامت دریافت کرد و در سال 2012 در سن 47 سالگی در استخر خانه اش غرق شد.
- پرونده ترایون مارتین (سال 2012)
قتل نوجوان سیاهپوست « ترایون مارتین » 17 ساله توسط جرج زیمرمن، نگهبان سفیدپوست یک ساختمان مسکونی، یکی از علل اصلی سرعت گرفتن جنبش اعتراضی آمریکایی های آفریقایی تبار بود.
در این دوره بود که هشتگ « زندگی سیاهپوستان مهم است » #BlackLivesMatter ایجاد شد. این هشتگ غالبا در تظاهرات و اعتراضات پس از قتل سیاهپوستان مورد استفاده قرار می گیرد. این قتل در فرهنگ توده ای و عامه به خصوص در ترانه Another Statistic ایس هود (Ace Hood) رپر سیاهپوست آمریکایی منعکس شده است.
- تظاهرات فرگوسن (سال 2014)
اوت 2014 پلیس سفیدپوست دارن ویلسون، « مایکل براون » سیاهپوست 18 ساله آمریکایی را به ضرب گلوله کشت. جامعه سیاهپوستان فرگوسن تظاهرات مسالمت آمیزی با شعار « دست ها بالا، تیراندازی نکنید!» برگزار کردند. این تظاهرات سپس به درگیری و خشونت های شدید با پلیس کشیده شد. مدتی حالت فوق العاده در این شهر اعلام شد، مقامات فرودگاه سنت لوئیس را بستند و پروازها بر فراز این شهر را ممنوع اعلام کردند.
دومین موج اعتراضات هنگامی آغاز شد که دارن ویلسون بیگناه شناخته شد. ساکنان حدود 120 شهر در 38 ایالت آمریکا در اعتراض به این حکم، به خیابان ها ریختند. در مجموع، حدود 250 تظاهرات در اعتراض به قتل مایکل براون برگزار شد که در جریان آنها حدود 200 نفر بازداشت شدند.
- کشتار نیویورک (سال 2014)
« اریک گارنر » 43 ساله پس از یک درگیری با پلیس نیویورک در ژوئیه 2014 کشته شد. ماه دسامبر همان سال، اسماعیل برینسلی برای گرفتن انتقام مرگ اریک گارنر، دو پلیس را به ضرب گلوله کشت. در سال 2015 برای یادبود سالگرد قتل اریک گارنر در نیویورک و فرگوسن تظاهرات برگزار شد که به درگیری با پلیس انجامید.
- آشوب های بالتیمور (سال 2015)
تظاهرات گسترده در شهر بالتیمور ایالت مریلند در روز تشییع جنازه « فردی گری »، جوان 25 ساله آفریقایی تبار رخ داد. این جوان سیاهپوست در جریان بازداشت توسط پلیس زخمی و از ناحیه ستون فقرات دچار شکستگی شد و به کما رفت و یک هفته بعد جان خود را از دست داد. تظاهرات محلی سپس به آشوب و وضع حالت فوق العاده در کل ایالت مریلند تبدیل شد. در این آشوب ها دست کم 20 نیروی پلیس زخمی شدند، 150 خودرو به آتش کشیده شد و بیش از 250 تن نیز بازداشت شدند.