انتقال کرونا ویروس مرس ظرف 3 روز از یک بیمار در کره جنوبی به 82 نفر
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، نتایج تازه ترین مطالعات نشان می دهد کروناویروس مرس که سال گذشته میلادی جان 36 نفر را در کره جنوبی گرفت، تنها ظرف مدت سه روز از یک بیمار آلوده به این ویروس که در سالن شلوغ اورژانس یک بیمارستان در این کشور تحت درمان بود، به 82 نفر منتقل شد.
محققان با مطالعه روی بیماران در بیمارستانی در کره جنوبی دریافتند که کروناویروس مرس چگونه به سرعت از یک بیمار به فرد دیگری منتقل می شود. نتایج این مطالعه روز شنبه در مجله پزشکی انگلیسی « لانست » منتشر شد.
کرونا ویروس مرس سال 2012 در عربستان سعودی ظاهر شد و تا کنون جان صدها تن را در این کشور گرفته است. کرونا ویروس مرس از خانواده ویروس عامل سندروم حاد تنفسی (سارس) است که از این ویروس کشنده تر، اما میزان سرایت آن کمتر است.
سال 2003 ، بیماری سارس جان حدود 800 نفر را در جهان گرفت. سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس) مانند بیماری سارس موجب عفونت ریوی، تب، سرفه و مشکلات تنفسی می شود، اما بر خلاف سارس، نارسایی کلیوی نیز به دنبال دارد.
بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر هیچ درمان پیشگیرانه ای برای این بیماری وجود ندارد و حدود 30 تا 40 درصد بیماران، جان خود را از دست می دهند.
سال گذشته در خارج از عربستان، بیشترین شیوع این بیماری درکره جنوبی با 186 مورد ابتلا و 36 مورد مرگ ناشی از این بیماری به ثبت رسید.
براساس این مطالعه، این بیماری به سرعت در نخستین بیمار که مردی 68 ساله بود و از سفری به چند کشور منطقه خاورمیانه (عربستان سعودی، بحرین و...) بازگشته بود، تشخیص داده شد و وی فورا در مرکز پزشکی سامسونگ در سئول قرنطینه شد.
اما درست پیش از ورود به این مرکز درمانی، افراد دیگری را به این ویروس آلوده کرده بود، از جمله چهاردهمین بیمار که فردی 35 ساله بود و با او در یک بیمارستان دیگر هم اتاق بود.
اما بر خلاف بیمار شماره یک که بیماری وی به سرعت تشخیص داده شد، این بیمار مشکوک نبود و بدون مراقبت های ویژه ای در بخش شلوغ اورژانس مرکز سامسونگ بستری شد. بنابراین با بیش از 1500 نفر در تماس بود و بین 27 تا 29 مه 2015، 82 نفر (33 بیمار، 8 کادر درمانی و 41 ملاقات کننده) را به این ویروس آلوده کرد.
به گفته این محققان، احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که با او در سالن اورژانس بودند، 20 درصد و برای افرادی که مدت بسیار کوتاهی در آنجا تردد داشتند، پنج درصد بود.
پروفسور دو ریئون چونگ، که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشت، از دولت ها و مقامات بهداشت و درمان خواست برای پیشگیری از موارد جدید کرونا ویروس و همچنین هر بیماری عفونی دیگر هوشیار باشند.