روایتی تازه: مجری طرح استاکس نت؛ آمریکا یا اسرائیل؟
هدف تطهیر نقش آمریکا در طرح استاکس نت میتواند استمرار روند تنش زدایی با تهران، تشدید فشار بر رژیم صهیونیستی و یا کاهش مناقشههای سایبری آمریکا با دیگر کشورها باشد.
یک فیلم مستند میگوید شکست ویروس کامپیوتری استاکس نت که علیه ایران استفاده شد، در اصل کار رژیم صهیونیستی بود؛ این در حالی است که تاکنون گزارشها حاکی از این بوده که ایالات متحده آمریکا در سایه نگرانی از برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران کار بر استاکس نت را آغاز کرده بود. آمریکا برای خلق بدافزاری با هدف نابودی سانتریفوژهای هسته ای ایران با رژیم صهیونیستی متحد شد اما عنان کار از هم گسیخت. البته نه رژیم صهیونیستی و نه آمریکا هرگز به مشارکت در ایجاد و انتشار استاکس نت اعتراف نکردند.
به گزارش صدای آمریکا نشریه اینترنتی "هیل" که عمدتا اخبار سیاسی آمریکا را پوشش می دهد مینویسد فیلم مستند جدید به نام "روزهای صفر" ساخته الکس گیبنی، فیلمساز برنده جایزه اسکار است و قرار است هشتم ماه ژوئیه به بازار آمریکا بیاید. هیل نوشته، این فیلم تلاش می کند جاهای خالی در داستان بدافزار استاکس نت را پر کند. این فیلم در حالی قرار است به بازار بیاید که:
اولا، توافق هستهای با ایران با نقش آفرینی محوری آمریکا حاصل شده است، هرچند غرب در زمینه انجام تعهدات خود تا کنون کارشکنیهایی کرده است؛
ثانیا، ظاهرا اختلافات بین دولت دموکرات اوباما با رژیم صهیونیستی در زمینه توافق هستهای و تشکیل دو کشور در اراضی اشغالی بالا گرفته است؛
ثالثا، افزایش حملات به تاسیسات زیربنایی یارانهای آمریکا، کاخ سفید را مستاصل کرده است.
بنابراین انتشار این فیلم میتواند متاثر از این تحولات باشد و برخی از اهداف آن استمرار روند تنش زدایی با تهران، تشدید فشار بر رژیم صهیونیستی و یا کاهش مناقشههای سایبری آمریکا با دیگر کشورها باشد. به همین علت به سادگی نمیتوان درباره دست نداشتن آمریکا در طرح استاکس نت اظهار نظر کرد.
با این حال گیبنی (سازنده فیلم) گفته است: "فیلم داستان آمریکا و (رژیم) اسرائیل و اهداف متفاوتشان در این پروژه است و این که استفاده مشترک از یک سیستم تسلیحاتی و اطلاعاتی چه مشکلاتی به همراه دارد.
او در این فیلم با مایکل هایدن مدیر سابق سازمان امنیت ملی آمریکا و سیا، کارشناسان صهیونیست، دیوید سنگر خبرنگار نیویورک تایمز و همچنین عوامل اطلاعاتی به گفت و گو نشسته است.
در نسخه الکس گیبنی از ماجراهای استاکس نت، آمریکا در استفاده از یک سلاح سایبری با (رژیم) اسرائیل وارد شراکت می شود تا این رژیم را از آغاز جنگی دور نگاه دارد که بعدا آمریکا برای پایانش فراخوانده خواهد شد. گیبنی می گوید: "به عبارت دیگر، خیلی ها در دولت آمریکا بودند که می گفتند هدف از حمله سایبری به ایران نابودی سیستم هسته ای ایران نیست بلکه هدف این بود که ما را با ایران به جنگ بکشانند."
مستند روزهای صفر پیشتر در ماه فوریه در جشنواره فیلم برلین به نمایش در آمده بود.
----------------------------------------------
بررسی و تحلیل/ عبدالرضا خلیلی