رئیس سازمان تعزیرات
قاچاق همچنان بیداد می کند
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی: اگر چه میزان کار قاچاق کاهش پیدا کرده است، اما رقم 15 و نیم میلیارد دلاری آن در سال ، رقم کمی نیست و همچنان قاچاق بیداد می کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا جمشیدی در مراسم ضیافت افطار با اصحاب رسانه افزود: یکی از وظایف اصلی سازمان تعزیرات حکومتی مبارزه با قاچاق است و بیش از 95 درصد پرونده های قاچاق را این سازمان رسیدگی می کند.
وی با اشاره به اینکه بدون کمک رسانه ها نمی توان در بحث مبارزه با قاچاق پیش رفت، گفت: وقتی در مورد قاچاق صحبت می کنم ، همه یکپارچه بر ضد من به میدان می آیند و وقتی آمارها را ارائه می کنم می گویند چرا جمشیدی آمار می دهد ؟
جمشیدی افزود: برخی شفاف سازی ها و همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری موجب شد که وزرا ، مجلس ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و حتی نیروهای مسلح هم در بحث قاچاق به میدان بیایند .
وی گفت: البته سازمان تعزیرات حکومتی هم در بحث مبارزه با قاچاق ناکارآمد است و من در آن مصاحبه معروفی که خیلی ها به آن انتقاد کردند، چندین بار علیه سازمان تعزیرات هم صحبت کردم.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی افزود : اقدامات خوبی در بحث مبارزه با قاچاق صورت گرفته و نیروی انتظامی پرونده های مهمی کشف کرده که هنوز خبررسانی نکرده است و در خبرها دیدم که 25 انبار بزرگ لوازم خانگی کشف شده است .
جمشیدی گفت: باید همه این کشفیات امحاء و نابود شود و من به رئیس سازمان اموال تملیکی گفتم که حتی باید پورشه ها را در منظر مردم له کرد تا مردم بدانند عزم جدی است چرا که صاحبان این پورشه ها افرادی قدرتمندند .
وی محور دیگر فعالیت سازمان تعزیرات حکومتی را در بحث مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور در بخش دارو و درمان خواند و افزود: مقررات در این بخش بسیار ناکارآمد است و وقتی که در داروخانه ای که فروش میلیاردی دارد، برای مثال دارویی تاریخ گذشته پیدا می کنیم و جریمه اش 5 تا 10 هزار تومان است باید به تعزیرات خندید.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: گاهی اوقات سازمان تعزیرات اختیار پلمپ یک اغذیه فروشی را هم ندارد .
وی اضافه کرد : در بحث مقابله با قاچاق دارو و دیگر تخلفات حوزه دارو و درمان ، آن قدر تشتت مراجع رسیدگی کننده را داریم که نمی دانیم چه کار کنیم.
معاون وزیر دادگستری گفت : مثلا در بحث دارو ، سازمان تعزیرات، قوه قضائیه ، سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت متولی است در حالیکه باید رسیدگی به این مقوله در یک جا متمرکز باشد .
جمشیدی افزود: بارها گفته ام و مکرر می گویم که اگر موضوع قاچاق دارو را به سازمان تعزیرات واگذار کنند و قدرت هم بدهند، ما مقابله خواهیم کرد. رئیس سازمان تعزیرات حکومتی مبارزه با گران فروشی ، تقلب و هر گونه احجاف اصناف به مردم را از دیگر حوزه های فعالیت سازمان خواند و گفت : مردم چگونه از میان برندهای متفاوت بهترین و سالم ترین برند را تشخیص دهند ؟
وی اضافه کرد : در بحث دارو باید وزارت بهداشت برای ما پرونده ای بفرستد و در بحث صنوف هم باید سازمان حمایت از مصرف کنندگان برای ما پرونده بفرستد؛ اگر اینها پرونده ای نفرستادند تکلیف چیست؟ و چرا نباید خودمان ورود مستقیم داشته باشیم .
جمشیدی گفت : در بحث مقابله با تخلفات اصناف از جمله گرانفروشی و تقلب دو راه پیش روی ماست یا اینکه بیاییم در آنِ واحد هزاران مغازه را تعطیل کنیم و به مشکلاتشان در بحث پرداخت مالیات و اجاره و مخارج دیگر هیچ توجهی نکنیم و راه دیگر این است که پیش از برخورد تند ، موارد را به آنها آموزش دهیم.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی افزود : در بحث مبارزه با قاچاق مهمترین کار این است که با منشاء برخورد شود و من مکرر گفته ام که سازمان تعزیرات آمادگی دارد قضات خود را در مبادی و گمرک ها مستقر و همانجا با خاطیان برخورد کند.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سال نخست انتصابم در این سازمان تلاش کردم اقداماتی زیربنایی انجام دهم و مشکلات نیروی انسانی، بودجه، ساختمان و طرح جامع این سازمان را حل کنم.
وی گفت: سازمان در گذشته به راحتی از این و آن دستور می گرفت و برخی پرونده ها را هر طور که ممکن بود ختم می کردند و یا از فلان وزارتخانه دستور می گرفتند که فلان پرونده مختومه شود.
جمشیدی افزود: در مدت یک سال از انتصابم خیلی تلاش کردم برخی مسائل رسانه ای نشود و ترجیح دادم خودم یک تنه در برابر فشارها بایستم.
معاون وزیر دادگستری ادامه داد: برای نمونه یکی از مواردی که در این بحث رسانه ای شد پرونده افزایش 300 درصدی قیمت بلیت های قطار بود که سازمان تعزیرات متخلفان را جریمه چندمیلیاردی کرد و پس از این اقدام، برخی ما را به تفکرات سوسیالیستی و ... متهم کردند.
جمشیدی گفت: من در برخی جلسات مکرر گفته ام که ما درد مردم را نمی فهمیم و مثلاً در همین موضوع بلیت های قطار، دانشجویان و اقشار ضعیفی بودند که دچار مشکل می شدند.
وی افزود: ما در سازمان تعزیرات با صدها توصیه مواجه می شویم اما تا حد توان می ایستیم و حکم را به حق صادر و اجرا می کنیم.
جمشیدی گفت: تا امروز حتی یک مورد نبوده است که تسلیم فشار اصحاب قدرت باشیم.
وی افزود: بعد از سه چهار ماه اصرار وزیر دادگستری، سمت رئیس سازمان تعزیرات حکومتی را پذیرفتم و خیلی ها به من نقد کردند که چرا به این سازمان آمدم.
دفاع رئیس سازمان تعزیرات از نحوه اجرای برخورد با تخلفات کسبه کوچه مروی
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با وجود انتقادات فراوان از نحوه اجرای طرح برخورد با تخلفات کسبه کوچه مروی گفت: روشی که در این خصوص انتخاب کرده ایم بهترین روش بود.
جمشیدی در پاسخ به سئوال جمعی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا شما طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور را با اطلاع قبلی در روز شنبه 12 تیر در کوچه مروی اجرا کردید؟ و به طور ضربتی و بدون اطلاع قبلی وارد این طرح نظارتی نشدید ؟ افزود: اگر قرار باشد تخلف گسترده ای در میان کسبه خیابان جمهوری صورت گیرد باید در آن واحد همه مغازه های این منطقه را تعطیل کرد؟ یا بهتر است ابتدا به آنها آموزش داد و سپس وارد برخورد شد ؟
وی گفت: در خصوص طرح تشدید مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور هم ما می توانستیم یک دفعه وارد کوچه مروی شویم و قریب به اتفاق مغازه ها را پس از برخورد قضایی پلمپ کنیم اما آمدیم و از چند هفته قبل به این کسبه آموزش دادیم که بدانند خیلی از کالاهایی که به فروش می رسانند قاچاق است .
جمشیدی گفت: از نظر ما کسبه کوچه مروی کاسب هستند نه قاچاقچی و فروشنده مواد مخدر و همه هدف ما این است که این کاسبان با سلامت کار کنند .
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی افزود : من در روز پنجشنبه 10 تیر که دو روز قبل از اجرای طرح بود به طور ناشناس به کوچه مروی رفتم و با تک تک صنوف صحبت کردم و خیلی هم علیه تعزیرات و مدیرکل تعزیرات استان تهران بد و بیراه می گفتند و دیدم که چون می دانستند قرار است از شنبه طرح نظارتی ما برگزار شود، قیمت های اجناس را حراج کرده بودند .
وی اضافه کرد : همان روز ادکلنی را دیدم که 30 هزار تومان به فروش می رساندند و وقتی آن را جلوی صاحب مغازه باز کردم به آن ها نشان دادم که این ادکلن چیزی جز الکل خالص به اضافه چند قطره اسانس نیست.
جمشیدی گفت : باید قبول کرد که این کاسب ها هم این اجناس را خریداری کرده اند و شاید اطلاعات قوی در این خصوص نداشته باشند و چه اشکال دارد که ما به آنها اطلاع رسانی کنیم و آن ها را آموزش دهیم ؟
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی که مجدد با اعتراض خبرنگاران مواجه شد، افزود: ما در خصوص برخورد با این گونه تخلفات که در عرضه کالاهای آرایشی ، بهداشتی و دارویی صورت می گیرد، دو راه داریم یا همه را زندان بیندازیم و یا اینکه آموزش دهیم تا کالای قاچاق نفروشند .
جمشیدی گفت: اگر در روز اجرای طرح با مغازه های خالی از جنس مواجه شدیم اینکه اشکالی ندارد و کسبه کوچه مروی با این اقدام می خواهند در مسیری حرکت کنند که دیگر جنس قاچاق عرضه نکنند و ما در دو روز بعد از اجرای طرح هم شاهد بودیم که اجناس قانونی و غیرقاچاق را عرضه می کنند .
وی در پاسخ به سئوال چند نفر از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا شما در خصوص تخلفات خیابان شهرستانی و میدان مرکزی میوه و تره بار ضربتی عمل کردید و از قبل به آن ها اطلاع رسانی نکردید ؟ افزود: اتفاقاً در این دو مورد هم ما از مدت ها قبل هشدارها و آموزش های خود را داده بودیم و این طور نبود که یک شبه بریزیم و برخورد کنیم.
جمشیدی گفت: البته باید با قاچاقچیان بزرگ برخورد قاطع کرد و چند روز پیش یکی از همین قاچاقچیان که در خصوص پرونده های نفتی و دیگر پرونده ها بود 120 میلیارد تومان جریمه شد.
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی افزود: اگر امروز به کوچه مروی رفتید و کم کم دیدید که آنها یاد گرفتند که باید جنس اصلی و غیر قاچاق بفروشند مگر این بد است ؟
خبرنگاری گفت : اکنون در کوچه مروی اجناس قاچاق به صورت تلفنی جابجا می شود ؛ آیا شما در این خصوص اطلاعاتی دارید؟ که جمشیدی در پاسخ گفت : ما نمی گوییم تخلفات ریشه کن شده است و با اینگونه موارد برخورد خواهیم کرد .