نان محلی کولیره ناسکه مهاباد با داشتن سالها قدمت هنوز هم برکت سفره افطار مردم کرد است.
این نان سنتی و خوشمزه از نانهای معروف سنتی است که در تمام روزهای سال و در ماه مبارک رمضان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد
به گزارش خبرگزای صدا و سیما از ابتدای ماه مبارک رمضان تا پایان آن در شهرستان مهاباد به ویژه در روستاهای اطراف آن این گونه رسم است که خانواده ها از نان های محلی به نام "کولیره ناسکه" درست کرده و به عنوان هدیه ای به مناسبت فرارسیدن رمضان برای همدیگر می فرستند.
خانم شیخی هر روز در مطبخ خانه خود این نان ها را میپزد و نان های دسپخت او مشتریان زیادی دارد ،وی میگوید: از دیر باز این نان سنتی در خانه آنها پخته میشده و برکت سفره به حساب می آید.
خانم شیخی در دیگر روزهای سال از این نان خوشمزه برای مردم هم میپزد و با قیمت ارزان میفروشد.
لیلا خانم هم میگوید: این نان به دلیل داشتن طعم منحصر به فرد و مواد غذایی همچون آرد و شیر و شکر در بین بچه ها هم طرفداران زیادی دارد و برای کودکان مفید است.
کاک رسول یکی ازمردهای اهالی روستا هم میگوید: نان های سنتی و محلی از دیر باز مورد توجه مردم منطقه بوده و در ماه مبارک رمضان بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد.
روستاییان رسم دارند که در نخستین سحری خود که به آن "پارشیو" می گویند کولیره ناسکه صرف کنند.
مردم کرد بر این باورند که خداوند در این ماه خیر و برکت را به آنها ارزانی می دارد، فعالیت های خود را متوقف نمی کنند و مانند ماه های دیگر به کار و تلاش مشغول هستند.
نان های محلی به سبب دارا بودن طعم و ارزش غذایی منحصر به فرد خود همواره جایگاه ثابتی بر سر سفره ی مردم دارد.