سالروز رحلت علامه امینی
12 تیرماه، سالروز رحلت علامه عبدالحسین امینی صاحب کتاب گرانسنگ الغدیر است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عبدالحسین امینی معروف به علامه امینی در سال 1282 هجری شمسی در روستای سردها از توابع بخش مرکزی شهرستان سراب در استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد .
میرزا احمد پدر علامه امینی از علمای نامدار در شهر سراب بود .
عبدالحسین قرآن مجید و نهج البلاغه علی (ع) را نزد پدر آموخت و از کمترین سن و سال بارها آنها را مطالعه و از همان سالها در سینه محفوظ داشت .
علامه امینی در سن 14 سالگی در مدرسه طالبیه تبریز مشغول تحصیل شد و پس از 6 سال به نجف اشرف عزیمت کرد .
پس از ادامه تحصیل ، درجه اجتهاد وی مورد تایید علمای بزرگی همچون میرزا حسن نایینی و شیخ عبدالکریم حایری یزدی قرار گرفت .
وی پس از نوشتن چندین رساله و کتاب تالیف مهمترین و معروف ترین اثر خود الغدیر را در طول چهل سال تلاش مداوم آغاز کرد با این امید که این کتاب بزرگ او صف ها را در دنیای اسلام متحد سازد .
این مجموعه 20 جلدی طوری نوشته شده است که برخی از مخالفان سرسخت غدیر هم به حقانیت این موضوع اذعان کرده اند .
دکتر عصار العمار ، نویسنده و پژوهشگر عراقی می گوید :علامه امینی حدیث غدیرخم را در جان اهل تسنن دوباره زنده کرد ، من خودم سنی بودم بلکه وهابی بودم با مطالعه کتاب الغدیر شیعه شدم .
علامه جهت نگارش و پژوهش این اثر به ، هند ، مصر ، ترکیه ، سوریه و عراق سفرها کرد و پس از 40 سال تلاش مداوم کتاب الغدیر یا همان برکه را به پژوهشگران خود هدیه کرد .
علامه امینی 17 سال آخر عمر خود را در کتابخانه بزرگ خود گذراند ، این کتابخانه مزین به نام امیر المومنین علی (ع) است و در نزدیکی حرم علوی قرار دارد .
علامه این کتابخانه را حدود 67 سال پیش تاسیس کرده و در آن 63 هزار جلد کتاب موجود است که با خط خود علامه فهرست بندی و ثبت شده است .
سرانجام علامه امینی ، پس از تحمل بیماری طولانی ، قبل از ظهر روز جمعه 12 تیرماه 1349 هجری شمسی ، پس از 70 سال خدمت به اسلام و اثبات حقانیت شیعه به دیدار حضرت حق شتافت .
پیکر این دانشمند پر تلاش بر دستان هزاران تن از مردم و علما تشییع و پس از انتقال به نجف اشرف در کتابخانه خود به خاک سپرده شد .