خود را برای مقابله با چاقی پس از رمضان مجهز کنیم
ماه رمضان به روزهای آخر خود رسیده است و علاوه بر معنویاتی که اندوخته روزهداران از این ماه عزیز شد بخشی از عادات غذایی غلط ما هم به برکت این ماه اصلاح شد، عادتهایی که اگر مراقب آنها نباشیم برمیگردد و سلامت ما را تهدید میکند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ یکی از ویژگی های ماه مبارک رمضان ایجاد بستر مناسب برای پاکسازی دستگاه گوارش است؛ باتوجه به اینکه دستگاه گوارشی یکی از اصلی ترین مکانیسم های تامین کننده سلامت بدن است یک ماه روزه داری خون دوباره ای را بر این بخش بدن وارد می سازد و آلودگی های یک سال گذشته را بر اثر روزه داری طولانی مدت از بدن خارج می سازد.
دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در این خصوص گفت: ماه رمضان با توجه به فاصله افطار تا سحر تغذیه ای خاص می طلبید. تغذیه ای که کم حجم و پر انرژی باشد و نیاز 17 ساعت روزه داری را برای فرد ایجاد کند اما این شیوه تغذیه موجب کاهش حجم معده نیز می شود که کمک شایانی برای کاهش وزن و کنترل زیاده خوری پس از این ماه به همراه دارد.
وی افزود: بخصوص اینکه عده ای در ماه رمضان کاهش وزن هم داشته اند و باید با رعایت رژیم غذایی پس از این ماه عزیز سعی در حفظ عادت هایی خوبی داشته باشند که در این ماه به دست آورده اند.
این متخصص تغذیه گفت: با تمام شدن ماه رمضان رژیم غذایی به حالت قبل خود بر می گردد و وعده های غذایی از دو وعده سحر و افطار به صبحانه، نهار و شام تبدیل می شود. بنابراین بدن با افزایش دریافت انرژی و چربی ها مواجه می شود که در عرض یکی دو هفته می تواند اثرات مثبت این ماه بر بدن را از بین ببرد.
وی افزود: آنچه مهم است رعایت نکات خاصی در مورد رژیم غذایی پس از روزه داری وجود دارد که به سادگی می تواند این مسیر را هموار سازد از جمله اینکه از پرخوری در هفته آخر ماه رمضان اجتناب کنید زیرا موجب افزایش حجم معده و تمایل به پر خوری می شود.
دکتر نیستانی گفت: بهتر است در روزهای پایانی این ماه عزیز سعی شود رژیمی کم کالری داشته و این رژیم تا یکی دو هفته پس از ماه رمضان نیز ادامه یابد.
دکتر عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان هم گفت: در ماه مبارک رمضان رژیم غذایی از کمی به کیفی گرایش می یابد و از مصرف فست فودها و غذاهای پرچرب پرهیز می شود بنابراین بهتر است همین رژیم غذایی برای افراد بخصوص کسانی که استعداد چاقی دارند و یا به لحاظ خانوادگی زمینه فشار خون و دیابت دارند رعایت شود.
وی افزود: یکی دیگر از عادت های غذایی خوب در این ماه مصرف کم نمک و کنار گذاشتن غذا های شور بوده که بهتر است این عادت غذایی پس از این نیز فراموش نشده و ادامه یابد.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه در این ماه افراد روزه دار از فعالیت های ورزشی پرهیز می کردند ادامه داد: کاهش فعالیت در ماه رمضان به علت روزه داری بوده و پس از این بهتر است افراد روزانه فعالیت های ورزشی هوازی را در برنامه روزانه خود گنجانده و سعی در ثابت نگه داشتن سطح کالری دریافتی از این طریق کنند.
این متخصص تغذیه گفت: بدن انسان توانایی سازگاری با شرایط بدست آورده از ماه رمضان را دارد و بهترین زمان برای حفظ حجم غذا و نوع غذا برای افرادی که نیازمند کنترل وزن و رژیم غذایی هستند پس از این ماه است زیرا اشتهای افراد در این ماه کنترل شده است.
اگرچه اغلب افراد پس از یک ماه روزه داری علاقه مند به پرخوری هستند اما باید به این نکته توجه کرد که اگر بعد از ماه مبارک رمضان رژیم غذایی متعادل و متنوع و با چربی کم استفاده نشود مجددا موجب افزایش چربی و فشار خون و اضافه وزن می شود.
گزارش از: طیبه کارگر