کاهش نرخ سود بانکی رونق را به بازار بورس برگرداند
بازار سرمایه در هفتهای که گذشت تحت تاثیر بازارهای موازی بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، رشد نرخ طلا در پی آثار اقتصادی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا تصمیم بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی سبب نوسان در بازار سرمایه شد.
شیخی معاون آمار و اطلاعات شرکت بورس گفت: صنایعی که از اتفاقات جهانی تاثیر می گرفتند در هفته گذشته با افزایش تقاضا روبرو بودند.
وی افزود: ارزش معاملات در هفته گذشته ده تا 15 درصد افزایش داشت.
شاخص بورس در پایان معاملات دومین هفته تابستان اوج گرفت و با 296 واحد افزایش نسبت به هفته گذشته به 73 هزار و 940 واحد رسید، در این هفته سهام محصولات فلزی، خودرو و قطعات، صنایع چاپ، ماشین آلات و دستگاههای برقی و سرمایه گذاریها بیشترین تغییر مثبت را تجربه کرد.
برزگری کارگزار بورس به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : سرمایه های موجود در بانکها در طی چند روز گذشته به بورس منتقل شده و ارزش معاملات بسیار خوب بوده است و به رشد بازار طی روزهای آینده می توان امیدوار بود.
بازار سرمایه در هفته ای که گذشت با شوک مثبت نرخ سود تسهیلات بانکی مواجه شد تصمیمی که می تواند زمینه را برای حرکت بیشتر نقدینگی به سوی بازار بورس فراهم کند.
صدیقیان کارگزار بورس به خبرنگار ما گفت: کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی هزینه مالی شرکت های موجود در بورس را پایین می آورد و قیمت سهام را افزایش می دهد.
همچنین مولایی یکی دیگر از کارگزاران بورس گفت: برای افرادی که در بازار سرمایه فعال بودند و پولشان را در بانک بلوکه کرده بودند کاهش نرخ سود خوب بوده ولی برای افراد عادی هنوز این پول به بازار سرمایه وارد نشده است.
هرچند کاهش نرخ سود بانک ها خبری امیدوارکننده برای فعالان بازار سرمایه بود اما بورس باید همیشه از هیجان به دور باشد تا منافع سهامداران را حفظ کند.
فراهانی کارگزار بورس در این باره گفت: چند روز اخیر کاهش نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی را داشتیم بدون اینکه نوسان و جهش خاصی در بازارهای موازی اتفاق بیفتد.
وی افزود: بازار طلا، سکه و بورس مدیریت شده است و اگر ما بخواهیم این پول را به سمت تولید ببریم انتظار داریم بازار سرمایه رشد خوبی داشته باشد.
کاهش نرخ سود بانکی خبری خوش برای سهامداران واحدهای صنعتی بود، بخشی که سال های اخیر بیشترین فشار را از رکود بازار و نرخ بالای تسهیلات بانکی متحمل شده است.
حامدی یکی دیگر از کارگزاران بورس گفت: شرکت های تولیدی صنعتی موجود در بازار اگر نرخ سود تسهیلات کمتری را پرداخت کنند، سود بالاتری از بازار کسب می کنند و سودآوری بیشتری خواهند داشت.
کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی بهترین خبری بود که در هفته گذشته به بازار سرمایه رسید و فعالان این بازار امیدوارند که تا طی روزهای آینده نتایج مثبت این خبر خود را در بازار سرمایه ببینند.
شاخص کل بوس اوراق بهادار تهران این هفته با 0.40 درصد افزایش روبرو شد.
در پایان معاملات هفته منتهی به 9 تیر ماه شاخص کل با 296 واحد افزایش به 73 هزار و 940 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 89 واحد افزایش به رقم 51 هزار و 403 واحد رسد و شاخص بازار دوم با یک هزار و 348 واحد افزایش 163 هزار و 681 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 0.17 درصد افزایش و 0.83 درصد افزایش نسبت به هفته قبل مواجه شد.
در 4 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به نه هزار و 86 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته پیش با 8.4 درصد افزایش یافته است.
همچنین چهار میلیون 319 میلیون سهم و حق تقدم در 285 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب با 10.5 درصد و 12.1 درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
همچنین ارزش معاملات نرمال به نه هزار و 86 میلیارد ریال رسید و حجم معاملات معاملات نرمال با چهار هزار و 319 میلیون سهم به ترتیب با 24.6 درصد و 20 درصد افزایش نسبت به هفته گذشته همراه شد.
95 هزار و 828 برگه اوراق مشارکت به ارزش 98 میلیارد ریال معامله شد که 74 درصد کاهش نسبت به هفته گذشته را نشان می دهد.
این هفته ساخت محصولات فلزی با 9.10 درصد، خودرو و ساخت قطعات با 7.04 درصد، انتشار، چاپ و تکثیر با 6.34 درصد، ماشین آلات و دستگاه های برقی با 4.23 درصد و سرمایه گذاریها با 3.95 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص داد.