عربستان از درخواست تعلیق عضویتش در شورای حقوق بشر «ناراحت و عصبانی» است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ،خبرگزاری رویترز در گزارشی از سازمان ملل متحد به قلم لوئی شاربونو نوشت :
عربستان سعودی روز پنجشنبه اعلام کرد از درخواست دو سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر برای تعلیق عضویت این کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تا زمانی که کشتار غیرنظامیان در یمن توسط (به اصطلاح) ائتلاف به فرماندهی عربستان سعودی متوقف نشده است، «ناراحت و خشمگین» است.
این دو سازمان اعلام کردند عربستان سعودی « تخلفات وحشتناکی در یمن مرتکب شده است درحالی که از اعضای شورای حقوق بشر به شمار می رود.»
عربستان سعودی درحال حاضر در سال آخر عضویت سه ساله خود در شورای حقوق بشر است که 47 کشور در آن عضویت دارند.
ائتلافی که عربستان فرماندهی آن را برعهده دارد حمله هوایی در یمن را در مارس 2015 برای مقابله با حوثیهای (جنبش انصارالله) متحد با ایران آغاز کرد.
دفتر نمایندگی عربستان سعودی در سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام کرد :« از بیانیه (دو سازمان) عفو بین الملل و هیومن رایتس واچ که عربستان را به حملات غیرقانونی در یمن متهم می کند احساس ناراحتی و خشم می کنیم.»
در این بیانیه آمده است :« عربستان سعودی و متحدانش به حقوق بین الملل در همه مراحل این اقدام برای بازگرداندن دولت قانونی یمن پایبند هستند.»
این نمایندگی اشاره کرد هدف اصلی این ائتلاف «حمایت از غیرنظامیان» است و افزود :« از کشته شدن هر غیرنظامی به شدت متاسفیم.»
دو سوم اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد (193 کشور) می توانند عضویت هر کشوری را در شورای حقوق بشر که مقر آن در ژنو است به علت ادامه نقض حقوق بشر در دوره عضویتش به حال تعلیق درآورند.
سازمانهای دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل اعلام کردند 69 حمله هوایی ائتلاف را نقض حقوق بشر می دانند که برخی از آنها به سطح جنایت جنگی در یمن می رسد چرا که دست کم 913 غیرنظامی در آن کشته شده اند.
سازمان ملل متحد این ماه برای مدتی این ائتلاف را در فهرست سیاه طرفهایی که در کشتار کودکان در یمن دست دارند وارد کرده بود.
در بیانیه عربستان سعودی همچنین آمده است :« برای بررسی چنین مواردی و گسترش سازوکار تضمین جان و حمایت از غیرنظامیان تیمی از کارشناسان تشکیل دادیم. اقدام این دو سازمان در تلاش برای سلب مشروعیت از تلاشهای عربستان سعودی برای بازگرداندن ثبات و ایجاد راه حل سیاسی دائم ، با ماموریت آنها تناقض دارد و صلح و امنیت در یمن و جهان را تهدید می کند.»
ناظران تحریمهای سازمان ملل متحد ژانویه گذشته اعلام کردند این ائتلاف با حملات هوایی خود غیرنظامیان را در یمن هدف قرار می دهد و برخی از این حملات شاید به سطح جنایت بر ضد بشریت برسد.
برخی دیپلماتها گفتند بعید است این درخواست به تعلیق عضویت عربستان سعودی منجر شود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2011 عضویت لیبی را در شورای حقوق بشر به علت خشونت نیروهای طرفدار معمر قذافی بر ضد معترضان ، به حال تعلیق درآورد.