پیشرفتی چشمیگیر در زمینه تولید داروهای ضد سرطان؛
یافته های جدید درباره نحوه تغذیه و رشد سلولهای سرطانی مغز
دانشمندان به یافته های جدیدی درباره نحوه تغذیه تومورهای سرطانی مغز دست یافته اند که می تواند پیشرفت چشمگیری در زمینه تولید داروهای ضد سرطان باشد.
دانشمندان به یافته های جدیدی درباره نحوه تغذیه تومورهای سرطانی مغز دست یافته اند که می تواند پیشرفتی چشمگیر در زمینه تولید داروهای ضد سرطان باشد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه ایندیپندنت، کشف این مسئله که چربی به جای قند منبع ترجیحی انرژی برای تومورهای مغزی است مسیر کاملا جدیدی را برای دانشمندان جهت تولید داروهای ضد سرطان باز می کند. دانشمندان برای چند دهه تصور می کردند قند ماده لازم برای رشد نوع مرگباری از تومورهای مغز است. اما اکنون محققان دریافته اند ترفند مورد استفاده برای کشت بافتها در محیط های آزمایشگاهی موجب گمراهی شان شده و سلولهای سرطانی گلیوما (از تومورهای سیستم عصبی مرکزی) در واقع برای رشد نیاز به چربی دارند.
این کشف به رویکرد کاملا جدیدی در درمان این بیماری انجامیده است که می تواند نهایتا موجب تولید داروهایی شود که طول عمر بیماران را بطور چشمگیری افزایش دهند.
گلیوماها از جمله انواع تومورهای سرطانی اند که درمان آنها بسیار دشوار است و شصت درصد بیماران ظرف یکسال می میرند.
دکتر الیزابت استول که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، گفت که در اکثر سلولهای مغز قند منبع اصلی انرژی است و تصور می شد سلولهای سرطانی نیز نباید متفاوت باشند. اما در این تحقیق که نتایج آن در نشریه نورو- آنکولوژی منتشر شد، در درمان تومورهای زنده و نمونه های بافتی در موشها از داروی اتوموکسیر استفاده شد که با هدف جلوگیری از جذب چربی توسط سلولها طراحی شده است. استفاده از این دارو موجب کندی روند رشد سلولهای سرطانی شد و با کند شدن رشد گلیوما مدت زمان زنده ماندن موشها هفده درصد افزایش یافت.
به گفته دکتر استول، ممکن است تومورهای سرطانی مختلف از منابع مختلف انرژی استفاده کنند، همانطور که بخش های مختلف بدن اینگونه عمل می کنند. وی به ایندیپندنت گفت: انتظار می رود نتایج بدست آمده به تولید داروی کاملا جدیدی بینجامد که در درمانهای بالینی این بیماری در آینده موثر واقع شوند.