پخش زنده
امروز: -
رئیس دیوان محاسبات کشور گفت:تخلفات ارجاعی به دادسرا از مبلغ یک میلیون و 650 هزار و 332 میلیارد ریال در سال 1389 به مبلغ 887 هزار و 92 میلیارد ریال در سال 1390 کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی واحد مرکزی خبر ؛ رحمانی فضلی که در جلسه علنی امروز مجلس ، گزارشی از عملکرد چهار ساله این دیوان را برای نمایندگان تشریح می کرد افزود: استرداد اضافه برداشت از حساب ذخیره ارزی به 2 میلیارد دلار و 35 میلیون یورو و واریز سهم صندوق توسعه ملی به مبلغ 9 میلیون و 500 هزار دلار از اقدامات دیوان بوده است.
وی گفت: به منظور تحقق قانون، ایجاد انضباط مالی و کمک به توسعه کشور از طریق نظارت و حسابرسی و دستیابی به اهداف قانونی، سیاست های اصلی در دو حوزه بسط و توسعه حیطه نظارت در رسیدگی و نیز اقدامات پیشگیرانه تبیین شده است.
رئیس دیوان محاسبات کشور از افزایش تعداد گزارش های حسابرسی بند (ج) در تفریغ بودجه از 1236 فقره در سال 1386 به 3200 فقره در سال 1389 خبر داد.
وی گفت: واریز بیش از 50 هزار میلیارد ریال به حساب خزانهداری کل کشور و حسابهای دستگاه های اجرایی و همچنین در نتیجه مشاوره نظارت بهنگام و همکاری مناسب دستگاه های اجرایی فرایند هزینه به مبلغ 162 هزار و 310 میلیارد ریال در طی سنوات 1387 تا 1390 اصلاح شده و در مسیر قانونی قرار گرفته است.
رئیس دیوان محاسبات کشور در ادامه گزارش عملکرد چهار ساله این دیوان به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: این نهاد نظارتی با توجه به ویژگی های منحصر به فرد و صلاحیت های قانونی خود از ظرفیت هایی برخوردار است که با توجه به برنامه های ترسیم شده برای آینده این دستگاه می تواند در پاسخگویی به نیازهای جدید نقش آفرین باشد.
رحمانی فضلی افزود: از این رو اولویت های آینده برای ارتقاء کیفیت نظارت در دیوان محاسبات ، تداوم سیاست های پیشگیرانه ، عمومی کردن آموزش در حوزه مالی دستگاه ها ، پیگیری نتایج بررسی گزارش های تفریغ بودجه سالانه ، رسیدگی به موقع به تخلفات مندرج در گزارش تفریغ بودجه ، اجرای کامل سامانه نظارت الکترونیکی به منظور افزایش سرعت ، دقت ، صحت ، جلوگیری از اطاله دادرسی ، اولویت دادن به حسابرسی عملکرد ، اولویت دادن به بررسی مباحث مبتلابه اقتصادی کشور ، تقویت هر چه بیشتر اعتماد متقابل مدیران دستگاه های اجرایی با دیوان ، تسریع و تسهیل رسیدگی های دیوان ، بازنگری و اصلاح قوانین دیوان محاسبات کشور است.
وی افزود: بدون شک نمایندگان تأیید می کنند که اجرای برنامه های موصوف و اهداف عالیه سازمانی منوط به تقویت دیوان محاسبات کشور از حیث تأمین منابع انسانی نخبه و استعدادهای برتر ، برخورداری از امکانات نرم افزاری به منظور تحقق کامل سامانه نظارت الکترونیک و افزایش ظرفیت های قانونی دیوان محاسبات کشور است که تحقق آنها جز در پرتو حمایت نمایندگان میسر نیست.
رحمانی فضلی گفت: یقیناً تحقق اهداف سازمانی و صیانت از بیت المال جز با پشتیبانی و همکاری کارکنان دیوان محاسبات میسر نمی شود.