رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران بر لزوم تشکیل سازمان واحد، منسجم و چابک در حوزه زعفران تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، غلامرضا میری در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : متولیان زعفران در کشور خیلی زیاد هستند و پیشنهاد می شود یک سازمان منسجم در این حوزه تشکیل شود.
وی همچنین اظهارداشت : تولید زعفران در سال 93 و 94 به ترتیب 250 تا 270 تن و 310 تا 325 تن بوده است که این اعداد و ارقام از افزایش 20 تا 25 درصدی تولید این محصول در کشور حکایت دارد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران گفت: در حال حاضر زعفران ایران به 47 کشور دنیا از قبیل امارات، اسپانیا، چین ، هندوستان و ...صادر می شود.
وی با اشاره به اینکه " در حال حاضر عربستان مقصد صادرات زعفران ایران نیست"، افزود: در گذشته عربستان از بازارهای مهم صادراتی زعفران ایران بوده و سالانه 40 تن زعفران به این کشور صادر می شد.
میری اذعان داشت: خوشبختانه تعادل خوبی بین عرضه و تقاضا در بازار زعفران ایران ایجاد و آرامش خاصی نیز بر این بازار حاکم است.
وی تصریح کرد: صادرات زعفران در فروردین 10 درصد افزایش و در ماه های اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در مجموع 4 درصد کاهش داشته است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در ادامه موانع داخلی، بالا بودن سود تسهیلات بانکی، نوسانات قیمت، نبود متولی واحد و منسجم و... از عمده مشکلات صادرات طلای سرخ ایران برشمرد و افزود: زعفران از محصولات صادراتی مهم در حوزه کشاورزی و سالانه درآمد ارزی زیادی عاید کشور می کند.
وی با اشاره به اینکه با کارمزد 25 درصدی تسهیلات بانکی نمی توان در بازارهای بین المللی خوش درخشید، اظهارداشت: بالا بودن سود تسهیلات بانکی موجب کندی شتاب چرخ توسعه صادرات زعفران می شود.
میری اذعان داشت: در حال حاضر سودی که از محل صادرات زعفران عاید صادرکنندگان می شود بین 2 تا 5 درصد است و این رقم با تسهیلات بانکی با کارمزد 25 درصد به هیچ وجه همخوانی ندارد.
وی با یادآوری اینکه نوسانات شدید قیمت موجب آب شدن بازارهای صادراتی زعفران می شود بر ضرورت تامینثبات قیمت برای تولید کنندگان و ثبات بازار برای صادر کنندگان در کشور تاکید کرد و افزود: نوسانات قیمت برند زعفران ایرانی را دچار آسیب می کند.
میری تصریح کرد: در حال حاضر حداقل و حداکثر قیمت زعفران در کشور به ترتیب کیلویی 5 میلیون و 300 هزار تومان و 6 میلیون و 500 هزار تومان است.
وی در ادامه با بیان اینکه 95 درصد تولید زعفران دنیا در ایران تولید می شود، افزود: بستهبندی عنصر مهمی در عرصه صادرات است.
میری بیان داشت: در سالیان نه چندان دور زعفران به صورت فلهای و یا در بستههای نامناسب صادر میشد ولی اکنون در زمینه بستهبندی گام های بزرگی در کشور برداشتهشده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه بخش عمده ای از بازار داخلی و بین المللی زعفران سنتی است، تاکید کرد: واحدهای فرآوری زعفران باید بر روی کیفیت، بسته بندی و استانداردسازی قدم های بزرگی بردارند.
میری افزود: در شرایط فعلی توجه خاص به صادرات میتواند راهگشای اقتصاد کشور از نظر ارزآوری، ایجاد اشتغال و کمک به بارور شدن تولید و صادرات غیرنفتی باشد.