برگزاری بیش از 100 هزار فعالیت فرهنگی در دانشگاهها در سال گذشته
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در سال گذشته بیش از 100 هزار فعالیت فرهنگی در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید ضیاء هاشمی در نشست خبری افزود: این فعالیت ها شامل نشست های فرهنگی، جلسات آزاد اندیشی، برنامه های مناسبتی، فعالیت های انجمن های علمی، کانون های فرهنگی و نشریات دانشجویی بوده است.
وی با بیان اینکه این فعالیت ها در شرایطی برگزار شده است که بودجه فرهنگی دانشگاه های رقمی بزرگی نیست گفت: براساس لایحه بودجه، حدود 4 هزار میلیارد تومان بودجه دستگاه های فرهنگی است و از این رقم حدود 15 میلیارد تومان در اختیار وزارت علوم برای فعالیت های فرهنگی در دانشگاه هاست.
هاشمی افزود: نزدیک به 15 هزار مجموعه دانشجویی فعال در دانشگاه ها داریم که شامل انجمن های علمی، نشریات دانشجویی، کانون های فرهنگی و هنری و تشکل های دانشجویی است که محور فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها است.
نگاه ما در فعالیت های فرهنگی نگاه مشارکت جویانه است و بهترین روش حمایت از فعالیت های فرهنگی، زمینه سازی برای فعالیت های فرهنگی دانشجویان و استادان است
وی گفت: نگاه ما در فعالیت های فرهنگی نگاه مشارکت جویانه است و بهترین روش حمایت از فعالیت های فرهنگی، زمینه سازی برای فعالیت های فرهنگی دانشجویان و استادان است.
هاشمی افزود: اگر زمینه جذب بودجه بیشتری فراهم شود، ما می توانیم سطح بالاتری از فعالیتهای فرهنگی در ابعاد کمی و کیفی داشته باشیم.
وی گفت: از ابتدای فعالیت دولت یازدهم، فعالیت های بخش کانون های فرهنگی دانشگاه ها حدود 50 درصد افزایش داشته و همچنین فعالیت های انجمن های علمی در دانشگاه های مختلف نیز بین 30 تا 70 درصد رشد یافته است.
هاشمی افزود: همچنین فعالیتهای نشریات دانشجویی بیش از 40 درصد افزایش داشته و در انجمنهای علمی نیز اهتمام ویژه ای به توسعه کمی و کیفی شده است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی حرکت گفت: نهمین جشنواره ملی حرکت مهر امسال در دانشگاه شهید باهنر سمنان برگزار می شود.
هاشمی با اشاره به برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی در سال گذشته افزود: این جشنواره از امسال بصورت مستمر برگزار خواهد شد.
مهمترین فعالیت فرهنگی در دانشگاه ها در دولت یازدهم برنامه نهضت رضوی بوده که یکی از مهمترین بخش های آن جشنواره رضوی است
وی گفت: مهمترین فعالیت فرهنگی در دانشگاه ها در دولت یازدهم برنامه نهضت رضوی بوده که یکی از مهمترین بخش های آن جشنواره رضوی است و در سال گذشته 16 جشنواره با موضوعات شعر، تئاتر، عکس و تحقیق و پژوهش رضوی برگزار شد.
هاشمی افزود: همچنین اردوهای رضوی نیز برگزار شد که در این اردوها دانشجویان به زیارت حرم ثامن الحج علی ابن موسی الرضا (ع) اعزام شدند.
وی گفت: تلاش شد در این اردو ها اولویت با دانشجویانی یاشد که تاکنون توفیق زیارت امام هشتم پیدا نکرده بودند و امیدواریم به جایی برسیم که همه دانشجویان بتوانند در این اردو شرکت کنند.
هاشمی افزود: در کنار توسعه اردوهای راهیان نور آیین نامه ای تدوین و ابلاغ شده است تا همه تشکل ها در برگزاری این اردوها مشارکت داشته باشند.
وی گفت: برگزاری کنگره ملی شهدا یکی دیگر از برنامه ها بوده است که در مرحله اول در 500 دانشگاه برگزار شد و تمهیدات برای برگزاری دومین کنگره نیز در حال پیگیری است.
هاشمی افزود: اقدام دیگر تشکیل اتاق فکر استانی در دانشگاه ها بود تا پیوند دانشگاه با جامعه و مدیریت کلان فراهم شود.
وی گفت: با تشکیل این اتاق ها در سال گذشته بیش از 200 جلسه کارشناسی با حضور استادان و نخبگان برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: با امکانات موجود شاهد رشد فوق العاده کمی و کیفی فعالیت های فرهنگی هستیم و فعالیت های فرهنگی 1/5درصد در دانشگاه ها افزایش پیدا کرده است.
مجوزی برای اردوی مختلط در دانشگاهها نداده ایم
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مجوز هیچ اردوی مختلطی را دردانشگاه ها نداده ایم و نخواهیم داد.
از سال گذشته که برگزاری کنسرت در دانشگاه ها ممنوع شده است، برای برپایی هیچ کنسرتی مجوز نداده ایم
سید ضیاء هاشمی افزود: همچنین از سال گذشته که برگزاری کنسرت در دانشگاه ها ممنوع شده است، برای برپایی هیچ کنسرتی مجوز نداده ایم.
وی گفت: آئین نامه موسیقی در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها تصویب و ابلاغ شده است و بر اساس آن عمل می شود.
هاشمی با بیان اینکه حوزه فرهنگ، حوزه ظریفی است، افزود: از نقد و انتقاد استقبال و توصیه می کنیم که نشریات و رسانه ها از سیاه نمایی بپرهیزند زیرا نشر اخبار کذب قطعا حرام و خلاف مصالح کشور است.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: بیان اشکالات، نقد و انعکاس آنها به مسئولان ضروری است ولی انتشار اخباری که واقعیت ندارد غلط است ؛ البته ما بنای برخورد نداریم بلکه بنای گفتگو داریم و رسانه ها واقعیات را مطرح کنند.
وی گفت : بر اساس آیین نامه، اردوهای علمی و فرهنگی نباید مختلط باشد و کنسرت ها در دانشگاه هم نباید برگزار شود.
هاشمی افزود: هیچ گزارشی بدست ما نرسیده است که کنسرتی با مجوز دانشگاه برگزار شده و یا اینکه اردوی مختلطی مجوز گرفته باشد اما اینکه جمعی از دانشجویان اردو و یا سفر مختلطی را برگزار می کنند، از اختیارات ما خارج است.
به دانشجویانی که در سفرهای خارج از برنامه های دانشگاه حضور دارند توصیه می کنیم، هنجارها و ضوابط را مراعات کنند
معاون وزیر علوم اضافه کرد: به دانشجویانی که در سفرهای خارج از برنامه های دانشگاه حضور دارند توصیه می کنیم، هنجارها و ضوابط را مراعات کنند.
وی با بیان اینکه اگر موردی از اردوی مختلط با مجوز دانشگاه برگزار شود، قطعا با آن برخورد می کنیم، اضافه کرد: سفرهای علمی آیین نامه مخصوص به خودش را دارد.
هاشمی درپاسخ به پرسشی درباره مراسم جشنی در یکی از دانشگاه ها که با حاشیه هایی همراه بود، افزود: در این باره با مجری آن مراسم و افراد متخلف برخورد شده است ولی نباید زحمات مجامع دانشگاهی نادیده گرفته شود.
وی گفت : 110 هزار برنامه فرهنگی در سال گذشته در دانشگاه ها برگزار شده است و اگر چند فعالیت حاشیه ای داشته است نباید حجم عظیم فعالیت های فرهنگی را نادیده بگیریم بلکه باید منصفانه برخورد کنیم و به دنبال سیاه نمایی نباشیم.
هاشمی افزود: ما با موضوع آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، انزوا، افسردگی و بی رغبتی به تشکیل خانواده مواجهیم و ما نیز در این حوزه مسئولیت داریم.
معاون وزیر علوم اضافه کرد : از نظر ما کاری که باید در این باره انجام دهیم زمینه سازی برای مشارکت روز افزون و گسترده دانشجویان در فعالیت های فرهنگی است به گونه ای که امید و نشاط در دانشگاه ها افزایش پیدا کند.
هرحرکتی که باعث کاهش امید و نشاط در دانشگاه ها باشد راه را برای افزایش آسیب های اجتماعی هموارتر خواهد کرد
وی گفت: هرحرکتی که باعث کاهش امید و نشاط در دانشگاه ها باشد راه را برای افزایش آسیب های اجتماعی هموارتر خواهد کرد.
هاشمی افزود: باید همه فعالیت های فرهنگی امید و اعتماد را افزایش دهیم تا راه بر آسیب های اجتماعی بسته شود و توسعه فرهنگی در گروی جلب اعتماد، همدلی و هم افزایی است.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: تلاش ما بر توسعه فعالیت های فرهنگی در شهرهای مختلف است و در این باره سعی کرده ایم جشنواره های ملی را از تهران به سایر استان ها ببریم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری اردوی مختلط در دانشگاه تهران گفت: این موضوع را بررسی کرده ایم و یک سفر علمی با حضور استاد بوده ولی گویا بی دقتی هایی در آن شده است.
بیشتر مسئولان وزارت علوم از دانشگاه ها حقوق دریافت میکنند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بیشتر مسئولان وزارت علوم معمولا از دانشگاه ها و براساس رتبه شان حقوق دریافت می کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید ضیاء هاشمی در پاسخ به پرسشی به پرسشی درباره فیش های حقوقی غیرمتعارف افزود: این فیش ها منطق و پیامی دارد و آن شفافیت است و ما همواره از شفافیت حداکثری استقبال کرده ایم.
وی گفت: اعلام دریافت های مسئولان حرکت مبارکی است و البته این موضوع باید درچارچوب اخلاق و مقررات باشد.
هاشمی افزود: مسئولان وزارت علوم از اعلام دریافتی ها استقبال می کنند و احتمالا نتیجه معکوس در مقایسه با سایرین دارد و حس ترحم ایجاد می شود.
وی گفت: بیشترمسئولان وزارت علوم معمولا از دانشگاه ها و براساس رتبه شان حقوق دریافت می کنند و به غیر از آن حق مسئولیت است که بر اساس قانون محاسبه می شود.
هاشمی افزود: میزان این حق مسئولیت براساس قانون برای افراد مختلف، متفاوت است و افزایش 1/6 درصد و یا 1/3 درصد براساس دریافتی رئیس دانشگاه تهران که در ماه حدود 4/5 میلیون تومان است ، محاسبه می شود.
وی گفت: در دولت یازدهم حق مسئولیت مدیران در وزارت علوم حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده است.
هاشمی در پاسخ به پرسشی درباره تدوین منشور حقوق دانشجویی افزود: این منشور در پایگاه اینترنتی معاونت فرهنگی منتشر شده و هدف ما از تدوین آن آشنایی با حقوق قانونی و ترویج قانونمندی در دانشگاه ها بوده است.
معاون وزیر علوم اضافه کرد: امیدواریم با استقبالی که از این منشور شده است، شاهد ترویج رویکرد و نگرش قانونمندی باشیم و فرهنگ مطالبه قانونی و پرهیز از مطالبات غیرقانونی در دانشگاه ها ترویج شود.
وی با اشاره به برخی از اقدامات برای افزایش نشاط و تربیت نیروی انقلابی در دانشگاه ها گفت: میزان حمایت مالی از تشکل های انقلابی در دولت یازدهم بیش از دو نیم برابر افزایش یافته است.
معاون وزیر علوم اضافه کرد:در سال گذشته شاهد افزایش20 درصدی کرسیهای آزاداندیشی دردانشگاه ها بوده ایم که البته انتظار ما بیش از این است و باید افزایش بیشتری را در این باره شاهد باشیم.
وی گفت: برنامه های اعتکاف دانشجویی نیز در سال های گذشته افزایش داشته است به گونه ای که با کمبود مکان برای برگزاری آن مواجه بوده ایم.
هاشمی افزود: برای سفرهای زیارتی به مشهد مقدس و کربلای معلی ویژه استادان و دانشجویان اهتمام ویژه ای شده است و حدود 20 نفر از استادان در سفر یک هفته ای به کربلا و نجف ضمن زیارت، با استادان عراقی دیدار و درباره همکاری های علمی گفتگو کردند.