، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای در مراسم افتتاح مرکز آموزش آکادمی آمبودزمان آسیایی که در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، افزود: در کشور باید جامعه نگر بود و اگر مسائل با هم نگریسته نشوند مانندکاریکاتور می شود و در این ناموزون بودن طبیعتا نمی توانیم به هدف عالی خود برسیم.
وی گفت: قانون و مقررات باید با هم همخوانی داشته باشند و نباید مقطعی و لحظه ای نگاه کنیم و اگر قوه قضائیه بدون توجه به دولت و مجلس و دولت و مجلس بدون توجه به قوه قضائیه سیاست گذاری کنند به هدف نهایی نخواهیم رسید.
محسنی اژه ای به نقش سازمان بازرسی کل کشور و شناسایی آسیب های قوه قضائیه و مجریه اشاره کرد و افزود: اگر این سازمان در بازرسی های موردی و سالیانه اش و در هم افزایی و دستگاه های نظارتی دیگر شامل مجلس و سازمانهای اطلاعاتی پیش قدم شود در مجموعه برنامه های سه قوه هم افزایی ایجاد خواهد شد.
وی گفت: مثلا در بحث زمین خواری باید عملکرد دستگاه قضایی ؛ دولت ، وزارت جهادکشاورزی ، راه و شهرسازی و محیط زیست را با هم ببینیم.
معاون اول قوه قضائیه افزود: برای مثال شورای شهر و روستا برای ایجاد درآمد، در شهری کوچک یا روستا تصمیمی می گیرد و شاید این تصمیم بر اساس مقررات هم گرفته شده باشد اما چون به سایر جنبه ها توجه نداشته است شاهد اتفاقاتی بد خواهیم بود.
محسنی اژه ای گفت: یکی از مسائل مهم که در دولت به اصطلاح سازندگی رخ داد این بود که می گفتند باید برخی وزارتخانه ها خودکفا شوند و دست آنها را برای درآمدزایی بازگذاشتند و حتی این موضوع به بعضی وزارتخانه های حساس اطلاعاتی هم تسری پیدا کرد.
وی افزود: آن تصمیمات عوارضی داشت که تا امروز تحمل می کنیم و برخی قانون شکنی های امروز ما از آن روز سرچشمه گرفته است چراکه برخی ها را آتش به اختیار کردیم و قبح گذشتن از قانون ریخته شد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: در همین بحث حقوق های غیرمتعارف لازم است اشاراتی به مقاطع اول انقلاب داشته باشیم و اکثر قریب به اتفاق مدیران ما آن زمان نیروهای ارزشی بودند و به عنوان تکلیف و انجام وظیفه آمده بودند
محسنی اژه ای افزود: اگر هم جایی احیانا یک کسی بیش از نیاز زندگی اش حقوق می گرفت بر می گرداند که مصادیق آن را داریم.
وی گفت: مثلا آن موقع در قوه قضائیه ماهانه دو هزار تومان حقوق می گرفتند و برخی مدیران که حقوقشان به چهار هزار تومان می رسید آن قدر مقید بودند که اضافه آن را برای جنگ یا جبهه هزینه می کردند.
محسنی اژهای افزود: فضا اینگونه پیش رفت و یک زمانی گفتند که بالاخره چون ارزش کار افراد متفاوت است حقوق ها نباید یکسان باشد که البته این حرف درستی است و اگر ما ارزش واقعی یک ساعت کار یک فرد نخبه را به اندازه صدبرابر دیگری ببینیم خلاف نکردهایم.
وی گفت: آن زمان می گفتند که باید به افراد متخصص و دارای نبوغ امتیاز و حقوق بیشتری داد چراکه ا گر این کار نشود بخش خصوصی و یا خارجیها او را جلب می کنند که به نظر من این هم حرف درستی بود.
محسنی اژهای افزود: خیلی جاها اختیار را به مجمع ها سپردند و آنها تصمیم می گیرند چقدر امکانات و حقوق بدهند و تصمیمات را به هیئت امنا واگذار کردند.
وی گفت: وقتی کسی برای خودش و زیرمجموعه اش تصمیم می گیرد حتی اگر همه تصمیماتش شیطانی نباشد اما ممکن است با سلیقه غلط باشد.
معاون اول قوه قضائیه افزود: این کارها را کردیم و بدون جامع نگری به جنبه های دیگر توجه نکردیم و امروز شاهدیم که فردی فقط از یک سمت ماهانه متوسط 57 میلیون تومان حقوق می گیرد و این علاوه بر آن سیصد میلیون تومان وام چهار درصدی است که گرفته است.
محسنی اژه ای گفت: به طور قطع اولین ضرر این دریافت ها به خود او و خانواده اش برمی گردد و فرزند این خانواده معلوم نیست به کجا می رود و می آید و چه خودرویی سوار می شود و دیگر حاضر نیست با هر کسی هم غذا شود.
وی در همین خصوص به نمونه ای از این افراد اشاره کرد و گفت: یکی از همین آقایان چندی پیش به حالت گریه به من زنگ زد و درخواست استمداد کرد و ظاهرا پسرش که زن داشت با خانم دیگری ارتباط برقرار کرده و او را عقد موقت کرد و آن چنان گرفتاری برای زندگی اش ایجاد شده بود که حاضر بود هر چه دارد بدهد.
محسنی اژه ای گفت: اگر جامع نگری می کردیم اکنون شاهد این چنین اختلافات طبقاتی نبودیم.
وی افزود: دیروز فردی که ادعا می کرد که جانباز است نامه ای نوشت و از من خواسته بود که 200 هزار تومان به صورت قرض الحسنه و ده روزه به او بدهم .
معاون اول قوه قضائیه گفت: اگر واقعا این راست باشد چه باید کرد؟ در این شرایط نباید به خودمان بیاییم؟
محسنی اژه ای افزود: حتی اگر این نامه درست هم نباشد مگر ما افرادی با شرایط حاد در جامعه نداریم؟
وی گفت: هیچ اشکالی ندارد که افراد به واسطه ارزش کارشان تجلیل شوند اما چرا کسی که هیچ هنر و ابتکاری ندارد باید حقوق غیرمتعارف بگیرد.
محسنی اژه ای افزود: صندوقی که رئیس قبلی اش می گفت کمتر از 12 میلیون می گرفته است چرا باید مدیر بعدی اش 57 میلیون تومان بگیرد مگر هنر خاصی کرده است؟
وی گفت: در خصوص حقوق های غیرمتعارف هم باید تصمیم درست گرفته شود و کار عجله ای و لحظه ای نکنیم.
دشمنان همه اجزاء نظام ما را رصد و مطالعه می کنند
معاون اول قوه قضائیه گفت: دشمنان نظام همه اجزاء نظام ما را رصد و مطالعه می کنند و می خواهند اینگونه القاء کنند که انقلاب تمام شده است و نباید انقلابی بود.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای با تبریک هفته قوه قضائیه و گرامیداشت شهدای این قوه به ویژه شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی به ایام شهادت مولای متقیان اشاره کرد و افزود: امیرالمؤمنین علی (ع) شایسته ترین فرد برای زعامت و هدایت جامعه بود و همه فداکاری ها، حکمت، علم ، قضاوت ، دوراندیشی و جامعه نگیری در ایشان جمع بود اما با ایشان چه کردند؟
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه امروز در شرایط حساسی در دوران پس از انقلاب به سر می بریم، گفت: از یک طرف همه دوستداران انقلاب در داخل و خارج کشور نظاره گر هستند که نتیجه جنگ میان آمریکا و همپیمانان و اذناب او در داخل کشور با ما به کجا می رسد و از طرفی دیگر بدخواهان این نظام هم با همه ابزارهای پیشرفته اوضاع کشور را رصد می کنند.
محسنی اژه ای افزود: دشمنان نظام گوشه گوشه این نظام و اقدامات و قوانین و تصمیمات و راهبردهای ما را زیر نظر دارند تا ببینند هر جا که می توانند وارد شوند و ضربه خود را وارد کنند.
وی گفت: آنان آکادمی های مختلفی را برای تجزیه و تحلیل حرکات ما ایجاد کرده اند و یک روز روی مسئله اسلام ناب، ولایت فقیه و مردمسالاری دینی مطالعه کرده اند و امروز همه اجزاء نظام را رصد می کنند و در این شرایط باید مراقب باشیم چرا که گاهی یک اشتباه ما سبب ورود دشمن می شود.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه اگر دیروز نیاز به بصیرت، مراقبت، اتحاد، فکر و استقامت داشتیم امروز نیازمان بیشتر است، افزود: به فرمایش مقام معظم رهبری روحیه انقلابی و استقامت نباید در جامعه ما کمرنگ شود.
وی گفت: دشمنان به این نتیجه رسیده اند که تا این مردم، متدین، متعهد، مطیع ولایت و پیرو قرآن و اسلام ناب هستند کاری نمی توانند کنند و از جنگ نظامی، تحریم اقتصادی، ترورها و فشارهای مختلف فرهنگی به جایی نرسیدند و به این نتیجه رسیدند که تا روحیه ولایتمداری هست کاری نمی توانند بکنند.
محسنی اژه ای افزود: آنان می خواهند به مردم القاء کنند که انقلاب تمام شده است و نباید انقلابی بود و آنان می خواهند مراسم معنوی همچون اعتکاف، عاشورا، تاسوعا و شب های قدر را از ما بگیرند.
وی گفت: آنان می خواهند القاء کنند که همه چیز حرف رهبری نیست و حرف دیگری را هم می توان مطرح کرد.
در خصوص حقوق های نامتعارف نسخه واحد نمی توان پیچید
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه تاکنون هیچ پرونده ای در خصوص حقوق های نامتعارف در این قوه تشکیل نشده است گفت: در مواجهه با این افراد نمی توان نسخه واحد پیچید.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در بحث دریافت کنندگان حقوق های غیرمتعارف چه اقدامی صورت خواهد گرفت؟ افزود: باید در این خصوص اقدامات متعددی انجام داد و در مواردی نیازمند برخی اصلاحات در قانون و مقررات موجود هستیم تا در آینده چنین مسائلی به وجود نیاید.
وی گفت: افرادی که این حقوق ها را گرفته اند یکسان نیستند برخی ها خدمت مهمی را انجام داده اند و به صورت مقطعی چیزی را بر اساس قانون گرفته اند که باید با اینها یک طور رفتار کرد و مواردی هم هستند که هیچ خدمت فوق العاده ، ابتکار و خلاقیتی ارائه نداده اند و حقوقی گرفته اند که حتی اگر این حقوق مستمسک قانونی هم داشته باشد نباید به این ترتیب ادامه پیدا کند و باید تکلیف پولهایی که گرفته اند مشخص شود.
محسنی اژه ای افزود: کسانی هم هستند که اصلا بر خلاف مقررات دریافت کرده اند که به میزان تخلفشان از مقررات نه تنها باید این پول را برگردانند بلکه اگر لازم بود هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری هم باید با آنها برخورد کنند و اگر جرمی هم واقع شده باشد دستگاه قضایی برخورد خواهد کرد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: آنچه که مسلم است ادامه این وضع به هیچ وجه قابل قبول نیست و باید حتما اصلاح شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای این افراد در دستگاه قضایی پرونده ای تشکیل شده است؟ افزود: تاکنون پرونده قضایی تشکیل نشده است اما با توجه به گزارش های مراجع رسمی اگر جرمی رخ داده باشد رسیدگی خواهد شد.
محسنی اژه ای گفت: هنوز پرونده قضایی تشکیل نشده است و بعد از بررسی گزارش سازمان بازرسی کل کشور و دیگر سازمان های نظارتی تصمیم گیری خواهد شد.
وی افزود: سازمان بازرسی کل کشور هم در این باره به طور مرحله ای گزارش می دهد و تاکنون از چندین دستگاه گزارش تهیه شد و چه بسا از همان دستگاه هم گزارش نهایی نباشد منتها مثلا در یک وزارتخانه 50 نفر را بررسی کرده اند و ممکن است بعدا اضافه شود.
معاون اول قوه قضائیه گفت: تاکنون گزارشی از چهار پنج دستگاه ارسال شده است که امروز هم گزارشی به سران سه قوه ارسال می شود .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به انتشار فیش حقوقی از سوی برخی مسئولان آیا شما هم فیش حقوقی خود را منتشر می کنید؟ افزود: ممکن است کسی بخواهد منتشر کند و کسی نکند و من هم ممکن است منتشر کنم.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع دو جاسوس دستگیر شده گفت: هنوز پرونده به دادگاه نرفته است .
محسنی اژه ای خطاب به مسئولان سازمان بازرسی: به روز باشید
معاون اول قوه قضائیه گفت: از مسئولان سازمان بازرسی کل کشور بارها خواسته ام که با همه مشکلات تا حد توان در بازرسی به روز باشند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در توصیه هایی خطاب به کارکنان این سازمان افزود: موقعی اقدامات این سازمان کارساز خواهد بود که بازرسی اش به روز باشد نه اینکه بخواهیم اتفاق چهار سال قبل را بازرسی کنیم که اگرچه این هم گاهی اوقات لازم است.
وی گفت: به روز بودن بازرسی ها فوق العاده مؤثر است.
محسنی اژه ای از سازمان بازرسی کل کشور خواست در ادای وظایفش به معنای واقعی کلمه مستقل و اگر قرار باشد این سازمان به دستگاه های دیگری که می خواهند نظارت کنند متکی باشد نمی تواند مأموریت خود را به درستی انجام دهد.
وی گفت: قبول دارم شاید برخی نیازها، شمار را وادار کند تا با یک جایی صحبت کنید و این با لابی کردن و صحبت کردن برای گرفتن نیرو و بودجه منافاتی ندارد اما توجه داشته باشید که شما تا زمانی می توانید کار خود را به درستی انجام دهید که مستقل باشید.
معاون اول قوه قضائیه افزود: هر دستگاهی یک سری آسیب ها دارد و حتماً دستگاه قضایی و سازمان بازرسی کل کشور هم آسیب های خاص خود را دارد و آقای سراج باید مراقب باشد و آسیب های سازمان را بشناسد تا اگر آسیبی وارد شد به مشکل برنخورد.
وی از مسئولان سازمان بازرسی کل کشور خواست در ادای وظایفشان اولویت بندی کنند و به گونه ای نباشد که مدتها در موضوعی وقت صرف کنند اما محصول نافعی برای کشور حاصل نشود.
محسنی اژه ای گفت: باید حتماً بازخورد گزارش های خود را بگیرید و اگر به نهاد یا وزارتخانه ای گزارشی کردید حتماً پیگیری کنید که آیا گزارش شما پیگیری شده است.
وی افزود: موضوع زمان هم در کار شما بسیار مهم است و برای نمونه اگر قرار باشد در همین بحث حقوق های غیرمتعارف منتظر خوداظهاری و راستی آزمایی باشید شاید شش ماه طول بکشد پس بهتر است در این موضوع مرحله به مرحله وارد شوید.
محسنی اژه ای گفت: موضوعات در سازمان بازرسی کل کشور نباید نیمه کاره رها شود.
معاون اول قوه قضائیه افزود: مطالبی را هم که می خواهید در این سازمان رسانه ای کنید به حدی باشد که توان انجام آن را داشته باشید.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دیشب در اخبار در خصوص فرار مالیاتی 480 میلیارد تومانی چیزی شنیدم که اگر واقعاً این موضوع درست باشد باید به جد دنبال شود چرا که از مفاسد بزرگ اقتصادی است.
محسنی اژه ای در پایان سخنانش افزود: همه باید مراقب باشیم که گناه را به دامن ما نیاورند و برخی از طریق دوستان و فرزندانمان برایمان دام می گذارند و آرام آرام ما را به سمت خود می برند.