موفقیت محققان دانشگاه نوشیروانی بابل در آسانی شیرین سازی آب دریا
ستفاده از غشای سنتز شده در این طرح سبب افزایش بازدهی فرایند نمک زدایی از آب دریا شده و کاهش هزینه را در پی دارد
محققان دانشگاه صنعتی بابل موفق شدندبا سنتز غشای نانوساختاری فرایند شیرین سازی آب دریا را آسانتر کنند .
مهندس زهیر دباغیان محقق دانشگاه صنعتی بابل امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: تکنولوژی غشایی اسمز معکوس، رایجترین نوع نمکزدایی غشایی است اما مصرف بالای انرژی در این روش ، استفاده از آن را با محدودیت جدی مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه با توجه به تلاش کشور برای کاهش مصرف انرژی و موضوع گرمایش زمین، استفاده از روشهای سنتی شیرین سازی آب دریاها توجیه چندانی نخواهد داشت، افزود: به همین دلیل فرایند اسمز مستقیم در توسعه فن اوریهای غشایی مورد توجه قرار گرفته است.
مهندس زهیر دباغیان تجمع ذرات نمک بر روی سطح غشا را مهمترین مشکل غشای اسمز مستقیم بیان کرد و افزود: هدف از انجام این تحقیق، سنتز یک غشای ایدهآل با هدف بهینه کردن فرایند اسمز مستقیم در نمکزدایی آب دریا است.
به گفته وی استفاده از غشای سنتز شده در این طرح سبب افزایش بازدهی فرایند نمک زدایی از آب دریا شده و کاهش هزینه را در پی دارد.
این تحقیقات حاصل تلاش دکتر احمد رحیمپور و پروفسور محسن جهانشاهی از اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی بابل و زهیر دباغیان دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه است.
نتایج این تحقیق در نشریه Desalination به چاپ رسیده است.