تاثیر تغذیه بر جنسیت جنین از شایعه تا واقعیت
تمایل زوج ها برای داشتن دختر یا پسر، کاسبی عدهای محدود از پزشکان را رونق داده است، کاسبی که رمز موفقیت در آن ناآگاهی بیمار است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ پسر داشتن یا دختر داشتن دغدغهای است که اغلب زوجها برای فرزند دوم و یا سوم خود دارند، دغدغهای که توسط عدهای از پزشکان در مجلات و تبلیغات به وسیله رژیمهای غذایی برطرف میشود، غافل از اینکه واقعیت چیز دیگری را نشان میدهد.
تمایل زوج ها برای داشتن دختر یا پسر، کاسبی عده ای محدود از پزشکان را رونق داده است، کاسبی که رمز موفقیت در آن ناآگاهی بیمار است.
دکتر مریم کاشانیان استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در این باره گفت: تا به حال علم پزشکی به مستنداتی مبنی بر تأثیر تغذیه در تعیین جنسیت جنین دست نیافته است و آنچه توسط عده ای از پزشکان زنان به بیمار گفته می شود مبنای علمی ندارد.
وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا نتوانسته اند دلیل محکمی مبنی بر اثرگذاری مواد موجود در رژیم غذایی به نفع جنس مشخص از جنین دست یابند ادامه داد: این ادعا تجربه علمی نیست و کار تحقیقاتی و آماری مشخصی درخصوص آن نه تنها در ایران بلکه در هیچ جای جهان هنوز صورت نگرفته است.
مدیر گروه زنان و زایمان بیمارستان شهید اکبرآبادی در ادامه افزود: تعیین جنسیت جنین موضوعی مورد توجه برای زوجین است و به همین علت به منبعی برای کسب درآمد عده محدودی از پزشکان مبدل شده است، همانگونه که تبلیغات وسیعی در این خصوص در صفحات مجلات به اصطلاح پزشکی به چشم می خورد.
حال که به لحاظ علمی تعیین جنسیت یک جنین از طریق تغذیه والدین موضوعی کاملاً رد شده است جای سوال دارد که چرا پس از گذشت چندین سال هنوز والدین زیادی به دنبال کسب این تجربه ، پای خود را در جای پای گذشتگان می گذارند.
کاشانیان با بیان اینکه براساس مستندات علمی کروموزم y در محیط سدیم و پتاسیم بهتر زنده می ماند و کرموزوم x هم در محیط حاوی مواد کلسیمی بنابراین این فرضیه گروهی از پزشکان را به اثرگذاری مستقیم این موضوع بر تعیین جنسیت سوق می دهد بنابراین با توجه به اینکه هیچ تحقیق علمی و آماری در این خصوص صورت نگرفته است این موضوع از لحاظ علمی رد شده به حساب می آید.
نکته جالب در تبلیغات این روش تعیین جنسیت؛ اثر 70 درصدی آن است، درصدی که در صورت عدم آگاهی زوجین می تواند بسیار مهم و وسوسه برانگیز باشد و پای آنها را به مطب مدعیان این موضوع باز کند.
دکتر تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه در این باره گفت: شانس موفقیت هر یک از دو جنس دختر یا پسر در هر بارداری براساس مشیت الهی و توازن نظام طبیعت در همه جهان 50 درصد است، بنابر این در هر حال 50 درصد امکان دارد شما صاحب همان جنس کودکی شوید که تمایل دارید و این سیکل طبیعی هیچ ارتباطی با رژیم غذایی ندارد.
وی افزود: ادعای کذب عده ای که در حوزه سلامت فعالیت می کنند نباید منبع درآمد و امیدواری 100 درصدی برای والدینی شود که آگاهی علمی و اشراف کامل به این موضوع ندارند.
نیستانی گفت: آنچه مسلم است پایبندی به روش های مشخص و علمی از جمله زمانبندی در نزدیکی تأثیر مستقیمی در تعیین جنسیت دارد و نیازی به دادن اطلاعات غیر علمی به بیماران نیست.
وی با اشاره به اینکه بالا رفتن سن افراد برای ازدواج و داشتن یک یا دو فرزند موجب تمایل به اینگونه مسائل شده است گفت: آنچه در نظام خلقت دیده می شود توازن در هر دو جنس جنین است موضوعی که بهتر است با رعایت سن مناسب ازدواج و بارداری به آن توجه شود.
این متخصص تغذیه درخصوص عملکرد پزشکانی که این ادعای کذب را تبلیغ می کنند گفت: این شیوه غیر اخلاقی و غیر حرفه ای است و در دراز مدت اعتبار کاری آنها را زیر سوال می برد.
آنچه مسلم است داشتن فرزند سالم آرزوی هر پدر و مادری است که قصد داشتن فرزند دارند؛ بنابراین بهتر است با توکل بر آموزه های دینی به نظم نظام خلقت احترام بگذاریم و فریب این ادعاها را نخوریم.
گزارش از: طیبه کارگر