معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: نقشه ها مربوط به 22 منطقه تهران بوده و در نقشه تفضیلی هم قرار گرفته است.
*گسل ها ، ضروت نظارت ساخت و سازها را بیشتر کرده است
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهری گفت : ساختمان هایی که بر روی گسل ساخته می شود باید مقاوم سازی غیر سازه ای انجام دهد.
همچنین احمد صادقی در نشست خبری ابلاغ نقشه های گسلی در محدوده شهر تهران گفت: براساس طرح جامع مدیریت بحران در شهر تهران تکلیف شد تا نقشه گسل تهیه و بر مبنای آیین نامه 2800 صادر شود.
وی افزود: از سال 87 تا به امروز حدود 8 سال در تایید این اسناد اختلاف نظر بود که با پیگیری ها و هماهنگی ها بین شورای شهر تهران چهارشنبه گذشته شاهد تصویب این نقشه ها در کمیته فنی 2800 بودیم.
صادقی افزود : با تهیه این نقشه ها در ساختمانهایی که بر روی گسل ساخته می شود باید مقاوم سازی غیر سازه ای صورت گیرد که تا پیش از این ما در کشور دستورالعمل مقاوم سازی غیر سازه ای نداشتیم اما در این نقشه ها مقاوم سازی غیر سازه ای ساختمانهای جدید ضوابط خاص خود را دارد.
وی تاکید کرد : در کشور مساحت کل در نقشه اولیه پهنه گسل ها 410 کیلومتر مربع است که 249 کیلومتر در شهر تهران و مساحت کل پهنه های گسلی در داخل شهر تهران 47 کیلومتر است.
صادقی افزود: گسل کن هم در دستور کار بررسی است .
*واقع شدن 6 درصد تهران و حومه بر روی پهنه های گسلی
رئیس کمیته بحران شورای شهر تهران گفت : حدود 6 درصد تهران و حومه و یک درصد شهر تهران در پهنه های گسلی قرار دارد.
همچنین اقبال شاکری در نشست خبری ابلاغ نقشه های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران گفت: با ابلاغ نقشه های پهنه های گسلی مدیریت یکپارچه شهری قبل از بحران را انجام دادیم.
وی افزود: متولیان به اجماع رسیدند که قبل از وقوع فاجعه ف رسیدگی و نقشه های دقیق گسل ها را مشخص کنیم.
شاکری ادامه داد : سازندگان و مدیران شهری مسئولیت مهمی دارند که باید بر اساس ضوابط ، ساخت و ساز کنند.
وی تصریح کرد : با تهیه این نقشه اتفاق خوبی برای شهر تهران رخ داد و دستگاه های اجرایی باید نقشه های زیربنایی خودشان را ارائه دهند تا در زمان ساخت و ساز از گسل ها مطلع شویم.
شاکری تاکید کرد : با ابلاغ این نقشه ساخت و سازها با دقت بیشتری صورت می گیرد ،زیرا تاکنون به پلاک ها اعلام می شد که بر حوالی یا روی گسل است و مشاوران تعهد می دادند مقاوم سازی کنند اما اکنون به پلاک ها اعلام می شود که در محدوده گسل هستند و مهندسین و ناظرین باید ضوابط را رعایت و نظارت کنند.
وی با اشاره به نقش مهندسین ناظر در ساخت و ساز مقاوم گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان باید با بکارگیری مهندسین مجرب باید ایمنی ساختمان ها را تضمین کنند و مهندسین ناظر باید نظارت کامل داشته باشند.
*شناسایی گسل های پنهانی در زمان خاکبرداری
مدیر بخش زلزله شناسی و خطر پذیری مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن گفت: گسل های پنهانی و ناشناخته ای وجود دارد که برخی از آنها در زمان خاکبرداری نمایان می شود.
همچنین علی بیت الهی در نشست خبری ابلاغ نقشه های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران گفت: با توجه به نگرش مستمر و دائمی به موضوع زلزله در تهران ، نقشه های پهنه های گسلی در شهر تهران ابلاغ شده و به دبیرخانه شورای عالی شهر سازی برای تصویب و اجرایی رفته است.
وی درباره دستاوردهای نقشه های پهنه های گسلی افزود: در این نقشه ها الگوسازی تهران برای سایر شهرها صورت گرفت تا خطوط گازها و گسل ها ، ساختمانها و بیمارستانهایی که بر روی حریم های گسلی بنا شده بود شناسایی شوند و با این کار ریسک زلزله پایین می آید.
بیت الهی گفت : بیش از 30 قطعه گسل با طول های مختلف در کشور وجود دارد که در شهران گسل شمال تهران با طول بیش از 100 کیلومتر، گسل کهریزک ،گسل نیاوران و ... وجود دارد که گسل های مخرب بر مبنای طول و توان لرزه پهنه بندی شدند.
وی با اشاره به گسل های پنهانی در تهران گفت : برخی از گسل ها تصادفی بر اثر خاکبرداری شناسایی می شوند و گسل های ناشناخته دیگری هم وجود دارد که باید در دستور کار تصمیم گیران قرار گیرد.
وی تصریح کرد: مصوب شد سازمان زمین شناسایی به طور مستمر تطبیق گسل ها را در دستور کار قرار دهد.