سرمایه گذاری 4 میلیارد دلاری در صنعت کاشی و سرامیک ایران
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی تولید کنندگان کاشی و سرامیک کشور از سرمایه گذاری 4 میلیارد دلاری در صنعت کاشی و سرامیک ایران خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمد روشنفکر فلاح در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: صنعت کاشی و سرامیک کشور بعد از جنگ تحمیلی بصورت افسارگسیخته از حیث کمی و احداث کارخانه ها گسترش یافت.
وی همچنین اظهار داشت: تاکنون بیش از 4 میلیارد دلار در صنعت کاشی و سرامیک کشور سرمایه گذاری شده اما بر اساس کدام استراتژی صنعتی این همه سرمایه های ملی به پای این صنعت ریخته شده است؟ آیا پتانسیل های لازم برای جذب این مقدار کمی از صنعت کاشی و سرامیک در ایران وجود داشته است؟ بر اساس کدام سیاست صنعت ساختمان و ساختمان سازی و بر اساس کدام یک از بازارهای هدف صادراتی تاکنون بیش از 700 میلیون متر مربع ماشین آلات کاشی و سرامیک در کشور نصب و 700 میلیون متر مربع موافقت اصولی دیگر صادر و هم اکنون در صف انتظار اجراست؟
روشنفکر فلاح گفت: هر رشد سرمایه گذاری به نفع اقتصاد کشور نیست بنابراین می طلبد همگان به منظور حفظ و حراست سرمایه های ملی بیش از گذشته کوشا باشند چون ریزش سرمایه های ملی منجر به تبعات اجتماعی شدید و ریزش نیروی انسانی خواهد شد.
وی افزود: سرمایه گذاری هایی که تاکنون در بخش صنعت کاشی و سرامیک کشور صورت گرفته بیش از نیاز مملکت اعم از بازار داخلی و صادراتی بوده است.
روشنفکر فلاح با اشاره به اینکه " حفظ و حراست از سرمایه های ملی شرط تحقق اقتصاد مقاومتی است "، گفت: اقتصاد مقاوم تعالی و سربلندی یک کشور را به دنبال دارد بنابراین می طلبد همگان در این مسیر گام نهند.
وی همچنین با انتقاد از اینکه تولید کنندگان و صنعتگران کشور هیچ نقش در تدوین سیاست گذاری ها و استراتژی های صنعتی ندارند، افزود: در حال حاضر واحدهای صنعتی کشور به دلیل سیاست گذاری های بدون پشتوانه مطالعاتی در معرض ورشکستگی قرار دارند.
وی ادامه داد: لازمه رفع چالش های پیشروی صنعت نیاز به عزم ملی و داشتن استراتژی مشخص و مدون است بنابراین برای عبور از رکود کوهان شتری که بر اقتصاد کشور حاکم است نیاز به عزم و جزم همگانی داریم.
حسین سرپولکی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهارداشت: نخستین رشته مهندسی سرامیک در سال 1361 در این دانشگاه راه اندازی شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 20 دانشگاه اعم از غیر انتفاعی، آزاد و دولتی در ایران به تربیت نیروی انسانی در رشته مهندسی سرامیک مشغول هستند.
سرپولکی همچنین از تحصیل چهار هزار دانشجو در رشته سرامیک در کشور خبرداد و افزود: تاکنون دانشگاه علم و صنعت به تنهایی افزون بر هزار دانشجو در رشته سرامیک تربیت کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه "صنعت کاشی و سرامیک کشور فاقد یک استراتژی مشخص است"، اذعان داشت: به جهت خروج از رکود در صنعت کاشی و سرامیک نیاز به برنامه ریزی مرحله به مرحله، شناخت وضعیت موجود بازار به ویژه چالش ها و مشکلات فراروی در این حوزه دارد.