مشروح سخنان سید حسن نصرالله به مناسبت چهلمین روز شهادت مصطفی بدرالدین
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ دبیر کل حزب الله لبنان از رشادت ها و عملکرد شهید مصطفی بدرالدین قدردانی کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، سید حسن نصرالله در سخنان خود به مراسم چهلمین روز شهادت مصطفی بدرالدین از فرماندهان مقاومت گفت: در ابتدای به روح شهید مصطفی بدرالدین فرمانده جهادی بزرگ خود و همه برادران شهید درود می فرستیم. از خداوند می خواهم در این روزها و شبهای عزیز و پر برکت ماه مبارک رمضان به همه برکت، مغفرت، رحمت،خیر دنیا و آخرت ارزانی دارد. بار دیگر به خانواده شهید مصطفی بدرالدین تبریک و تسلیت می گوییم. این تسلیت را به مادر، همسر، فرزندان،خواهران،برادران و نزدیکان و همه همرزمان وی داریم. لازم است که در ابتدای این سخنرانی به همه خانواده های شهید ما در درگیری های اخیر در حلب تبریک و تسلیت بگوییم. از خداوند می خواهیم این شهدا را در درجات علیه خود قرار دهد و خواهان صبر و شکیبایی برای خانواده های شهید هستیم. این شهدا مایه افتخار، عزت و کرامت و سرمایه ما در دنیا و آخرت است. همچنین به خانواده برادر اسیر و خانواده های اسرای سابق درود می فرستیم. روحیه بالای این اسرا به مانند روحیه خانواده های شهید است. برای این خانواده ها تاکید می کنم اسرای شما امانتی در این مقاومت است. مقاومت هرگز اسرای خود را در زندان ها فراموش نکرده و شهید مصطفی بدرالدین بزرگ ترین نمونه است. همچنین از خداوند طلب شفای عاجل را برای نیروهای زخمی مقاومت داریم و پایداری و روحیه بالای این نیروها مایه افتخار ماست.
سید حسن نصرالله با اشاره به فرازی از دیای ابوحمزه ثمالی بیان داشت: صبر جمیل کلید گشایش قریب الوقوع است. صبر جمیل باعث می شود که انسان ها در سخنان خود صادق باشند و هیچ زبان و گامی لغزش نخواهد داشت. اجر عظیم پاداش صبر جمیل است. ما از روز اول در راه این صبر جمیل، ثبات، فداکاری و توکل بر خداوند داشتیم و با چشم خود شاهد این گشایش نزدیک بودیم و این گشایش را می توان در پیروزی های مختلف و پی در پی مقاومت مشاهده کرد. بنابراین راه ما راه صادقان است و از خداوند مسئلت داریم که به همه ما اجر عظیم را ارزانی دارد. در ابتدای سخنانم خود، برادران و خواهران را به استفاده از ایام ولیالی این ماه بزرگ توصیه می کنم. از همه کسانی که در این دو دهه اول ماه مبارک رمضان که نتوانستند به درستی از این ماه و ساعات و دقایق آن استفاده کنند، می خواهم دقت بیشتری در استفاده از این شب ها و روزهای باقی مانده داشته باشند. ما امشب در سالگرد حادثه ای قرار داریم به طوری که یک تکفیری از خوارج نهروان در بامداد چنین شبی حضرت علی(ع) را به عنوان امام و خلیفه مسلمانان در محراب نماز به شهادت رساند. وی را به شهادت رساند چرا که وی را تکفیر کرده بودند. ما در این شب در سالگرد پدیده تکفیری قرار داریم. تکفیری ها در چنین شبی امام مسلمانان را تکفیر کردند و وی را در خانه خداوند به شهادت رساندند. در این شب ها و روزها از همه می خواهیم در مراسم دعا و احیا حضور داشته باشیم. شهدای خود را یاد می کنیم و رحمت و مغفرت و علو درجات و شفای انبیاء، اولیا و اوصیا را مسئلت داریم. یادی از افراد زخمی داریم تا به زودی شفا یابند و خواهان آزادی اسرای خود شده و همچنین خواهان آزادی، سلامت و امنیت، عزت و کرامت و زندگی خوب برای ملت های خود می شویم.
وی در ادامه بیان داشت: من در این فرصت در ابتدا درباره صاحب این مناسبت سخن می گویم و سپس وارد برخی از موضوعات داخلی و منطقه ای می شوم. درباره موضوعاتی نظیر تهدیدات اخیر اسرائیل، کنفرانس هرتزیلیا، موضوعات مرتبط به کشمکش عربی و اسرائیل،تحول در روابط اعراب و اسرائیل، عملکرد رژیم های عربی در عرصه روابط فلسطینیان و اسرائیلی هفته آینده در روز جهانی قدس سخنرانی ایراد خواهم کرد. امام خمینی(ره) این روز را روزی جهانی برای قدس در آخرین روز جمعه ماه مبارک رمضان اعلام کرد. شکی در این نیست که ما در حزب الله با شهادت مصطفی بدرالدین یکی از فرماندهان بزرگ مقاومت را از دست دادیم. وی یکی از ارکان اساسی مقاومت و مغز متفکر مقاومت بوده است. شهید مصطفی بدرالدین فرماندهی شجاع و محکم در ماموریت بزرگ های و چالش های خطرناک بود. وی همچنین نظرات روشنی داشت. معمولا مردم در حوادث و دشواری ها ممکن است عقل و درایت خود را از دست بدهند و یا در اراده خود متزلزل شوند ولی این شهید نظرات درخشانی داشت و ثابت قدم بود و همت عالی داشت. هیچ ترس و وحشتی نداشت و ضعیف نمی شد و با هر گونه مشکل و دشواری ضعف به خود راه نمی داد.
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: من نمی خواهم بار دیگر به مسائلی که در مراسم هفت این شهید درباره نقش نظامی و امنیتی،عملکرد،فرماندهی و پیروزی های وی مقاومت در سالهای طولانی بیان کردم، تکرار کنم. نمی توان به همه خصوصیات و ویژگی ها و دستاوردهای این دست از فرماندهان اشاره کرد. به ویژه آنکه مقاومت در دل درگیری ها قرار دارد. شاید روزی در این نسل و نسل های آینده برسد که زمینه برای سخن گفتن از این ویژگی ها و دستاوردها فراهم شود.
سید حسن نصرالله در ادامه گفت: من در این سخنرانی به دو نکته اشاره کردم و از نکته دوم وارد مسائل سیاسی می شوم. نکته نخست درباره نقش شهید مصطفی بدرالدین در مسئله آزادی اسرا و بازداشت شدگان در زندان های اسرائیل است. این مسئله از موضوعات مهم و پیچیده در عملیات مقاومت بوده که نیازمند صبر جمیل بوده است. این شهید به این موضوع توجه زیادی داشت. دلیل این توجه نیز این بود که در کادر فرماندهی مقاومت حضور داشت و همچنین توجه به این مسئله از خصوصیات احساسی و عاطفی این شهید بوده است. سوم این که وی در زندان ها اسیر بود و به خوبی معنای اسارت و زندان به ویژه زندان انفرادی را درک می کند. این شهید توجه ویژه ای به پیگیری این موضوع داشت و با وجود محدودیت های امنیتی که درباره شخصیت وی وجود داشت برای حل این موضوعات داوطلب می شد و می گفت که این پرونده را در اختیار من قرار دهید تا آن را دنبال و مذاکره کنم. این شهید رئیس هیئت مذاکرات در همه مذاکراتی که در اواخر دهه نود میلادی قرن گذشته صورت گرفت و تا آخرین روند مذاکرات که به آزادی شهید سمیر قنطار و دیگر اسرا منجر شد حضور داشت. من در سخنرانی که پس از آزادی این اسرا داشتم گفتم که از برادران که قادر به نام بردن اسامی آنان نیستم، تشکر می کنم و وی یکی از این برادران بود.
دبیر کل حزب الله لبنان افزود: در این پرونده، شهید مصطفی بدرالدین به همراه برادران خود تلاش های گسترده ای داشتند. این مذاکرات در برخی از موارد سالها به طول کشید و نشست های طولانی و پیچیده با حکمت، صبر، هوشیاری و تیزهوشی برگزار شد و توانست به دستاوردهای بزرگی رسید و اسرا و بازداشت شدگان ما در زندان ها با عزت و کرامت و بدون منت هیچ طرفی آزاد شدند. این زندانیان و اسرا به همت نیروهای مقاومت و با یاری خداوند آزاد شدند. برخی از موضوعات حل نشده در عملیات مبادله سابق وجود دارد و نتوانستیم که به نتیجه برسیم و مرتبط به برخی از برادران لبنانی است که دشمن اسرائیلی اصرار دارد این برادران در فلسطین اشغالی حضور ندارند یا شهید شده اند. ما این پرونده را دنبال می کنیم. نکته دیگر این که شهید مصطفی بدرالدین به تحولات منطقه نظیر تحولات فلسطین، اسرائیل و درگیری با این رژیم توجه جدی داشته که مرتبط به مسئولیت های وی در مقاومت بوده است.
دبیر کل حزب الله لبنان در سخنانی دفاع از سوریه و عراق را دفاع از لبنان و منطقه دانست.
سید حسن نصرالله که در مراسم اربعین شهید مصطفی بدرالدین از فرماندهان بزرگ مقاومت لبنان سخن می گفت، با بیان این مظلب، تصریح کرد:« در سالهای اخیر اتفاقات بزرگی در منطقه رخ داد بر این اساس حزب الله هم با پرونده های مختلفی روبرو بود. بر اساس تقسیم وظایف میان فرماندهان مقاومت هر کدام از افراد مسئولیتی داشتند و در این میان برخی مسئولیت ها با شهید بدرالدین بود که می توان به پرونده جهادی در عراق و سوریه و برخی پرونده های دیگر اشاره کرد، ایشان به شدت در انجام وظایف و مقابله با خطرات ناشی از تحولات منطقه ای احساس مسئولیت می کرد.»
وی افزود:« در لبنان نیز کسانی هستند که همواره آیه یاس می خوانند مثلا می گویند ما اهل لبنانیم در نتیجه اتفاقات عراق یا سوریه به ما چه ارتباطی دارد یا آنکه بسیاری از دو میلیون پناهنده و آواره سوری و هزینه های اقتصادی و مشکلات امنیتی ناشی از حضور این آوارگان در لبنان سخن می گویند، واقعیت این است که باید بدانیم تمامی مشکلاتی که این افراد از آن سخن می گویند ناشی از اتفاقاتی است که دامنگیر منطقه شد و اتفاقات عراق و سوریه بخشی از آنهاست، تهدیدات امنیتی نیز ناشی از همین اتفاقات است، این باور در حزب الله و در بسیاری از دوستانمان در لبنان وجود دارد اما در سید مصطفی بدرالدین بیشتر از همه وجود داشت، درست است که می شد از عراقی در داخل عراق و از سوری در داخل سوریه حمایت کرد اما حمایت این افراد در داخل لبنان نیز با تلاش هایی چون دفاع از لبنان، دفاع از مردم لبنان ، دفاع از امنیت لبنان، دفاع از آینده لبنان و دفاع از سرنوشت لبنان ارتباط دارد، در واقع دفاع از لبنان و سرنوشت لبنان از تحولات منطقه به ویژه عراق و سوریه جدا نیست، وقتی داعش به عراق حمله کرد متاسفانه در فرصتی کوتاه توانست بر موصل و بخش زیادی از استان های الانبار، دیالی، کرکوک و تقریبا تمام استان صلاح الدین مسلط شود، مشخص است که چنین کاری نمی تواند تنها با اهداف داخلی و مثلاتسلط بر سرمایه نفتی انجام شود، این هجوم بر اساس یک طرح بزرگ انجام شد که بخشی از آن به آمریکا ، بخشی به ترک ها، بخشی به عربستان و بخشی هم به دیگران در منطقه ارتباط دارد. البته اینکه بعدا اوضاع برای برخی از حامیان داعش عکس شد و داعش ادعای خلافت اسلامی کرد مبحث دیگری است.»
دبیر کل حزب الله لبنان ادامه داد: « به سرعت شرایط عراق بسیار دشوار شد و در ادامه فتواهایی برای جهاد و تلاش هایی برای بسیج عمومی صادر شد، برادران ما از عراق تماس گرفتند و اظهار داشتند ما همین الان به حزب الله نیاز داریم و فلان عدد نیرو، آن هم از کادرهای عالی و فرماندهی شما را می خواهیم، آنها گفتند به رزمنده ندارند زیرا به اندازه کافی رزمنده دارند، خواسته آنان تجربه فرماندهانمان بود و گفتند می خواهیم این فرماندهان در امر آموزش، برنامه ریزی و افزایش روحیه رزمندگانمان با ما همکاری کنند. حدود ساعت ده تا یازده شب بود که این پیام به من رسید، با مصطفی بدرالدین تماس گرفتم زیرا او مسئول چنین پرونده ای بود، به او موضوع را خبر دادم و گفتم که برای فردا افرادی با این ویژگی آماده باشند، وسیله انتقال آنان به بغداد نیز فراهم است، به خوبی می دانیم نظامیان و ژنرال ها مثل ما همیشه در خانه هایشان حضور ندارند اما سیدمصطفی طی چند ساعت و تا صبح تعداد مورد نظری از فرماندهان جهادی را که از او خواسته بودیم آماده حرکت به بغداد کرد، او نیک می دانست پیامی که از عراق به ما رسید ندای استغاثه بود و وظیفه ما بود به این ندا پاسخ دهیم، اگر این ندا از طرف ما ، برادرانمان در سپاه پاسداران ایران و سرداران سپاه و در درجه اول از طرف عراقی اعم ازارتش ، پلیس و دیگر نیروهای عراقی، احزاب و شخصیت ها و دیگر دوستان پاسخ داده نمی شد ، اگر به ندای مرجعیت پاسخ داده نمی شد امروز داعش در بغداد مستقر شده بود و امروز حتی دیگر پایتخت های منطقه ای دارالخلافه داعشی ها بود یعنی همان چیزی اتفاق می افتاد که ابوبکر البغدادی از موصل اعلام کرده بود. در نتیجه منطقه در فاجعه ای غیر قابل تصور گرفتار می شد. آنچه گفتم فقط یک مثال از تمامی اتفاقات بود که در منطقه رخ داد، الحمدلله جهاد توام با صبر، بیداری ، استقامت و تحمل سختی ها در عراق نتیجه داد، در عراق سختی ها در همه مراحل دیده می شد اما به خواست خدا مردم این کشور با اراده ای فولادین داعش را شکست دادند و نمایشی از وحدت را به رخ کشیدند و در سایه همین وحدت هم توانستند داعش را شکست دهند.»
سید حسن نصرالله ادامه داد:« شکست داعش برخلاف خواسته برخی از شبکه های ماهواره ای عرب است، شبکه هایی که شب و روز از داعش دفاع می کنند و با دروغ پراکنی، شایعه سازی ها، فتنه انگیزی و تحریک های مذهبی گویی در کنار داعشی ها می جنگند، و شما هم این شبکه های را می شناسید. در هر حال داعش در عراق شکست خورد و شکست روزهای اخیر در فلوجه شکستی تاریخی علیه این گروه بوده است، امروز عراقی هایی که در عراق و موصل و دیگر مناطق این کشور می جنکند در واقع از کل منطقه ، از همه مردم منطقه، از جهان اسلام و عرب دفاع می کنند ، آنها فقط در حال دفاع از شهرهای خودشان نیستند، باید به برادرانمان اعم از علمای سنی و رهبران سیاسی سنی مذهب در عراق که مواضع درستی در این زمینه اتخاذ کردند تبریک بگوییم، آنان موفق شدند نقشه شیاطین، فتنه انگیزان و نقشه افراد خبیثی را که سعی کردند وانمود کنند جنگ در فلوجه جنگ میان شیعه وسنی است خنثی کنند.»
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه بار دیگر به بر شمردن صفات نیک شهید بدرالدین پرداخت و گفت:« شهید بدرالدین از همان آغاز در حوزه اعتقادی بسیار قوی بود، در شناخت خطرات و تهدیدات بسیار باهوش بود، او از همان آغاز از حجم خطراتی که تحولات سوریه می توانست به دنبال داشته باشد آگاه بود و حتی اهداف ناشی از این اتفاقات را نیز درک می کرد. ما اگر از همان آغاز تنش های مسالمت آمیزی را در سوریه شاهد بودیم در پی گفتگوی سیاسی بر می آمدیم اما اتفاقات سوریه به سمت جنگی پیش رفت که به طور کل زمینه ای را برای گفتگوهای سیاسی باقی نگذاشت، حرکت به سمت این روند نیز حاصل تلاش کشورهایی بود که فتنه در سوریه را مدیریت کردند، البته تعداد بسیار اندکی هم بودند که معتقد بودند می توان از این پیچ خطرناک عبور کرد. همه کشورهای جهان، شبکه های ماهواره ای، همه تحلیلگران سیاسی مگر تعداد بسیار اندکی، حتی برخی از هم پیمانان سوریه و حتی گروهی در داخل سوریه، معتقد بودند کار سوریه تمام شده است و سوریه تنها در طی چند هفته یا چند ماه سقوط خواهد کرد. جنگ شدیدی که در حوزه نظامی، روانی و رسانه ای در صدها شبکه ماهواره ای و به زبان های مختلف آغاز شده بود، حجم گسترده تبلیغ علیه سوریه و تلاش ها برای دادن ماهیت مذهبی به اتفاقات این کشور در کنار تحولات میدانی به ویژه زمانی که نبرد به مرکز دمشق، حلب، حمص، و حومه این شهرها و شهرهای مهم سوریه رسید کار را دشوار کرده بود، همه این اتفاقات از اموری بود که مصطفی بدرالدین از آغاز آنها را پیش بینی کرده بود زیرا در این راه تجربه اش بهترین کمک او بود به همین منظور معتقدم در جهان عرب و اسلام مثل او را کم داریم.
او در چنین شرایطی تنها در حد یک تئوریسین نبود بلکه برای مقابله با این خطرات هم داوطلب بود به همین دلیل اعلام کرد حاضرم وارد این میدان پرخطر شوم. بسیاری از فرماندهان در تلاشند وارد نبردی شوند که پیروزی آن نزدیک است اما او وارد نبردی شد که سرنوشت کاملا نامعلومی داشت اما با صلابت گفت وارد این نبرد می شوم و اگر لازم باشد کشته خواهم شد. او اصرار به ورود به این نبرد داشت زیرا آن را، نبردی برای حفظ کشور، مقاومت، مردم و هدف ما یعنی مقابله با اسرائیل می دانست در نتیجه با همین ایده به سوریه رفت، او در سوریه نیز مراحل مختلف نبرد را تجربه کرد ، وقتی درگیری ها در دروازه های دمشق بود و حتی به داخل محله های دمشق رسیده و بسیاری از روستاهای اطراف دمشق سقوط کرده بود او و بسیاری از دوستانمان به سوریه رفتند.»
سید حسن نصرالله افزود:«من کسی نیستم که بخواهم تنها از فضیلت یک نفر سخن بگویم بلکه به فضیلت همگان اعتراف می کنم اما در حال حاضر روی سخنم درباره شهداست، در هر حال این افراد در کنار ارتش و مردم سوریه و در کنار دیگر هم پیمانان حاضر شدند ، شرایط سختی را متحمل شدند، برخی از تحلیلگران مخالف و حتی برخی از دوستان ما می گویند اگر روسیه در سوریه نبود نبرد سوریه تا این حد پیش نمی رفت اما واقعیت این است که سوری ها و دوستانشان چهار سال در بدترین شرایط جنگیدند ، همه دشواریها و قحطی ها را تحمل کردند در شرایطی که نه جنگنده های روسی حضور داشتند و نه پایگاههای روسی فعال بودند اما الان شرایط نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.»
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه سخنان خود در مراسم اربعین شهید مصطفی بدرالدین اظهار داشت، شهید مصطفی بدرالدین در تمامی مراحل نبرد در سوریه حاضر بوده است.
سید حسن نصرالله افزود:« شهید مصطفی بدرالدین با آنکه در راه رفتن مشکل داشت اما در تمامی میادین نبرد در سوریه حاضر بود، می توان گفت او به همراه برادرانش تقریبا از دمشق تا زبدانی و از آنجا تا قلمون تا استان حمص تا شهر حمص تا شمال لاذقیه تا حومه لاذقیه تا سهل الغاب، تا دروازه های ادلب، تا حماه، تا جاده عثریا، تا حلب، تا حومه حلب، تا تدمر، تا جنوب سوریه و همچنین تا نبردهای بزرگ در عنایطه و درعا ، حضور داش، در یک کلام او در هر جایی که می شد و امکان حضور وجود داشت حضور یافت.»
دبیر کل حزب الله ادامه داد:«آخرین پرونده از پرونده های ای نبرد سوریه، پرونده حلب است، ماهها قبل گفتیم که این نبرد بر اساس یک برنامه بزرگ منطقه ای و بین المللی است ، البته مقصود از منطقه، عربستان و ترکیه است، گفتیم هدف این است که می خواهند بسیاری از گروههای مسلح ،هزاران فرد مسلح را، از طریق ترکیه به شمال حلب منتقل کنند ، آنان هزاران نفر را در ماههای گذشته و بر اساس برنامه و طرحی جدید وارد این منطقه کردند، زیرا تمامی طرح های گذشته آنان ناکام مانده بود، طرح سقوط دمشق ناکام ماند، سقوط حومه دمشق ناکام ماند هر چند در این مناطق در سالهای قبل به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان نبردهای سختی رخ داد، آنان طرح هایی را از لبنان آغاز کرده بودند مثل طرح عرسال، طرح هایی را از دریای مدیترانه به مقصد داخل سوریه مثل حمص آغاز کرده بودند تا مسیر دمشق به ساحل را قطع و دمشق را محاصره کنند اما همه این طرح ها ناکام ماند، در سال گذشته حمله از سمت جنوب و اتاق عملیات موک، یا به اصطلاح توفان جنوب اعم از حمله اول، دوم ، سوم یا چهارم و پنجم، ناکام ماند، منطقه جنوب به دمشق منتهی می شد. با داعش خود را در رقه و دیرالزور آزمودند تا به سمت تدمر و در انتها به دمشق حرکت کنند اما ناکام ماندند، تا زمانی که دمشق مقاوم ماند نقشه هایشان ناکام شد زیرا همچنان این نظام سیاسی سوریه که بر کشور مسلط است. آنان راههای مختلفی را طی کردند و نتیجه نگرفتند به همین منظور این بار طرحی دیگر را از شمال آغاز کردند، حرکتشان از لبنان بی نتیجه بود، اگر چه هنوز در پی اعزام افراد مسلح یا ارسال خودروهای انفجاری به لبنان هستند اما جا دارد از نیروهای امنیتی لبنان تشکر کنیم که با قدرت برای برخورد با چنین خطراتی فعالند، حرکتشان از اردن و جبهه حنوبی تا 90 درصد بی نتیجه بوده است، حتی داعش نیز پس از عقب نشینی از تدمر از چند مسیر به سمت دمشق حرکت کرد و نتیجه ای نگرفت، حال با هزاران ستیزه جو از نقاط مختلف جهان و با تابعیت های مختلف به سمت حلب رهسپار شده اند، مرزهای این منطقه یعنی مرزهای ترکیه- سوریه به طور علنی و آشکار باز است و همه امکانات، کاروان ها، تانک ها، توپ خانه ، و ...از این منطقه وارد سوریه می شود، هدف تنها سقوط بخش های باقی مانده از استان حلب به ویژه شهر حلب است، آنان می خواهند بر شهر حلب مسلط شوند و سپس حرکت به سمت حماه و حمص و از آنجا به دمشق حرکت کنند، در نتیجه ما در برابر برنامه جدید، موج جدید و مرحله جدید از مراحل جنگ سوریه قرار داریم، مرحله ای که محور آن در شمال سوریه به ویژه حلب متمرکز شده است، نبرد ما در این میدان به معنی دفاع از حلب، دفاع از بقیه سوریه، دفاع از دمشق و در ادامه دفاع از لبنان، عراق، حتی دفاع از اردن است ، یعنی دفاع از کشوری که اخیرا بهای حمایت اشتباه خود را در حمایت از برخی گروههای مسلح در سوریه پرداخت کرده است. »
دبیر کل حزب الله ادامه داد:« خودروهای انفجاری که انتحاری ها علیه نظامیان اردنی استفاده کرده اند همان خودروهایی است که برخی کشورها از جمله همین کشور اردن به گروههای مسلح در سوریه واگذار کرده بود. این همان مصداق هل جزاء الاحسان الا الاحسان است البته اگر از نگاه آنان چنین خدماتی را احسان بخوانیم، در هر حال آنچه اخیرا در حلب شاهد هستیم به طور شفاف فرصت جدید برای طرح آمریکایی- سعودی - تکفیری است تا بتوانند دستاورد بزرگی در سوریه داشته باشند، دستاوردی که می تواند تهدیدی بر همه دستاوردهای نظام سوریه در سال های قبل باشد، همانگونه که تهدیدی برای همه منطقه خواهد بود به همین منظور بر ما واجب است در حلب باقی بمانیم، ما در این شهر حاضر هستیم و در این شهر باقی خواهیم ماند. این موضع ماست، این موضعی است که ذوالفقار( کنیه ای برای شهید بدرالدین) و برادرانش که با تعداد زیاد در سوریه حضور داشتند آن را به گوش دیگران رساندند، ما در حلب به تعداد قابل توجهی نیرو داریم و حضور ما در نبرد حلب حضور ناچیزی نیست، فرماندهان ما، جوانان ما و مردان ما در حلب حضور دارند و این واقعیت نبرد ماست. آنچه امروز در حلب در جریان است درگیری سنگینی است، ما شهدایی هم در آنجا تقدیم کردیم، البته برخی از رسانه های عربی که کشورهای شورای همکاری( خلیج فارس) بودجه آنان را تامین می کنند مدعی هستند حزب الله در حلب فروپاشیده است، حزب الله در لبنان فروپاشیده است، حزب الله ضربات سختی دریافت کرده است، اما امروز شفاف و مستقیم می گویم شما دروغ می بافید، پس از آن دروغتان را به طور گسترده منتشر می کنید و در آخر دروغتان را خودتان باور می کنید اما این شایعات برای لبنانی ها بی ارزش است، همه این گروههای سیاسی و رسانه ای با داعش هستند، در فلوجه از داعش حمایت می کنند، در رقه از داعش حمایت می کنند و در حلب و ادلب نیز حامی جبهه النصره هستند. البته این اتفاقات را باید بخشی از جنگ روانی علیه خود بدانیم.»
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه سخنانش افزود:« اگر بخواهیم ارزیابی درستی از صحنه نبرد داشته باشیم، باید نگاه جامعی به تمامی مناطق نبرد داشته باشیم، نباید به اخبار جزئی که در آن دید کلی به نبرد وجود ندارد توجه کنیم، از اول ژوئن تا الان حزب الله 26 شهید، یک اسیر و یک مفقود داده است و این آمار دقیق است، همه اخبار درباره پنجاه، شصت، صد و دویست و .... شهید از حزب الله کذب است، وقتی تصویر کاملی از میدان نبرد داشته باشیم اینگونه باید گفت که در نبردی به وسعت نبرد در حلب، نبردی که در آن شهر حلب ، تمام سوریه و تمامی منطقه هدف قرار گرفته است و کشورهای منطقه نیز گردانندگان پشت صحنه این نبردند و برای پیشبرد هدفشان هزاران ستیزه جو را از مناطق مختلف به سوریه کشانده اند این آمار بسیار اندک است. در مقابل این هجمه سنگین، مردم سوریه، ارتش این کشور، نیروهای مردمی سوریه، حزب الله و هم پیمانانی از چند کشور از جمله ایران و غیر ایران قهرمانانه ایستاده اند، جنگ کردند، حماسه آفریدند، مقاومت کردند، استوار ماندند، و توانستند تا الان طرح بزرگ مورد نظر مهاجمان را ناکام بگذارند، اگر خساراتی هم داشته ایم این خسارات در حدی بود که نتوانست روند جنگ را تغییر دهد، این خسارات در وسعت جغرافیایی بزرگ و با این همه نیروی مهاجم اتفاق افتاد. ما در مقابل توانستیم کمربند امنیتی مستحکمی را برای شهر حلب ایجاد کنیم، راه را به سمت نبل و الزهراء باز کنیم و این موارد دستاوردهای بزرگی به شمار می آیند، حتی برنامه اخیر آنان یعنی حمله همه جانبه به حلب نیز تا آستانه شکست پیش رفت اما آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد مداخله کردند، بر روسیه و سازمان ملل متحد فشار آوردند تا توافق توقف درگیری را بر همگان تحمیل کنند. اما چه کسی از توقف درگیری در حلب سود می برد؟ همانانی که هزاران ستیزه جو را به همراه تانک ها، توپخانه ها، مهمات و .... وارد این منطقه کرده اند تا بتوانند به اهداف خود در سوریه حیات دوباره بدهند.»
وی ادامه داد:« به طور کلی دستاوردهای بزرگی در حلب حاصل شده است، در یک محدوده جغرافیایی وسیع، کمربند امنیتی برای حلب ایجاد شد، مسیر شهر به برخی مناطق باز شد، محاصره شهر شکست و شهر در برابر نیروهای مهاجم ایستادگی کرد. آنچه برای ما اتفاق افتاد 26 شهید بود، سوری ها و هم پیمانان سوریه نیز شهدایی را تقدیم کرده اند، اما این شهدا در مقابل چه دستاوردهایی تقدیم شدند؟ روزهای نبرد با اسرائیل را در نظر بگیرید، شهدای ما و زیان های وارده بر اسرائیل را مقایسه کنید، این طبیعت نبرد است. رسانه های آنان در خبرهایشان مدعی می شوند حزب الله اینجا و آنجا این مقدار شهید داده است اما نمی گویند در مقابل مهاجمان چه خساراتی را متحمل شده اند، البته این نیز از طبیعت نبرد است زیرا بخشی از جنگ روانی به شمار می آید.»
سید حسن نصرالله ادامه داد:« ما به دلایل مختلف که اینجا جای ذکرش نیست مدتها درباره سوریه سکوت کردیم، من پس از اتفاقات گوناگونی در سوریه صحبت نکردم اما پس از اتفاقات جرود عرسال و قلمون سخنانی را بیان کردم، هیچگاه نگفتیم اینجا به این مقدار دشمن را کشته ایم ، آنجا به این مقدار بر گروههای تروریستی خسارت وارد کردیم، اما به من اجازه بدهید برای بیان حجم نبرد و درگیری در حلب سخنانی را بیان کنم، سخنانم آماری مستند است، سند آن نیز اعم از مکان، روز، ساعت، زمان و نام است، حتی می توانید این نام ها را در فهرست گروه موسوم به کمیته های هماهنگی گروههای مسلح ببینید، آماری که در اختیار دارم نشان می دهد رسانه های همراه با مخالفان به تلفات و خسارات گروههای مسلح متمرکز نمی شوند و فقط بر روی ما متمرکز شده اند و با ذکر برخی از اسامی شهدای ما، در پی القای این مطللب هستند که حزب الله با فاجعه انسانی روبرو شد. از اول ماه ششم امسال، نه از سیزده یا چهارده یا پانزده ماه قبل، از اول ماه ششم سال 2016 یعنی اول همین ماه تا چهاردهم همین ماه، ششصد و هفده نفر از عناصر گروههای مسلح تروریست کشته شدند، در میان این کشته شدگان دهها فرمانده میدانی و برخی از فرماندهان ارشد دیده می شوند، اسامی این کشته ها را می توانید در آمار کمیته های هماهنگی گروههای مسلح ببینید، بیش از هشتصد نفر از آنان مجروح شده اند، بیش از هشتاد تانک و تجهیزات نظامی آنان منهدم شده است، آنچه می گویم فقط خسارات گروههای مسلح در نبرد حلب است و این ارقام برای یک جبهه، آمار بسیار بزرگی است، در این آمار انهدام مقر های توپخانه، اتاق های عملیات، قرارگاههای عملیاتی، انبارهای تسلیحاتی و ... به حساب نیامده است. این آمار تنها بخشی از تلفات گروههای مسلح در برابر 26 شهید، یک اسیر و یک مفقود حزب الله است. با توجه به نوع نبرد، آمار شهدای ما باید بیش از این بود، ما درباره کل میدان معرکه صحبت می کنیم آیا آنان موفق شده اند به سمت اهداف برنامه ریزی شده خود حرکت کنند؟ آیا آنان توانستند با این حجم انبوه از نیرو و این حجم گسترده از نبرد، تلفاتی را بر ما وارد کنند که بتوانند مدعی شوند طرح های حزب الله شکست خورده است؟ نبرد توفان جنوب در درعا پنج مرحله داشت، در این مراحل تلفات سهمگینی بر گروههای مسلح وارد شد در نتیجه عربستان و آمریکا فشار آوردند، دلار خرج کردند، اما با تلفات سنگینی روبرو شدند و نتوانستند به هدفشان برسند و حال نیز در حلب اینگونه خواهد بود. درست است ما شهدایی را تقدیم کرده ایم، برادران سوری، برادران ایرانی و دیگر هم پیمانان ما شهدایی را تقدیم کرده اند اما سخن ما درباره نبردی است که حجمی بسیار انبوه و گسترده دارد.»
دبیر کل حزب الله لبنان با اشاره به این که نیروهای مقاومت در سوریه به نبرد با تروریست ها تا رسیدن به پیروزی نهایی ادامه خواهند داد از حمایت های جمهوری اسلامی ایران از حزب الله لبنان تشکر کرد و با انتقاد از برخی از بانک های لبنان درباره اجرای مجازات های مالی علیه حزب الله درباره اوضاع بحرین به شدت از رژیم آل خلیفه انتقاد و تاکید کرد: ملت بحرین تسلیم زورگویی های رژیم آل خلیفه و آل سعود نمی شود.
سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود به مراسم چهلمین روز شهادت مصطفی بدرالدین از فرماندهان مقاومت گفت:کسانی که این مسئله را القاء می کنند که آنچه که در حلب در چند ماه گذشته رخ داده تنها شکست های در پی است، این افراد حقیقت نبرد را درک نمی کنند. ما شاهد یک نبرد تاریخی و بزرگ در حلب در برابر توطئه و مرحله جدید هستیم. این وضع ایجاب می کند که مسئولیت های ما بیشتر شود و همه طرف ها در حلب حضور داشته باشند. ما نیروهای بیشتری به حلب اعزام خواهیم کرد. باید همه طرف ها در حلب حضور پیدا کنند چرا که نبرد واقعی در حلب در جریان است و نبردهای دیگر ممکن است ماهیت دفاعی و محدود داشته باشد ولی نبرد حلب یک نبرد حقیقی، واقعی ، راهبردی و بزرگ در سوریه است. نباید از این نبرد عقب نشینی کرد یا سستی و ضعف و تردید نشان داد و نباید تسلیم دروغپردازی ها، شایعات و جنگ روانی دروغین و گمراه کننده شد. این اراده برادران مقاومت است. این برادران همان برادرانی هستند که در جنگ ژوئن سال 2006 حضور داشتند و از همان جوانان هستند که نبرد کردند. این همان اراده و ثبات قدم آنان است.
وی افزود: برخی ها می گویند جایگاه حزب الله در لبنان متزلزل شده است. این ذهن خراب این افراد بوده که متزلزل شده است. ایمان و باور مردان ما در حزب الله به این نبرد روز به روز بیشتر و اعتقاد آنان به گزینه قوی تر می شود. نیروهای مقاومت به تحولات منطقه واقف هستند و به خوبی طرح های مختلف را درک می کنند. پیام ما به رزمندگان این است که شما در وعده خود به خداوند صادق بوده و انسان های امین در این سرنوشت و حفظ عزت و کرامت مردم و وصایای شهدا و مقاومت هستید. این حقیقت عشق حسین(ع) است که رزمندگان را از شهرها و روستاهای لبنان می کشاند و آنان را به پانصد کیلومتر آن سوتر می فرستد تا در نبرد حق و حقیقت حضور داشته باشند. ما به شما رزمندگان در جنگ ژوئن سال 2006 تکیه کردیم و در این نبرد نیز به شما تکیه داریم. ما به مردان خداوند اعتماد داریم. این شما رزمندگان هستید که معجزه کردید و تاریخ جدیدی را رقم زدید و طرح های آمریکا و مزدوران این کشور را در منطقه در جنگ سال 2006 سرنگون کردید و این شما هستید که طرح های تکفیری، فتنه و سلطه را در منطقه سرنگون خواهید کرد. برادران شهید مصطفی بدرالدین در حلب و سوریه به نبردی که وی آغاز کرده است، ادامه خواهند داد. اگر این نیاز در عراق باشد، همان کاری که این شهید انجام داد، انجام خواهیم داد چرا که این راه، گزینه، فرهنگ، مسئولیت و باور ماست. برادران شهید مصطفی بدرالدین میادین و عرصه را ترک نخواهند کرد. پیروزی شایسته این افراد است. این افراد با پرچم پیروزی باز می گردند. شکی در این راه است که شماری از این رزمندگان شهید می شوند.
وی در ادامه سخنان خود گفت: درباره مسائل داخلی لبنان به مسئله تیراندازی هوایی اشاره می کنم. ما خواهان حل ملی فراگیر این مشکل به صورت فرهنگی، سیاسی،رسانه ای و حزبی هستیم. سلاح در همه نقاط لبنان وجود دارد و مرتبط به یک حزب و گروه مشخص نیست. خانه های لبنانی ها پر از سلاح است. این یک پدیده قدیمی در لبنان و قبل از تشکیل حزب الله است. ما در حزب الله تصمیم خود را گرفتیم و به صورت رسانه ای، فرهنگی، اجتماعی، تربیتی و توجیهی در مناطق خود تلاش می کنیم و کمپین گسترده ای را در این زمینه آغاز کردیم. پیام حزب الله و همه شهدای مقاومت این است که ما به شدت با این پدیده مخالفیم و با آن مقابله می کنیم. ما تنها به توجیه اخلاقی و اشاره به تنبیه بسنده نکردیم و مسئولان حزب الله به صورت اجماعی این تصمیم را گرفتند که هر کسی که از نیروهای حزب الله تیراندازی هوایی را انجام دهد و این عمل زشت ، حرام ، آزار دهنده و ذلت بار را مرتکب شود، از تشکیلات ما اخراج خواهد شد. برای ما تفاوتی نمی کند که این فرد سی سال در صف حزب الله و در جنگ با اسرائیل بوده و تاریخی جهادی عظیمی داشته است ولی این اشتباه کافی است که از چنین افرادی از حزب الله اخراج شوند. ما از همه احزاب و گروه های سیاسی در لبنان می خواهیم تصمیم مشابهی به مانند این تصمیم حزب الله اتخاذ کنند تا همه لبنانی ها در پایان دادن به این پدیده خطرناک ، زشت و آزاردهنده در جامعه لبنان با یکدیگر همکاری کنیم.
مسئله دوم درباره مسائل لبنان موضوع تحریم های مالی آمریکا علیه حزب الله و اقدامات بانک های لبنان است. قبل از این که این مجازات ها در آمریکا تصویب شود، این مسئله روشن بود که این کشور می خواهد تحریم هایی علیه حزب الله اعمال کند. ما قاطعانه با این تحریم ها مخالفیم چرا که این مخالفت ها به حاکمیت، قوانین لبنان و نگاه ما به آمریکا در جهان مرتبط است. قانون تحریم های آمریکا تا روز قیامت مورد پذیرش ما نیست و مردود است. برخی از افراد در لبنان با توجه به این تحریم ها آمریکا تلاش کردند در رسانه های خود رویاپردازی کنند و در هفته های گذشته نوشتند که حزب الله در عرصه مالی و اقتصادی فرومی پاشد. متاسفانه حماقت و زشتی وارد برخی از رسانه های لبنانی و عربی شده است. حزب الله به عنوان یک نهاد سازمانی و جهادی بر این باور است که این تحریم ها تاثیری بر حزب الله ندارد.
دبیر کل حزب الله لبنان در ادامه گفت: شاید بتوان گفت که این تحریم ها باعث فشارهای روانی شده است ولی هیچ تاثیر مالی و مادی بر حزب الله ندارد. من قبلا گفته بودم حزب الله طرح های تجاری و مراکز سرمایه گذاری ندارد تا در نهایت بانک ها علیه ما جمع شوند و به ما ضربه بزنند. برخی از بانک های لبنان در اجرای این تحریم ها اغراق می کنند. بودجه،هزینه ها،خورد و خوراک،موشک،سلاح آن توسط جمهوری اسلامی ایران تامین می شود. تا زمانی که ایران پول دارد ما نیز پول داریم. بیش از این شفاف بگویم. پولی که برای ما تصویب شده است به صورت مستقیم و نه از طریق بانک ها در اختیار ما قرار می گیرد همان طوری که این موشک ها که با آن اسرائیل را تهدید می کنیم در اختیار ما قرار گرفته است. هیچ قانونی نمی تواند مانع از رسیدن این پول به ما شود. نیروها و طرفداران و ملت مقاومت از امام خامنه ای امام امت دام ظله الشریف و مسئولان جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور، دولت،پارلمان،مراجع و ملت شریف این کشور به دلیل حمایت کریمانه آنان از مقاومت در طول سالهای مقاومت تشکر فراوان دارند و این حمایت ها همچنان ادامه دارد. ما هیچ مشکل مالی نداریم. شاید در برخی از موارد با فشارهای مالی روبرو شویم چرا که هزینه های ما بیشتر می شود. هزینه های داخلی با هزینه های منطقه ای متفاوت است. بنابراین این فشارهای مالی ناشی از گسترده شدن هزینه های ماست. بانک های دنیا نیز نمی توانند مانع از ورود این کمک های مالی شوند. زمانی که تحریم ها علیه ایران وجود داشت و کشورهای دنیا این کشور را محاصره کرده بودند،بودجه مصوب در اختیار ما قرار می گرفت. بنابراین مسئولان و جوانان حزب الله از این تحریم هیچ نگرانی ندارند و تنها نگرانی ما درباره مردم است. هشدار مسئولان حزب الله در لبنان به این دلیل بود که برخی از بانک ها در لبنان آمریکاتر از آمریکایی ها شده اند. این بانک فهرست این تحریم ها را افزایش داده اند و موسسات و افرادی را هدف قرار دادند که در قانون آمریکا وجود ندارد. اسم برخی از نهادهای خیریه در این فهرست آمریکا نیامده است ولی برخی از بانک ها حساب های این موسسات را بستند.
وی گفت: آیا این اقدام انسانی، قانونی و ملی است و به اقتصاد لبنان و نظام مالی این کشور کمک می کند یا حمله به نهادها و مراکز خیریه و مردم این کشور است؟ برخی از بانک ها اگر بدانند که فردی با یکی از نیروهای حزب الله وابستگی فامیلی دارد، حساب این فرد را مسدود می کنند. آیا این اقدامات به معنای حمایت از لبنان، حاکمیت و قوانین کشور است؟ این گونه اقدامات به معنای بهره برداری زشت و حمله به مردم و خانواده های ماست. ما این حمله را هرگز نمی پذیریم و اجازه چنین حمله ای را نمی دهیم. عده ای که می گویند بر حفظ اقتصاد لبنان تاکید دارند، آیا هدف قرار دادن نیمی از مردم لبنان به معنای حفظ اقتصاد این کشور است؟
این بانک ها با این گونه اقدامات بعید نیست که فردا بگویند چون این شهروند سنی، حزب الله را دوست دارد و یا این شهروند مسیحی، متحد حزب الله است یا این شهروند دروزی موضع مشترکی با حزب الله دارد و یا این که برخی از مسئولان سیاسی با مسئولان حزب الله عکس گرفته اند باید حساب های این افراد بسته شود. آیا حمله به بخش گسترده ای از لبنانی ها به سود اقتصاد این کشور است یا اقتصاد لبنان را ویران می کند؟
سید حسن نصرالله افزود: این دست از بانک های لبنان هستند که اقتصاد لبنان و نظام بانکی این کشور را ویران می کنند. برخی از بانک های لبنانی رفتارهای غیرمسئولانه و تجاوزکارانه دارند. ما آماده بررسی راه حل های مختلف هستیم و از روز نخست با مسئولان ذی ربط لبنان وارد گفتگو شدیم تا راه حل هایی مشخص شود. این گفتگوها بر اساس پذیرفتن قانون تحریم های آمریکا نبوده بلکه بر اساس مخالفت با این قانون بوده است. ما واقع گرا هستیم و بر حفظ اقتصاد و امنیت کشور تاکید داریم و به این دلیل وارد گفتگوهای مختلف شدیم و این تلاش ها ادامه دارد. برخی از مسائل حل شده است و ممکن است برخی از مسائل دیگر نیز حل شود تا بانک ها در مسیر مثبت قرار گیرند. ما می دانیم که برخی از لبنانی ها به واشنگتن رفتند و آمریکا را تشویق به تصویب این تحریم ها کردند و شماری از دشمنان حزب الله نیز در تصویب این قانون مشارکت داشتند. ما گفتیم که مخالف رفتارهای تجاوزکارانه علیه طرفداران مقاومت بوده و در عین حال آماده هر نوع گفتگویی برای حل این پرونده هستیم.
دبیر کل حزب الله لبنان در بخش دیگری از سخنان خود به اوضاع بحرین پرداخت و گفت: در روزهای اخیر شاهد تحول بسیار خطرناکی بودیم به طوری که رژیم بحرین از آیت الله عیسی قاسم روحانی جلیل القدر ، پاک و شجاع سلب تابعیت کرد. وی در طول سالهای گذشته مسئولیت تاریخی داشته است. این اقدام رژیم خلیفه بسیار خطرناک است. همه می دانید از زمان آغاز تحرکات بحرینی ها در پنج سال گذشته این تحرکات به صورت مردمی و مسالمت آمیز بوده است. بحرینی ها در طول این مدت با سرکوبگری های زیادی روبرو شدند و رژیم این کشور از هفته های نخست آغاز تحرکات مسالمت آمیز این تحرکات را سرکوب کرد و بحرینی ها را به قتل رساند. رژیم بحرین در این سرکوبگری ها از نیروهای سعودی با عنوان نیروهای سپر جزیره استفاده می کند. رژیم آل خلیفه حتی میدان لولو را که یکی از نمادهای مهم این کشور بوده است، نابود کردند چرا که این میدان نماد تحرکات مردمی است. بحرینی ها در این تحرکات مسالمت آمیز خواسته های عادی دارند و از اصلاحات، حقوق، حل فساد و عدالت اجتماعی سخن می گویند. بنابراین این خواسته ها واقعا با توجه به معیارهای انسانی، دینی، اخلاقی، قانونی و بین المللی به حق است. ملت بحرین در رسیدن به این خواسته ها دست به خشونت نزد و سلاح به دست نگرفت. بحرینی ها در تظاهرات شرکت می کنند ولی تظاهرکنندگان کشته و علما و رهبران مخالفان بازداشت و زندانی می شوند و به نوامیس آنان حمله و زنان زندانی می شوند. این حملات علیه روحانیان و معارضان بزرگ رژیم بحرین رخ داده است. شمار زیادی از علما سلب تابعیت شده اند.
وی ادامه داد: رژیم بحرین با همه تلاش های گروه های معارض برای گفتگو مخالفت کرده است. رژیم آل خلیفه در بحرین در تصمیم گیری های خود وابسته به آل سعود است. سعودی ها با گفتگو و اجرای اصلاحات و دادن حقوق به مردم بحرین و روند سیاسی واقعی در این کشور مخالفند چرا که دادن این حقوق باعث می شود که راه برای بیان خواسته های مردم عربستان سعودی باز شود. مردم عربستان از هر نوع روند سیاسی و دموکراتیک و مشارکت سیاسی محروم هستند. مقامات سعودی فکر می کنند اگر الگوی دموکراتیک در بحرین به موفقیت برسد این الگو به عربستان سعودی نیز کشیده خواهد شد. از زمانی که تلاش مردم در منطقه و در کشورهایی نظیر تونس، مصر و نقاط دیگر برای رسیدن به روند سیاسی و دموکراتیک آغاز شد،سعودی ها آن را سرکوب و علیه آن توطئه کردند. با وجود ادامه سرکوبگری های رژیم بحرین و بازداشت ها ولی روند تحرکات مسالمت آمیز مردمی به سوی روند خشونت آمیز کشیده نشد و دلیل این امر این است که علمای بزرگ بحرین و در راس آن آیت الله عیسی قاسم رهبری تحرکات مسالمت آمیز مردمی را در اختیار دارند. همچنین گروه های سیاسی در بحرین نظیر جمعیت الوفاق و شخص شیخ علی سلمان در حفظ روند مسالمت آمیز این تحرکات نقش دارند. سرکوبگری ها، ظلم،زندانی کردن،ویران کردن خانه ها و مساجد در بحرین به حدی است که جوانان بحرینی می توانند دست به اقدامات خشونت بار و حتی عملیات شهادت طلبانه بزنند ولی این آیت الله عیسی قاسم بود که تحرکات مردمی را در کنترل خود دارد و این مسئله آسان نیست. ما در لبنان می دانیم کنترل احساسات و خشم و هیجان مردم از دشوارترین کارهاست و شماری زیادی از مسئولان سیاسی در لبنان توسط مردم هدایت می شوند و خود قادر به هدایت مردم نیستند. آیت الله عیسی قاسم و دیگر روحانیان بزرگ بحرین در خلال پنج سال گذشته بزرگ ترین عملیات رهبری را در حفظ کنترل مردم در اختیار دارند تا این مردم وارد فاز خشونت نشوند. اگر امروز در جهانی فردی شایسته وجود داشته باشد که به وی جایزه صلح نوبل و دفاع از حقوق بشر را بدهند باید به آیت الله عیسی قاسم بدهند. اما در برابر این تصمیم رژیم آل خلیفه شاهد سکوت عربی و بین المللی هستیم. برخی ها در کشورهای عربی می گویند این تصمیم یک مسئله فرقه ای و مشکلی میان شیعیان بحرین با رژیم سنی آل خلیفه است. خیر مشکل فرقه ای در بحرین مطرح نیست.
دبیر کل حزب الله لبنان بیان داشت: در سایه سکوت عربی و دخالت مستقیم سعودی ها در بحرین این پیام به مردم این کشور داده شده است که به خانه خود بروند و تسلیم شوند و خواسته خود را بیان نکنتد و شاید بعدها اصلاحاتی رخ دهد یا خیر. این منطق را در رایزنی گروه های یمنی در کویت نیز شاهد هستیم. دو ماه از این رایزنی ها می گذرد و هیئت منصور هادی که همان هیئت عربستان سعودی است همین منطق را با هیئت ملی یمنی ها دارد و می گوید باید نیروهای ارتش یمن از شهرها عقب نشینی کنند، سلاح خود را تحویل بدهند و سپس درباره روند سیاسی سخن می گویند. بنابراین سعودی ها به یمنی ها می گویند که تسلیم شوند تا سعودی بر یمن سلطه یابند و کودکان و نوامیس این کشور را به بردگی بگیرند و سپس یمنی هاا وارد روند سیاسی شوند. آیا عاقلی در دنیا هست که چنین منطقی را بپذیرد؟ تنها دیوانگان هستند که این منطق را می پذیرند. رژیم آل سعود این گونه با دنیا رفتار می کند. این وضع را در بحرین نیز شاهد هستیم و می خواهند مردم این کشور تسلیم شوند ولی مردم بحرین تسلیم نمی شوند. علما و رهبران مخالفان زندانی و محاصره و از کشور اخراج و گروه های سیاسی منحل شده اند ولی این ملت تسلیم نشده است و تحرکات مردمی به صورت عادی و متوازن ادامه دارد که بیانگر آرامش و عقل راهبردی هدایت این تحرکات است.
سید حسن نصرالله در ادامه گفت: مسئولان سعودی به شدت از تحرکات مسالمت آمیز و مردمی بحرین خشمگین هستند. امید سعودی ها و آل خلیفه این بود که بحرینی ها خسته و ناامید می شوند و هیچ اصلاحی اجرا نشود و هیچ گفتگویی صورت نگیرد تا در نهایت تحرکات مردم از بین برود. این مسئله راهبرد رژیم آل خلیفه و آل سعود بوده است ولی پس از پنج سال و نیم می بینیم که بحرینی ها با وجود بازداشت ها، زندانی کردن ها، ویران کردن خانه ها و سلب تابعیت ها به تحرکات خود ادامه می دهند. این وضع برای دو رژیم آل خلیفه و آل سعود و به ویژه خاندان حاکم در ریاض شوکه کننده است. پادشاه کنونی عربستان و اطرافیانش به یمن حمله کردند این در حالی است که چند روز قبل از مرگ ملک عبدالله، هیئت جنبش انصارالله در ریاض حضور داشت و نزدیک بود تفاهم سیاسی در یمن حاصل شود ولی گروه جدیدی در عربستان به قدرت رسید و با راه حل سیاسی مخالفت کرد و وارد جنگ علیه یمن شد. در مسئله سوریه، اوضاع در مسیر مثبتی قرار داشت ولی رژیم فعلی عربستان جنگ را در سوریه طولانی کرد. پادشاه سابق عربستان سعودی شور و شوق زیادی در جنگ علیه داعش(گروهک تکفیری صهیونیستی داعش) داشت ولی هیئت حاکم فعلی تمایلی به نبرد با داعش در عراق ندارد. رژیم آل سعود چنین رفتار و عملکردی دارد. شیوه ای که رژیم آل سعود دنبال می کند شیوه تسلیم کردن یمنی ها، بحرینی ها،عراقی ها، سوری ها و لبنانی هاست ولی همه این ملت ها گفتند که هرگز تسلیم آل سعود و اربابان این رژیم نمی شوند و تنها تسلیم خداوند هستند. ما امروز فریاد بحرینی ها می شنویم. بحرینی ها شبانه روز در اطراف منزل آیت الله عیسی قاسم تحصن کرده اند. امروز شهرک آیت الله عیسی قاسم به یک زندان بزرگ تبدیل شده است و نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه از همه محورها این شهر را به محاصره خود درآورده اند.
دبیر کل حزب الله لبنان گفت: جهان نیز سکوت کرده است. بر اساس قوانین بین المللی این وضع چه معنایی دارد. رژیم آل خلیفه و آل سعود می ترسند مردم بحرین به منطقه محل سکونت آیت الله عیسی قاسم بروند. امروز بحرینی ها به تحرکات خود ادامه می دهند و خواسته های خود را بیان می کنند و می گویند آیت الله عیسی قاسم خط قرمز آنان است و فدای وی می شوند. این موضع افتخارآمیز ملت بحرین است که قابل پیش بینی نیز بوده است چرا که مردم بحرین، مردمی شجاع و اهل فداکاری،عبادت و، عاشق ولایت و اباعبدالله حسین(ع) است و هرگز عشاق اباعبدالله حسین(ع) وی را در دل بیابان رها نکردند. من برای مردم بحرین تعیین تکلیف نمی کنم و این علمای بحرین هستند که برای مردم این کشور تعیین تکلیف می کنند. آنچه که امروز در بحرین در جریان است یک جنبش ملی حقیقی است وآیت الله عیسی قاسم و علمای بحرین از هیچ کسی دستور نمی گیرند. این رژیم آل خلیفه بوده که وابسته است و از آل سعود و نماینده انگلیس در منامه دستور می گیرد. آیت الله عیسی قاسم و علمای بزرگ بحرین همان کسانی است که سقف خواسته ها و تحرکات بحرینی ها را مشخص می کنند.
این آنان هستند که می پذیرند و رد می کنند و هیچ طرفی در این دنیا خواسته های خود را بر آنان تحمیل نمی کند و حتی در این دنیا پیشنهادی به آنان نمی شود. این علما اهل علم و فقه هستند و به زمان آشنا بوده و در سیاست خبره ، مخلص، صادق و شجاع هستند. زمانی که ملت بحرین چنین رهبرانی دارد نیازی به رهبران دیگر در جهان ندارد. بنابراین تحرکات ملی و واقعی در بحرین به رهبری آیت الله عیسی قاسم در جریان است و رژیم آل خلیفه که مزدور بوده و تسلیم نماینده اطلاعاتی انگلیس در منامه است. این رژیم فرامین شاهزادگان کوتوله آل سعود را اجرا می کند. پادشاه عربستان نیازی به گفتگو با رژیم آل خلیفه ندارد. بنابراین علمای بحرین هستند که گام های مردم بحرین را مشخص می کنند و مردم این کشور نیز تصمیمات علما را اجرا و از این تصمیمات دفاع می کنند و آماده جان دادن در دفاع از این تصمیمات هستند. باید جهان به مسئولیت های خود در جلوگیری از اجرای این تصمیم رژیم آل خلیفه علیه آیت الله عیسی قاسم عمل کند. این تصمیم تنها درباره سلب تابعیت از آیت الله عیسی قاسم نیست بلکه می خواهند وی را از کشور خود اخراج کنند. باید جهان به مسئولیت های خود عمل کند. این تصمیم بسیار خطرناک است. پیام این تصمیم به ملت بحرین و دوستان این ملت در جهان می گوید که رژیم آل خلیفه حاضر به گفتگو نیست و حقوق مردم را به رسمیت نمی شناسد و هیچ افق و مشارکت سیاسی وجود ندارد. در این شرایط هر انسانی آزاده ای باید موضع خود را بیان کند.
سید حسن نصرالله در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در یادبود شهید مصطفی بدرالدین به وی می گوییم که شما به مانند دیگر فرماندهان شهید چون سید عباس،شخ راغب،حاج عماد و حاج حسان با قدرت در دل و وجدان ما هستید. با خون شماست که به این راه ادامه خواهیم داد و به پیروزی های مختلف خواهیم رسید و به اهداف خود می رسیم و امانت شما را حفظ خواهیم کرد. در پایان از خداوند می خواهیم که این شهدا را غریق رحمت خود بدارد،شفای عاجل را برای زخمی ها و آزادی را برای اسرا و بازداشت شدگان و پیروزی و خیر و برکت و عزت و کرامت را برای ملت های خود آرزومندیم.