چالشهای مدیریت و قراردادها در فوتبال ایران
عضو اتحادیه فوتبال ایران: فوتبال ایران غیرحرفه ای و شبیه به یک کلاف سر در گم است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، صادق درودگر در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: هیچ جای دنیا، مربی یا سرمربی برای انتخاب بازیکن این سو و آن سو نمی رود اما در ایران این اتفاق به کرات می افتد.
او ادامه داد: متأسفانه در میان باشگاه های ایران، وجود کمیته فنی و تخصصی تعریف نشده چون فوتبال ما غیر حرفه ای است.
درودگر گفت: هیچ جای دنیا دیده نمی شود که یک ماساژور وظیفه پزشک را انجام دهد اما در ایران این اتفاق می افتد چون هیچ فرد سر جای خودش نیست.
پژمان راهور روزنامه نگار ورزشی از رقابت میان رسانه ها برای سریعتر انعکاس دادن اخبار گفت و افزود: اگر میان اخبار در حال انعکاس بخشی از اخبار به شایعه اختصاص بیابد دور از واقعیت نیست و این اتفاق در فصل نقل و انتقال بازیکن، بسیار دیده می شود.
درودگر با تأیید صحبت های این روزنامه نگار از بعد رسانه ای گفت: شایعه پراکنی هر قدر هم توجیه رسانه ای داشته باشد باز از دیدگاه قانونی زیر سؤال است و سازمان ورزش و جوانان و البته تربیت بدنی حتماً با ناشران این گونه اخبار برخورد خواهند کرد.
او با اشاره به انتقال بازیکنان ناشی از مدیریت های نادرست، ادامه داد: بازیکنانی که با مبالغ بیش از تعرفه مصوب فدراسیون جا به جا می شوند حاصل مدیران اتفاقی هستند که اقدام به پولشویی می کنند.
این روزنامه نگار حاضر در استودیو شبکه خبر گفت: اخباری که در شبکه های اجتماعی نشر می یابد را نمی توان کنترل کرد زیرا یافتن سرمنشأ آن برای فدراسیون چندان هم آسان نیست.
پژمان راهور به دستمزدهای آنچنانی بازیکنان میلیاردی اشاره کرد و خطاب به درودگر پرسید: بازیکنانی که بیش از تعرفه دریافت می کنند را با چه فاکتوری می سنجید؟!
او همچنین پرسید: از کجا می دانید که کدام بازیکن چه میزان ارزش مالی دارد؟
راهور ادامه داد: چرا کشورهای خارجی امثال مالزی برای بازیکنان ایرانی شیوه پرداخت های دیگری دارند؟
درودگر در پاسخ گفت: اساس مقایسه شما برای بازیکنان ایراد دارد زیرا ممکن است کشورهای دیگر امثال حوزه خلیج فارس به مبالغ قراردادهای فوتبالیست هایشان به چشم یک سرمایه گذاری نگاه نکنند و پولشان را دور بریزند اما کمی آن طرف تر و در باشگاه های حرفه ای اروپا، مبالغ قراردادهای بازیکنان از دیدگاه باشگاه یک نوع سرمایه گذاری است.
مایلی کهن یکی از مربیان فوتبال در ارتباط تلفنی با این برنامه به سراغ مشکل اساسی فوتبال کشور رفته و گفت: مشکل اساسی در مدیریت نادرست است زیرا عدم مدیریت صحیح در فوتبال به تمام زمینه ها تعمیم داده می شود
او ادامه داد: مدیران عامل باشگاه ها از جیب خود هزینه نمی کنند که دلشان بسوزد بلکه برخی مدیران عامل با بالا بردن مبلغ قرارداد بازیکنان به بالا رفتن دریافتی خودشان کمک می کنند زیرا این یک نوع تکنیک محسوب می شود.
مایلی کهن اضافه کرد: وقتی مدیران کارآمد نداریم، بیشتر پی می بریم به اینکه برخی از مدیران با رابطه و پیشنهادهای دوستانه به مدیرعامل تبدیل می شوند.
او همچنین رسوخ شاخه های ضعف مدیریتی ورزش را در تیم ملی هم این گونه به تصویر کشید که وقتی تیم ملی ما بارها به جام جهانی رفته و سابق بر این هم بهتر بازی می کرده، دیگر چه نیازی است که با آوردن مربی خارجی و گرانتر به فرمول های عجیب و غریب دست بزنیم که در نهایت فقط هزینه را بالا برده باشیم.
راهور روزنامه نگار ورزشی این گونه ادامه داد که وقتی تعداد بازیکنان میلیاردی بگیر ما زیاد نیست نباید بگوییم فوتبال ما گران شده است.
درودگر در پاسخ به این روزنامه نگار گفت: تعداد بازیکنان میلیاردی بگیر بیش از آن است که شما فکر می کنید و بهتر است بدانید اگر فقط 10 بازیکن بالای میلیارد بگیرند، بازیکن یازدهم نمی پذیرد که قراردادی کمتر از 800 میلیون داشته باشد و این دقیقاً همان دردی است که فوتبال ما با آن دست و پنجه نرم می کند.
علی اصغر مأنوسی فر معاون بین الملل اتحادیه بین الملل باشگاه های فوتبال در دیگر ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: وقتی خودمان بازیکن خوب داریم چرا باید از خارج و با دستمزدهای آنچنانی بازیکن وارد کنیم؟
او ادامه داد: چرا تصمیمات مدیریتی باید تیم های فوتبال کشور را به حاشیه بکشاند به جای آنکه به مسائل مهمتری همچون نبود کمیته فنی واقعی پرداخته شود؟
مأنوسی فر همچنین با تأیید درودگر افزود: میانگین دریافتی بازیکنان اروپا البته به غیر از پنج کشور پیشرفته همچون آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و انگلیس بسیار کمتر از میانگین دریافتی بازیکنان ما در ایران است، پس بهتر است مقایسه نابرابری شکل نگیرد.