امروز به یکی از مراکز اسکان آوارگان در شهر حرچله در حومه شهر دمشق سرزدیم تا با خانواده هایی دیدار کنیم که از جنایات داعش و سایر گروههای تروریستی تکفیری جان سالم به در بردند.
شهر حرجله واقع در 50 کیلومتری جنوب شهر دمشق است که از حدود دو سال پیش یکی از مدارس آن به مرکزی برای اسکان 260 خانواده آواره درنظر گرفته شد و در دو ماه اخیر دو هزار شهروند سوری دیگری که از ظلم داعش در استان رقه فرار کردند ، به این مرکز معرفی شدند.
یکی از آوارگانی که از چنگ داعشی ها در استان رقه فرار کرده است، می گوید : داعشی ها خانه ها و دارایی ما را غارت کردند هرکسی که با آنها همراهی نکند بی حمانه سر می برند، کوچک یا بزرگ برای آنها فرق نمی کند.
وی افزود : چاره ای نداشتیم جز اینکه از راه کویر فرار کنیم، راه طولانی و سختی بود ، به شهر سویدا در جنوب سوریه رسیدیم و بعد هم ارتش ما را به این مرکز اسکان موقت در شهر حرجله منتقل کرد.
حالا با وجود اینکه بیشتر ساکنان این مرکز از دو سال پیش از خانه های خود دور هستند، اما همچنان فجایع و جنایات تروریست های تکفیری را به یاد دارند.
کارگری از رقه که نخواست به نامش اشاره کند ، گفت : از کشتارهای بی رحمانه داعشی ها فرار کردیم ، مرگ جلوی چشمان ما بود ، یا باید از تکفیریهای جنایتکار فرار می کردیم ، یا همانجا کشته می شدیم ، چون قبول نکردیم با آنها همراهی کنیم.
ام محمد هم از شهر میدعا به حرجله پناه برده است ، وی می گوید : بعد از اینکه تروریستها خانه های ما را در غوطه شرقی غارت کردند و جوانان ما را به گروگان گرفتند ، چاره ای نداشتیم جز اینکه خانه های خودمان را رها کنیم و به جاهای امن پناه ببریم ، بعدا هم خبر به ما رسید که جوانان را در یک گورستان جمعی قتل عام کردند.
دولت سوریه علاوه بر احداث مراکزی برای اسکان آوارگان ، می کوشد تا با احداث کارگاه هایی در داخل این مراکز منبع درآمدی برای خانواده های آواره فراهم کند.
مهندس محمدعلی سرپرست کارگاه مرکز حرجله به خبرنگار صداوسیما گفت : "این کارگاه با کمک برنامه توسعه وابسته به سازمان ملل و اهتمام شهرداری حرجله راه اندازی شده است که در آن مواد شوینده تولید می کنم".
وی افزود : در مرحله اول برای بیست نفر که بیشترشان زنانی هستند که همسرانشان کشته شدند، فرصت شغلی ایجاد کردیم و قرار است، در مرحله توسعه کارگاه،40 فرصت کاری جدید ایجاد شود.