سکوی گازی فازهای 17 و 18 پارس جنوبی به آب انداخته شد
با راه اندازی سکوی گازی فازهای 17 و 18 پارس جنوبی 15 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه می شود.
منصور معظمی رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه تمام مراحل تولید سکوهای نفتی و گازی از طراحی ، ساخت ، نصب و راه اندازی در داخل کشور و با تلاش مهندسان ، تکنسین ها و کارگران ایرانی انجام می شود ، افزود : این سکوی عظیم گازی که نزدیک به 100 میلیون دلار قیمت دارد در شرکت ایزوایکو از شرکت های زیر مجموعه سازمان گسترش ساخته شده و مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و تجلی و تبلور استفاده حداکثری از توان ساخت داخل است.
وی با اشاره به ساخت 6 سکو در ایزوایکو و به آب انداخته شدن 2 سکوی دیگر در اینده نزدیک گفت : این سکو به لحاظ حجم و تناژ بسیار قابل توجه است ، سکوهای نفتی و گازی قبلا از خارج وارد و توسط شرکتهای خارجی نصب و راه اندازی می شد در حالیکه امروز کشور از فرصت و توانمندی بالایی برای ساخت سکوهایی با این عظمت برخوردار است .
معظمی با اشاره به امکان ساخت سکوهای نفتی و گازی با ظرفیت های متفاوت در داخل کشور افزود : از وزارت نفت انتظار داریم که از ظرفیت ها و توانمندیهای کشور در این زمینه بیشتر استفاده کند ضمن اینکه با اتکا به توانمندی های موجود فعالیت هایی برای دریافت سفارش از خارج و کار در دیگر کشورها اغاز شده است.
وی با بیان اینکه ما امروز نتایج باور و اطمینان به توانمندی های داخلی را می بینیم ، گفت: فعالیت شرکت ایزوایکو منحصر به ساخت سکو نیست ، ما توان ساخت کشتی تا ظرفیت 100 هزار تن را در داخل داریم ، با توجه به توان ساخت کشتی در کشور خرید کشتی از خارج بی انصافی است.
معظمی افزود : استفاده از ظرفیت داخلی باعث ایجاد اشتغال و تولید ثروت ملی می شود و ما در این زمینه مذاکراتی را با شرکت های کشتیرانی داشتیم که امیدواریم به تفاهم برسیم ضمن اینکه اگر انها نیاز فوری به کشتی دارند می توانیم با مشارکت یک شرکت خارجی و استفاده حداکثری از توان داخلی در کشور کشتی بسازیم.
وی با بیان اینکه یکی از سیاست های کلی و اصولی دولت و وزارت نفت تاکید بر راه اندازی و تسریع در اجرای پروژه های میادین مشترک است ، گفت : البته این موضوع در دولت های قبل هم مورد توجه بوده ولی در دولت جدید ، وزارت نفت ، فازهایی از پارس جنوبی را که از پیشرفت فیزیکی قابل قبول تری برخوردار بود در اولویت قرار داد.
معظمی افزود : در این دولت بیش از 300 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شده است که فرصت بزرگی محسوب می شود.