تودیع و معارفه مدیران کل پیشین و جدید ورزش استان تهران؛
گودرزی: تلاش کنیم ورزش پایتخت به جایگاه خود بازگردد
وزیر ورزش گفت: سال 93 سرانه ورزش استان تهران 33 سانتیمتر بود، ظرفیت این استان خیلی بیشتر از اینهاست، باید تلاش شود به جایگاه اصلی خود بازگردد .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان؛ محمود گودرزی در مراسم تودیع و معارفه مدیر ان کل پیشین و جدید استان تهران افزود : بسیارخوشحال هستم که دوباره در جمع همکاران خود در استان تهران که خط مقدم ورزش وجوانان این استان هستند ، حاضر شدم .
او درخصوص وضعیت ورزش استان تهران گفت : تهران از فقر مفرطی برخوردار بود و نگاه عدالت توزیعی در سال های گذشته در دو استان البرز و تهران حداقل در حوزه ورزش و زیر ساخت ها رعایت نشده بود .
گودرزی ادامه داد : سال 93 سرانه ورزش استان البرز 30 سانتیمتر و سرانه تهران 33 سانتیمتر بود که کمترین سهم را از کل کشور داشتند. سیاستی که ما در دو سال گذشته با کمک گل محمدی و گرشاسبی در پیش گرفتیم این بود که پروژه های ناتمام در این دو استان فعال شود و کمک کنیم تا این عقب افتادگی ها جبران شود.
وی افزود: سیاست دولت یازدهم استفاده از حداکثر ظرفیت های مردمی است و این سیاست به این علت است که دولت ها قادر نیستند همه نیازهای مردم را برآورده کنند، بنابراین در این 15 و 16 ماهی که گرشاسبی مسئولیت استان تهران را برعهده داشت در این زمینه ها موفق عمل کرد تا ورزش تهران به رشد خوبی برسد . البته ظرفیت استان تهران خیلی بیشتر از اینهاست که باید با کمک گل محمدی این راه ادامه پیدا کند و تهران به جایگاه اصلی خود بازگردد .
وزیر ورزش همچنین در مورد گل محمدی مدیر کل جدید ورزش وجوانان استان تهران نیز گفت : ایشان هم توفیقات زیادی در استان البرز داشتند و منابع زیادی را به غیر از منابع دولتی به سمت ورزش البرز سرازیر کرد و استان البرز توانست توفیقات زیادی داشته باشد.
وی ادامه داد : گل محمدی با تعامل با استانداری توانست در حوزه زیر ساخت ها این فاصله زیاد را از بین ببرد و در واقع وی هم یکی از مدیران موفق ما هستند.
گودرزی در ادامه سخنانش علت انتصاب این دو مدیر کل را چنین توضیح داد: بنا نبود گرشاسبی از استان تهران جابه جا شود ولی به علت اینکه بنده در وزارت دست تنها بودم و بیشتر به علت آرامشی که وی از آن برخوردار است، احساس کردیم باید دوباره به وزارت بازگردد تا ما از تجربیات ایشان استفاده کنیم.
وی یادآور شد : مطمئن هستم گل محمدی نیز همان مسیر گرشاسبی را ادامه می دهد و با تعامل با سایر نهادها به توفیقاتی کمتر از گرشاسبی دست نخواهد یافت.
وزیر ورزش ادامه داد : یکی از سیاست های اصلی دولت تدبیر و امید نگاه خاص به حوزه ورزش بود. ورزش را می توان از دو جنبه مورد بررسی قرار داد یکی نگاه سلامت محور و دیگری نگاه بین المللی و رقابتی چه در داخل و چه در میدانهای بین المللی جهانی و آسیایی .
وی گفت : ورزش ابعاد دیگری هم دارد از جمله ابعاد اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی که باید همه این مجموعه ها را با هم ببینیم، نگاه قهرمانی، فرهنگی ، اجتماعی و صنعتی که روی ثروت ملی تاثیر می گذارد که در کشور ما عدد کوچکی است.
گودرزی ادامه داد : متاسفانه برخی از ارکان فکری در کشور نگاه منطقی، علمی و فنی به ورزش ندارند و نگاهشان تک بعدی است .حمایت مالی صرف از قهرمانان خوب است ولی تک بعدی است.
وی افزود : اینکه ورزش چقدر توانسته است از آمار زندانی ها و بیماری ها بکاهد و اینکه چقدر توانسته به پرکردن اوقات فراغت جوانان کمک کند این نگاه متوازن و علمی است .
وزیر ورزش به تبیین آثار عمومی سازی ورزش اشاره کرد و گفت : اینکه دامنه ورزش کشور وسیع باشد، طبیعتا قهرمانان بیشتری نیز متولد می شوند البته نگاه باید در این خصوص علمی باشد .
وی با تاکید بر اهمیت ورزش قهرمانی گفت :کسب سهمیه های المپیک و پارالمپیک و حضور بانوان نسبت به دوره های قبل بیشتر شده است و امیدواریم به نسبت افزایش سهمیه،کسب مدال های ما هم افزایش پیدا کند.
گودرزی همچنین در خصوص ورزش همگانی گفت: در چند سال گذشته در خوشبینانه ترین حالت 10 درصد مردم کشور به ورزش می پرداختند که البته این آمار دقیق و علمی نبود و به معاونت همگانی تکلیف کردیم که عدد دقیقی را که چند درصد مردم در جهت سلامتی خود ورزش می کنند، محاسبه کند.
وی ادامه داد: در عددی که به تفکیک استان ها محاسبه شد، تهران با 27/3 درصد، در جایگاه نخست قرار دارد که باعث خوشحالی است. استان های اردبیل و اصفهان در این جدول در جایگاههای دوم و سوم قرار دارند. البرز نیز با 23/3 درصد رتبه خوبی در این رده بندی دارد.
گودرزی گفت: در کل کشور نیز 20/9 درصد یعنی تقریبا 21 درصد مردم ورزش می کنند که اگر جمعیت کل کشور را 80 میلیون نفر در نظر بگیریم 16 میلیون 500 هزار نفر از مردم کشور ورزش می کنند که می توان گفت رشد خوبی در این خصوص داشتیم.
وزیر ورزش افزود: این آمارها نشان می دهد که ما در سیاستگذاری برای تحقق استانداردها در بخش ورزش همگانی توفیق داشتیم. امیدوارم در پایان دولت تدبیر و امید به عدد قابل قبولی برسیم و ورزش به عنوان یک عنصر سلامت محور در سبد خانوار ها قرار گیرد.
وی در خصوص ورزش قهرمانی نیز گفت: سال 94 در زمینه کسب مدال نسبت به سال 93 با وجود اینکه اعتبارات کمتر و مشکلات بیشتری داشتیم رشد 100 درصدی را تجربه کردیم.
گودرزی افزود: در سال 94 نزدیک 80 میلیارد تومان به فدراسیون های ورزشی پرداخت کردیم که اگر این عدد را بین 50 فدراسیون تقسیم کنیم تقریبا 1/3 میلیارد به هر فدراسیون می رسد. این در حالی است که فدراسیونهای فوتبال، کشتی و والیبال چندین برابر این رقم فقط هزینه های جاری دارند.
وی ادامه داد: ممکن است سهم فدراسیون ها کم باشد اما ما سعی کردیم همین بودجه محدود را بر اساس شاخص های علمی و فنی به صورت متوازن بین فدراسیون ها توزیع کنیم.