شناسایی 279 حلقه چاه غیرمجازدرچهارمحال و بختیاری
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما،سرپرست شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاریافزود: با توجه به تداوم خشکسالی و افت شدید آب های زیرزمینی در استان، فرهنگسازی برای استفاده صحیح از چاه های مجاز و همچنین صرفه جویی در مصرف آب موجود از اقدامات اجرایی است.
صابرپور با اشاره به وجود 16 دشت در چهارمحال و بختیاری، افزود: از این تعداد 11 دشت مطالعه شده و منبع بخش زیادی از مصارف آب شرب در استان است.
وی گفت:ازاین یازده دشت به سبب وقوع خشکسالی متوالی چند سال اخیر در استان، هشت دشت ممنوعه شده است.
سرپرست شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری، پروژه انتقال آب بن- بروجن را از مهمترین طرح های تامین آب در این استان اعلام کرد و گفت: تملک اراضی از مهمترین موانع در اجرای این طرح است که رفع آن همراهی و همکاری مردم را می طلبد.
صابرپور با اشاره به پروژه های انتقال آب داخلی وبین حوضه ای ازاستان،افزود: قانون ملاک تعیین کننده اجرا یا توقف این پروژه هاست و همگان باید در برابر قانون تمکین کنند.
سرپرست شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تخصیص آب این پروژه گرفته شده اما هنوز در مرحله مطالعات است و امکان اینکه این طرح اجرایی شود، وجود دارد.
صابرپور با اشاره به کاهش منبع آب ذخیره شده در سد زاینده رود، گفت: به سبب خشکسالی های اخیر میزان ذخیره آب سد زاینده رود کاهش یافته و هرگونه ادعا مبنی بر اینکه کاهش آب متوجه مناطق بالادست است، مطلب درستی نیست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با بیان اینکه شهر دشت شهرستان لردگان هم اکنون با تانکر آبرسانی می شود، گفت: آبهای زیرزمینی منبع اصلی تامین آب شرب مردم استان است که به سبب خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی شاهد افت شدید منابع آب زیرزمینی هستیم که این امر می طلبد در مصرف آب صرفه جویی شود.
قدرت الله بیگلری گفت:هم اکنون48 حلقه چاه در استان ازمدارخارج شده و دبی آب استحصالی از چاه های فعال نیز بسیار کاهش یافته است.
وی با اشاره به کاهش میانگین بارندگی در شهرستان بروجن، گفت: شهر بروجن به کویر استان تبدیل شده و برای رفع مشکل کم آبی تاکنون سه چاه جدید برای شهر بروجن وارد مدار شده است.