کاهش همزمان نرخ تورم و خروج از رکود نیازمند ورود فناوری های نوین
مدیر گروه اقتصاد پژوهشکده آمار گفت : کاهش همزمان نرخ تورم و خروج از رکود اقتصادی نیازمند ورود فناوری های نوین تولید امکان پذیر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ دکتر ایوب فرامرزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد ، کاهش نرخ تورم را از دستاوردهای ارزشمند دولت دانست و گفت : اگر نرخ تورم بالاتر از 5 درصد باشد باعث نابسامانی در رفتار طرف های عرضه و تقاضای اقتصاد ملی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نخستین بار بعد از چندین دهه به نرخ تورم تک رقمی رسیده ایم گفت: سهم بخش خوراک و آشامیدنی ها در این نرخ تورم 7 درصد و بقیه 11 درصد است که به طور میانگین 9 و نیم درصد برآورد می شود.
فرامرزی با بیان اینکه هر وقت نرخ تورم مثبت باشد افزایش قیمت هم وجود دارد گفت: کاهش نرخ تورم به معنی کاهش قیمت ها نیست بلکه سرعت رشد آنها کاهش پیدا می کند.
وی مزیت های کاهش نرخ تورم را پیش بینی پذیر شدن متغیرهای اقتصادی و همچنین کاهش فشار به نرخ ارز و کاهش انگیزه واسطه گری و دلال بازی دانست و گفت: دولت یازدهم در این زمینه موفق بوده است اما یکی از مشکلات اقتصادی کشور ادامه رکود محسوب می شود .
این اقتصاددان گفت: برای اینکه دولت بتواند همزمان نرخ تورم و رکود اقتصادی را مهار کند باید در چارچوب گسترش تعاملات بین المللی برای ورود فناوری های جدید اقدام کند که هزینه های تولید را به شدت کاهش می دهد و از این طریق می توان هم از رکود خارج شد و عصر تورمی هم نخواهد داشت.
فرامزی گفت: هر میزان نرخ تورم بالاتر باشد بر نرخ ارز هم فشار خواهد آورد تا افزایش یابد که در آن صورت واردات ما گرانتر می شود و این روند باعث افزایش هزینه تمام شده خواهد شد و چرخه معیوب افزایش نرخ تورم و افزایش هزینه تولید ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در شرایطی که نرخ تورم بالاست طرف های تقاضا با نااطمینانی مواجه می شوند و فرصت های گرانفروشی هم بیشتر خواهد شد.