کاهش دستوری نرخ سود سپرده های بانکی که از اول تیرماه آغاز شده است سازنده نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ بهاء الدین حسینی هاشمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: با توجه به اینکه میزان تقاضای پول در جامعه حدود دو برابر عرضه ان است بازار رسمی در حالت تعادل قرار ندارد و این موضوع باعث می شود که سپرده ها جذب بازار سیاه پول یا موسسات غیرمجاز و بازار غیرمتشکل پولی شود.
وی افزود: باید ظرفیت عرضه پول را در جامعه افزایش دهیم و بازار رسمی بتواند در شرایط متعادل همه تقاضاها را پوشش دهد در آن صورت بازار غیرمتشکل پولی پرریسک خواهد بود مردم هم مراجعه نمی کنند.
هاشمی گفت: بازارهای غیرمتشکل پولی در کشور در سایه وجود تقاضای مازاد پولی ایجاد شده است و به رغم تلاش های بانک مرکزی برای ساماندهی آنها همچنان 15 تا 20 درصد نقدینگی در اختیار آنهاست که به 200 هزار میلیارد تومان می رسد.
وی افزود: رفع محدودیت دستیابی به منابع پولی بین المللی و کاهش نرخ سود بین بانکی و همچنین پرداخت مطالبات بانکها از دولت می تواند ظرفیت وامدهی آنها را افزایش دهد و به همین میزان از مراجعه به بازار غیرمتشکل پولی خودداری خواهد شد اما در حال حاضر در این بازار سیاه پولی تا 36 درصد هم سود می دهند و اگر نرخ سود سپرده های بانکی با روش دستور کاهش یابد بخشی از نقدینگی به سمت آنها خواهد رفت.
وی افزود: باید واقعیتهای بازار پولی را قبول کنیم و متناسب با ساماندهی مطالبات بانک ها از دولت و همچنین وصول معوقات بانکی به اجازه دهیم مکانیزم عرضه و تقاضای پول عمل کند و نرخ سود در حالت تعادلی قرار گیرد.
هاشمی گفت: یکسان سازی نرخ ارز هم مهم است و باید به نرخ متعادل برسد که در حال حاضر دولت آن را مدیریت می کند .
وی تصریح کرد: تا زمانی که بازار رسمی نتواند همه نیازها و تقاضاهای بازار پول را تامین کند فضا برای سوء استفاده بازار غیررسمی و سیاه پولی فراهم خواهد شد.