امضای تفاهمنامه سامانه نمایش درخواستی(سند)
تفاهم نامه سامانه نمایش درخواستی(سند) بین موسسه رسانه تصویری، نمایندگان شورای عالی تهیه کنندگان و شرکت های تجاری تجمیع کننده محتوای ویدیویی امضاء شد.
![امضای تفاهمنامه سامانه نمایش درخواستی(سند) امضای تفاهمنامه سامانه نمایش درخواستی(سند)](/files/fa/news/1395/4/1/233904_794.jpg)
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی در این جلسه گفت: آنچه امروز اتفاق می افتد ثمره خرد جمعی اهالی سینما است، تشکر می کنم از بخش خصوصی که در راهی قدم گذاشت که گامی بلند در جهت تحقق فرهنگ ایرانی در جهان است.
وی افزود: اگر ما واقعاً نگران تهاجم و ولنگاری فرهنگی هستیم باید از سامانه سند حمایت کنیم، زیرا این سامانه سبب می شود فرهنگ غنی ما به دنیا ارسال شود.
ایوبی گفت: ما فقط مسئول فرهنگ داخل کشور نیستیم بلکه در قبال ایرانیان خارج از کشور هم مسئولیم. ایرانیان خارج از کشور دوست دارند از کالاهای فرهنگی ایرانی استفاده کنند و باید تلاش کنیم این کالاها در اختیارشان قرار بگیرد.
وی افزود: نگاه جهان اسلام و شرق و جامعه ایرانی خارج از کشور به ما است. جامعه متدین ما نگران این است که نکند در این طرح نتیجه عکس بگیریم و کالاهای آمریکایی و غربی برنده باشند اما کسی که فرهنگ ایرانی اسلامی را بشناسد و محتوایش را درک کند به گسستگی فرهنگ غرب پی می برد و هیچگاه با آن ارتباط برقرار نمی کند.
ایوبی گفت: جهان غرب با علاقه مصرف کننده کالای فرهنگی ایرانی است. عاشق مولانا و سعدی است، پس اگر شعر های این ها در قالب تصویر بیاید و ارائه شوند جهان از آن استقبال می کند، البته صدور فرهنگ ایرانی به جهان هزینه دارد و این هزینه باید پرداخت شود.
وی ادامه داد: در سامانه سند تنها کالاهای فرهنگی که مهر و تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را خورده اند قرار داده می شود.
ایوبی گفت: سامانه سند مجالی برای هنرنمایی جوانان مستعد و هنرمند است. ما موفقیت فرهنگ و هنر را موفقیت نظام می دانیم. موج ها زود گذرند می آیند و می روند. امیدوارم آرامش سینما پایدار و موفقیت آن ادامه دار باشد.
ابطحی مدیر عامل موسسه رسانه های تصویری هم اظهار داشت: به دلیل تحولات حوزه فناوری اطلاعات امکان انتقال محتوا از طریق اینترنت فراهم شده است و ما هم در ایران به دنبال این هستیم که به این وسیله پیوندی بین تکنیک و تولید محتوا به وجود بیاوریم.
وی افزود: امروز شکوه فرهنگ ایرانی موجب حیرت مخاطبان شده است و اگر در کنار این محتوا از تکنیک های به روز جهانی استفاده کنیم می توانیم فرهنگمان را بیش از پیش به جهانیان ارائه دهیم.
ابطحی گفت: چرا شرکت های تجمیع خارجی باید بیایند و فرهنگ و هنر ما را دسته بندی کرده و به جهانیان ارائه دهند؟ ما در موسسه رسانه های تصویری می خواهیم سامانه ای را طراحی کنیم که محتوای ایرانی را آپلود کند و جهانیان آن را دانلود کنند.
وی افزود: زمانی که ما کلید سامانه سند را زدیم، وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات کمک زیادی به ما کردند. سپس تصمیم گرفتیم کمیته سیاست گذاری محتوا برای این سامانه تشکیل دهیم. در این شورا نمایندگان شورای عالی تهیه کنندگان سینما و 7 شرکت تجمیع محتوا که تاکنون از وزارت ارشاد مجوز گرفته اند حضور دارند. در این شورا مباحثی چون قیمت گذاری محتوا ها، نسبت میان محتوا، بازاریابی محتوا و...بررسی می شود.
علیرضا داوود نژاد عضو شورای عالی تهیه کنندگان سینما هم گفت: در حال حاضر کل ارتباط های ما در قاب های کوچک تلفن همراه خلاصه شده است، امروز کسی موفق است که بتواند در دنیای مجازی کلیک خور بیشتری پیدا کند و کسی به این موضوع دست می یابد که از تکنیک های سینمایی استفاده کند.
وی افزود: امیدوارم با راه اندازی سامانه سند نهضت تولید محتوا راه بیافتد و این سامانه کلیک خورد 10 میلیونی پیدا کند.
پس از صحبت های منوچهر شاهسواری و نمایندگان تجمیع محتوا این تفاهم نامه امضا شد.