پخش زنده
امروز: -
بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در خصوص مواد مرتبط با حوزه فناوری و نوآوری در برنامه پنجم توسعه نشان میدهد که اجرای اکثر احکام برنامه پنجم توسعه با مشکلات زیادی روبرو بوده و به همین دلیل پیشرفت قابل توجهی نداشته است.
پژوهش خبری صدا و سیما: در قانون برنامه پنجم توسعه کشور که از اسناد کلان و بالادستی کشور محسوب میشود، احکام مهمی در حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری وجود دارد. این قانون که گستردهترین و مفصلترین برنامه توسعه مصوب پس از پیروزی انقلاب اسلامی است، در تاریخ 15/ 10/ 1389 با اصلاحات و الحاقات متعدد در 235 ماده و 192 تبصره به تصویب مجلس شواری اسلامی رسید. در تدوین این قانون، سیاستهای کلی نظام در پنج ساله پنجم ابلاغی مقام معظم رهبری، مبنا قرار گرفته است. این قانون به عنوان خط مشی عمومی نظام اجرایی کشور در طول سال های 1390 الی 1394 و دارای 9 فصل است.
هدف گذاری برای دستیابی به جایگاه دوم علمی و فناوری در منطقه، توسعه و انتشار فناوری و حمایت از شرکت های دانش بنیان، تأکید بر محوریت فناوری در توسعه صنعتی کشور و تکلیف به تدوین راهبرد توسعه صنعتی و معدنی، حمایت از سرمایهگذاری خطرپذیر در صنایع نوین، توسعه توان علمی و فناوری نیروهای مسلح و حمایت مالی از فعالیت ها و پروژههای تحقیقاتی و حمایت مالی درجهت بهرهگیری صنعت کشور از ظرفیتهای خالی صنایع دفاعی، کسب دانش و فناوریهای نو، تولید مواد حیاتی و کلیدی، توسعه فناوریهای نوین، افزایش صادرات محصولات، خدمات فنی و مهندسی دفاعی، جزء محورهای اصلی بخش پژوهش، فناوری و نوآوری در این قانون محسوب میشود.
این تحقیق خلاصهای است از پژوهش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با عنوان « بررسی عملکرد و موانع تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه کشور در بخش پژوهش و فناوری» که در اردیبهشت ماه 95 انجام شده است. در ادامه به چکیدهای از آن اشاره می شود.