پخش زنده
امروز: -
آژانس امور پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد مناقشات و درگیریها در کشورهایی چون سوریه و افغانستان، باعث رشد میزان پناهجویان و آوارگان در داخل کشورها شده است.
رشد بی سابقه شمار آوارگان طبق گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل
آژانس امور پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد مناقشات و درگیریها در کشورهایی چون سوریه و افغانستان، باعث رشد میزان پناهجویان و آوارگان در داخل کشورها شده است.
فیلیپو گراندی، کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل گفت: «متاسفانه آمار در سال گذشته ده درصد افزایش یافته است و هم اکنون به مرز ۶۵ میلیون نفر رسیده است. دو سوم این جمعیت را آوارگان داخلی تشکیل می دهند که دسترسی به آنها (جهت ارسال کمک ها) بسیار مشکل است. یک سوم این جمعیت را پناهجویان تشکیل می دهند. ۹۰ درصد آنها از کشورهایی با درآمد متوسط یا کشورهای فقیر می آیند و ۵۰ درصد این جمعیت، کودکان هستند.»
آقای گراندی در نشست خبری خود گفت: «موانع در همه جا در حال افزایش است. فقط در مورد دیوارها صحبت نمی کنم. منظورم موارد قانونی هم هست که در حال اجرا هستند. حتی در کشورهای صنعتی که برای مدت طولانی سنگر حمایت از اصولی چون دفاع از حقوق اساسی مانند پناهندگی بوده اند.»
پس از آنکه کشورهای حوزه بالکان مرزهای خود را به روی پناهجویان بستند، کشورهای اروپایی و ترکیه برای محدود کردن ورود پناهجویان از مرزهای ترکیه به اروپا قراردادی را در ماه مارس سال ۲۰۱۵ میلادی (سال گذشته) امضا کردند تا از هجوم بی سابقه پناهجویان به اروپا جلوگیری کنند.
کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل معتقد است که گرچه موج ورود پناهجویان متوقف شده است اما این بدان معنی نیست که عوامل و مشکلاتی که باعث بوجود آمدن آن شده بود، حل شده است.
منبع: http://www.euronews.com/2016/06/20/1-in-every-113-people-in-world-is-displaced-or-a-refugee-un
ماه رمضان در اردوگاههای پناهجویان
صدها هزار پناهجو ماه رمضان امسال را در اردوگاههایی با حداقل امکانات با صدها فرسنگ فاصله از سرزمین خود آغاز کردند. در اردوگاه «سیخیستا» در یونان، تعدادی از این مهاجران که غالبا اهل کشورهای سوریه، عراق و افغانستان هستند، تحمل دور ماندن از دیگر اعضای خانوادۀ خود را در این ماه که یکی از ویژگی های آن کنار هم بودن است، سخت می دانند.
عبدالباصر جوانی اهل افغانستان که در حال حاضر این اردوگاه ساکن شده می گوید: «همه اینجا دلتنگ خانواده و کشور خود هستند و این مساله برای آدم هایی که اینجا زندگی می کنند، سخت است. ما از کشور و همسایگان و آشنایانمان دور افتاده ایم.»
در اردوگاه «اوزونی» در مرز ایدومنی نیز همین شرایط حاکم است. طولانی بودن فاصلۀ طلوع و غروب خورشید در اولین روز ماه رمضان بر دوری از خانواده نیز افزوده است. عبدالله حامد، ۲۴ ساله و اهل حلب است. او می گوید: «امروز روز اول روزه گرفتن من بود، از ساعت چهار صبح تا ساعت ۹ شب روزه بودم و خیلی طولانی بود. امیدوارم که دوباره خانواده ام را در سوریه یا یک جای دیگر ببینم، دلم برای آنها بویژه مادرم خیلی تنگ شده است.»
منبع: http://www.euronews.com/2016/06/07/ramadan-begins-as-thoughts-turn-to-home-for-many-muslim-migrants
گفتگو با اسلاوی ژیژک درباره بحران پناهجویان و سقوط نئولیبرالیسم
«تراژدی اتحادیه اروپا همین است. اروپا نمی داند چه می خواهد. اساساً دو اروپا داریم: یکی اروپای تکنوکرات بروکسل است حتی آنها هم فقط بخشی از بازار جهانی را می خواهند و نظرات روشن و واضحی ندارند؛ اروپای دیگر اروپای ضد مهاجر و پوپولیستی است که تهدیدی واقعی برای ایده اروپاست. من از هجوم به اروپا نگران نیستم. فکر می کنم می توانیم مشکلاتی را که پیش می آید حل کنیم. چیزی که نگرانم می کند کسانی هستند که می خواهند امروز از اروپا دفاع کنند. آیا اروپا مثلا وقتی مارین لوپن در فرانسه به قدرت برسد، همان اروپایی خواهد بود که ما می شناسیم و می خواهیم دوست بداریم؟ آیا چنان اروپایی از برخی ارزش های رهایی بخش فعلی، [نظام] تامین اجتماعی، برابری، حقوق زنان و غیره دفاع خواهد کرد؟»
راهکارهای سازمان عفو بینالملل برای پایان دادن به بحران پناهجویان
عفو بین الملل در گزارشی توافق ترکیه و اتحادیه اروپا در مورد پناهجویان را غیر قانونی خواند و از شرایط پذیرش و رسیدگی به پناهجویان در ترکیه ابراز نگرانی کرد.
منبع:https://www.amnesty.org/en/latest/campaigns/2015/10/eight-solutions-world-refugee-crisis
پروندههای بحران پناهجویان رد نشریات معتبر جهانی
بحران مهاجرتی سال ۲۰۱۵ اروپا با افزایش تعداد پناهنده و مهاجران اقتصادی، از مناطقی چون خاورمیانه (سوریه، عراق، فلسطین)، آفریقا (اریتره، مالی، گامبیا، سومالی)، بالکان (آلبانی، کوزوو، مونه نگرو، بوسنی و هرزگوین، صربستان) و آسیای جنوبی (اکثراً از افغانستان، پاکستان و بنگلادش) که از طریق دریای مدیترانه و اروپای جنوب شرقی به اتحادیه اروپا میآیند، و پناه میجویند بروز کرد. به گفته کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان تا آخر اوت ۲۰۱۵، ۷۰٪ پناهندگان از سوریه، افغانستان و اریتره بودهاند. لفظ بحران مهاجرتی در آوریل ۲۰۱۵ که پنج قایق حامل دو هزار پناهجو به اروپا در دریای مدیترانه غرق شدند و بیش از ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، رایج شد.
به گفته مقامات، هجوم پناهجویان که از زمان جنگ دوم جهانی تاکنون بیسابقه بوده، به قدرت گرفتن گروههای راستگرا و اتخاذ سیاستهای ضدمهاجرتی کمک میکند. به گفته سازمان ملل متحد، علیرغم پوشش وسیع رسانهای بحران پناهجویان در اروپا، ۸۶ درصد پناهندگان جهان در کشورهایی با درآمدهای متوسط و یا کم، سکنی گزیدهاند.
منابع: http://www.independent.co.uk/topic/refugee-crisis
https://en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis
http://www.bbc.com/news/world-europe-34131911
http://www.bbc.com/persian/indepth/cluster_migrant_crisis
نمودار مهاجرین در اروپا
مهاجران سوری در پی بازگشت از اروپا
بسیاری از گریختگان از جنگ داخلی سوریه که در یونان به سر می برند پیش از رسیدن به مقصدی که به امیدش پا به سفری پر مخاطره گذاشته بودند به سوی مرزهای ترکیه بازمی گردند. در تسالونیکی یکی از اعضای خانواده ای اهل دمشق که پیش تر در جزیره ایدومنی اقامت داشته می گوید: «ما پیش بینی نمی کردیم که قرار است اینگونه با ما در اروپا برخورد شود. ما فکر می کردیم آنها مهربان خواهند بود و از ما و فرزندانمان مراقبت می کنند. فکر می کردیم که به ما کمک می شود ولی آنچه می بینیم خلاف آن است. اروپا هرگز احساسی درباره ما ندارد.»
انصراف و بازگشت تنها مختص مهاجران باقی مانده پشت مرزهای بسته حوزه بالکان نیست بلکه رسیدگان به مقصد هم خود را با شرایطی غیرمنتظره رو به رو دیده اند. سال گذشته میلادی بیش از ۴۲۰ هزار پناهجوی سوری به آلمان وارد شدند. اکنون شمار قابل توجهی از آنان برای بازگشت بلیت تهیه کرده اند تا خود را دوباره به مرز ترکیه برسانند. برخی از آنان هنوز گذرنامه خود را از اداره مهاجرت آلمان پس نگرفته اند.
یکی از پناهندگان سوری در برلین درباره وضعیت زندگی پس از اقامت در این کشور می گوید: «[شاهد] تحقیر و بی حرمتی [هستیم]؛ زندگی ما ثبات ندارد. فشار روانی وجود دارد و همه چیز ممنوع است. هیچ چیز خوب نیست و شباهتی به زندگی که در گذشته در سوریه داشتیم ندارد.»
در حالی که بسیاری از پناهجویان افغان و عراقی با کمک مالی امکان تهیه بلیت برای بازگشت به زادگاهشان را پیدا می کنند، دولت آلمان و سازمان جهانی مهاجرت اعلام کرده که قادر به کمک به سوری ها برای بازگشت نیست. سوریه منطقه جنگی شناخته شده و پروازی از آلمان به این کشور وجود ندارد.
منبع: http://www.euronews.com/2016/06/09/disillusioned-syrian-refugees-return-home
مشکلات پناهجویان مسلمان به روایت رسانه دولت روسیه
به گزارش منابع خبری به نقل از وزارت کشور آلمان، نزدیک به 6 هزار پناهجوی ثبت نام شده در آلمان مفقود شده اند. به گفته این وزارتخانه، از 8006 پناهجوی زیر سن قانونی که ناپدید شده اند، تنها 2171 نفر در لیست اعلام شده اند. بیشتر مفقودین زیر سن قانونی اهل افغانستان، سوریه، اریتره، مراکش و الجزیره هستند. از این میان 555 کودک نیز زیر 14 سال هستند.
منبع: http://ir.sputniknews.com/trend/refugee_crisis_europe_news
چرا آوارگان سوری به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس نمی روند؟
برخورداری کشورهای عربی از ثروت نسبی و واقع شدن این کشورها در نزدیکی سوریه سبب شده که بسیاری- هم در رسانه های اجتماعی و هم رسانه های سنتی- سوال کنند که آیا این کشورها در مقایسه با کشورهای اروپا وظیفه بیشتری نسبت به آوارگان رنجدیده سوری که بیش از چهار سال است کشورشان درگیر مناقشه و قد علم کردن گروه های جهادی است، ندارند؟
در طی یک هفته گذشته، از هشتگ عربی استقبال از پناهندگان سوری وظیفه کشورهای حوزه خلیج فارس است، ۳۳ هزار بار در توییتر استفاده شده است. مراجعه کنندگان، تصاویری از وضعیت دلخراش پناهندگان سوری که شخص را تحت تاثیر قرار می دهد، در توییتر قرار داده اند، از جمله عکس کسانی که در دریا غرق شده اند، کودکانی که آنان را از بالای سیم خاردار رد می کنند، یا خانواده هایی که بدون سرپناه خوابیده اند.
در یک صفحه فیسبوک به نام "جامعه سوریه در دانمارک" ویدیویی به نمایش گذاشته شده که پناهجویانی را نشان می دهد که به آنان اجازه ورود از مجارستان به اتریش داده شده. یکی از بینندگان این ویدیو سئوال می کند: "چطور شده که ما از جایی که برادران مسلمانمان زندگی می کنند فرار کرده ایم. در حالی که آنها باید نسبت به ما در مقایسه با کشوری که کافر می خوانند، احساس مسوولیت بیشتری کنند؟" یک نفر دیگر پاسخ داده: " به خدای توانا قسم می خورم که این عرب ها هستند که کافرند."
منبع:http://www.bbc.com/persian/world/2015/09/150904_an_syrian_refugees_persian_gulf