بانکهای انگلیسی بیشتر در مناطق فقیرنشین شعب خود را تعطیل می کنند
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیما؛ نتیجه یک تحلیل جدید نشان می دهد بانکهای بزرگ انگلیس شعبه های خود را بیشتر در مناطقی تعطیل می کنند که سطح درآمد عمومی پایین است و از سوی دیگر در مناطق متمول و ثروتمندنشین شعبه های خود را گسترش می دهند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، بانک های اچ اس بی سی، رویال بانک اسکاتلند، بارکلیز و لویدز جزو بانک هایی هستند که از آوریل 2015 تا آوریل 2016 ششصد شعبه خود را تعطیل کرده اند.
بر اساس تحلیل داده های اداره ملی آمار درباره درآمد میانگین مناطق انگلیس، بیش از نود درصد از تعطیلی این شعب در مناطقی صورت گرفته است که سطح متوسط درآمد خانوار کمتر از میانگین تعریف شده برای خانوارهای انگلیس یعنی دو هزار و هفتصد و ششصد پوند (حدود سه هزار و نهصد دلار) است.
از سوی دیگر، از هر هشت شعبه جدیدی که این بانک ها در این مدت افتتاح کرده اند پنج شعبه در ثروتمندترین مناطق پایتخت از قبیل چلسی، سنت پل، ماری لبون (Marylebone) و کلپهام (Clapham) بوده است.
بانک ها می گویند در دورانی که درآمدها در حال کاهش است، آنها باید به دنبال روش هایی برای کاهش هزینه ها باشند که کاهش تعداد کارکنان و تعطیلی شعب در میان این روش ها قرار دارد زیرا بیشتر مردم فعالیت های بانکی خود را به صورت آنلاین انجام می دهند. بانک ها ضمن تکذیب این مطلب که آنها مناطق فقیرنشین را به عنوان هدف اصلی کاهش شعب در نظر گرفته اند به این مسئله اشاره می کنند که تعطیلی شعبه ها بر اساس تحلیل این مطلب صورت می گیرد که در کدام مناطق تعداد مشتریان کمتر است.
ولی فعالان اجتماعی به این مسئله اشاره می کنند که بانک ها در مناطقی که به سبب کمبودهای مالی و مشکلات دیگر، مردم به اینترنت دسترسی ندارند با سرعت بیشتری در حال تعطیلی شعب خود هستند.
در آمریکا نیز وضع به همین منوال است. بر اساس اعلام موسسه اس ان ال فایننشال (SNL financial) در سال 2015 حدود 1600 شعبه بانک در آمریکا تعطیل شد. این روند تعطیلی ها باعث کاهش روند وام دهی در مناطقی که مردم نیاز بیشتری دارند شده است.