یادی از شهید رستمی ؛ همرزم شهید چمران + گزارش
شهید ایرج رستمی ، معاون شهید چمران در ستاد جنگ های نامنظم غرب کشور از مفاخر خراسان شمالی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شهید ایرج رستمی از شهدای ستاد جنگهای نامنظم ، سال 1320 در شهر آشخانه در غرب استان خراسان شمالی به دنیا آمد.
وی پس از پایان دوران تحصیل مقدماتی ، راهی دوره سربازی در مشهد مقدس شد و سپس به ارتش پیوست و به نیروی هوابرد شیراز منتقل و سپس به دانشگاه افسری راه یافت.
ایرج رستمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با گسترش دامنه آتش فتنه داخلی ، به کردستان عزیمت کرد ، در آنجا رشادتها ، از خود گذشتگیها و درایتش از دید تیزبین دکتر مصطفی چمران مخفی نماند و این امر ، سبب آغاز یک دوستی شد.
او به همراه دکتر چمران در کردستان مجروح و برای مداوا به تهران منتقل شد که دوره درمان 9 ماه به طول انجامید.
وی پس از بهبودی و با آغاز جنگ تحمیلی راهی جبهههای حق علیه باطل شد و پس از مدتی به دستور شهید چمران ، مرکز آموزش نیروهای ستاد جنگهای نامنظم را تاسیس کرد و مسئولیت آن مرکز (در خزینه) را پذیرفت.
وی با طرحریزی چندین عملیات در منطقه ، ضربات سختی بر دشمن وارد آورد.
در جریان هجوم دشمن به سمت سوسنگرد ، رزمندگان ستاد جنگهای نامنظم ، دهلاویه را که روستایی است در غرب سوسنگرد ، خط مقدم خود قرار دادند.
مدافعان دهلاویه 10 روز سرسختانه در برابر دشمن مقاومت کردند تا اینکه 24 آبان 1359 دشمن با اشغال دهلاویه خود را به سوسنگرد رساند.
پس از شکستن حصر سوسنگرد ، جاده دهلاویه و مرز چزابه در تصرف عراق بود. برای آزادسازی روستا و جاده دهلاویه ، عملیاتی در ساعت 4:30 دقیقه بامداد 26 خرداد 60 با تلاش نیروهای ستاد جنگهای نامنظم و نیروهای سپاه به فرماندهی ایرج رستمی از دو محور روستای دهلاویه اجرا و منجر به آزادی دهلاویه و عقب راندن دشمن تا یک کیلومتر بعد از دهلاویه شد.
سرانجام در بامداد 31 خرداد 1360 ایرج رستمی در جریان درگیری سخت با دشمن بعثی ، بر اثر اصابت گلوله توپ در منطقه دهلاویه به درجه رفیع شهادت نائل شد.
دکتر چمران سریع خود را به منطقه رساند و درباره شهید رستمی گفت: خدا رستمی را دوست داشت و برد ، اگر ما را هم دوست داشته باشد ، میبرد که این دوری زیاد طول نکشید و دکتر چمران در همان محل شهادت ایرج رستمی با اصابت گلوله خمپاره 60 به شدت مجروح شد و حین انتقال به بیمارستان به شهادت رسید.
ایشان فردی دوست داشتنی و یک نظامی به تمام معنی وبسیار ورزیده بود
افتخار ات نظامی را یکی پس از دیگری طی کرده بود
بی صدا مخلصانه کار می کرد وبی صدا و. بدون چشم داشت به پست ومقام به جبهه رفت برای حفظ وطن دفاع جانانه کرد و بالاخره به درجه رفیع شهادت نائل آمد اکنون خانواده وی با افتخار و در مظلومیت ستودنی زندگی می کنند روحش شاد