بسته تشویقی جدید نوسازی بافت های فرسوده تهران
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به کاهش 25 درصدی هزینه نوسازی بافت فرسوده گفت: طبق مصوبه مجلس، دولت امسال باید 400 میلیارد تومان به شهرداری ها بپردازد.
عبادالله فتح اللهی در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه تمامی مراحل بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده پایتخت به تصویب رسیده است، افزود: در این بخش چندین محور که به آن توجه نشده بود، مورد تاکید و توجه قرار گرفته است .
وی با بیان اینکه کنترل تورم و رونق بخشی به بخش مسکن در بافت فرسوده در این بسته مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در بخش ساخت و ساز بافت فرسوده، بسته خود را با توجه به ایجاد رونق و کنترل تورم آماده کرده ایم و توانستیم با تقلیل هزینه با ساخت و ساز بافت فرسوده مجالی را برای سرمایه گذاری فراهم کنیم .
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه توانسته ایم 20 تا 25 درصد هزینه ساخت را کاهش دهیم، تصریح کرد: خوشبختانه هزینه انشعاب آب، برق و گاز را در بافت فرسوده رایگان اعلام کردیم که این اقدام برای سال 95 اجرایی شده و به تمامی دستگاه ها اعلام شده است .
وی با بیان اینکه میانگین تخفیف انشعابات حدود 7 میلیون تومان است، گفت: این مبلغ 7 الی 10 درصد هزینه ساخت را به خود اختصاص می دهد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اعلام اینکه حل تمامی عوارضی که منشا آن شورا و شهرداری بوده است در بسته جدید حذف شده است، گفت: به جز عوارض آموزش و پرورش و فعلا هزینه نظام مهندسی ، بقیه عوارض حذف شده که این عوارض 10 درصد هزینه ساخت را به خود اختصاص می دهد .
فتح اللهی ادامه داد: عوارض صدور پروانه شهرداری برای متقاضیان نوسازی در بافت فرسوده رایگان است و این هزینه را سازمان نوسازی شهر تهران به ارگان های خدمات رسان پرداخت خواهد کرد.
وی با اشاره به تزریق وام قرض الحسنه برای کمک به نوسازی بافت فرسوده پایتخت گفت: بانک عامل برای پرداخت این وام، بانک مسکن است؛ 9 تا 10 درصد سود این وام را دولت و بقیه را شهرداری پرداخت می کند و خوشبختانه شهرداری تهران در این خصوص 40 میلیاردتومان اختصاص داده که تمامی شهروندانی که برای اخذ پروانه از طریق دفاتر خدمات نوسازی اقدام می کنند می توانند از این وام قرض الحسنه برخوردار باشند .
فتح اللهی در ادامه توجه به نوسازی متوازن و محله محور را از دیگر ویژگی های بسته جدید عنوان کرد و گفت: در بسته های قبل تنها فرد سازنده مورد حمایت و توجه قرار می گرفت اما در حال حاضر برای نوسازی بافت فرسوده به زیرساخت ها نیز توجه کرده ایم .
وی خاطرنشان کرد: باید اعلام کنم که در گذشته شهرداری به تنهایی برای نوسازی بافت فرسوده پایتخت ورود پیدا می کرد اما خوشبختانه سایر دستگاه ها نیز به این مساله ورود پیدا کرده اند .
فتح اللهی گفت : میزان وام برای شهروندانی که از طریق تجمیع پلاک های ریزدانه اقدام به نوسازی کنند 50 میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی است که علاوه بر آن می توانند از 20 میلیون تومان وام ودیعه مسکن و 10 میلیون تومان وام اجرای نما نیز بهره مند شوند.
وی با تاکید بر اینکه طبق مصوبه 10 درصد محلات سالانه باید نوسازی و زیرساخت های آن تعیین شود، گفت: توجه به جنبه های فرهنگی و اجتماعی محلات نیز در نوسازی بافت های فرسوده مورد توجه قرار خواهد گرفت.
فتح اللهی توزیع عادلانه مشوق ها را نیز از دیگر شاخص های بسته های تشویقی اعلام کرد و گفت: در این بسته عنایت ویژه ای به پلاک های ریزدانه شده است، زیرا 93 درصد پلاک ها در شهر تهران زیر 200 متر و 68 درصد پلاک ها زیر 150 متر هستند .
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران هماهنگی میان مردم، دولت و شهرداری را از الزامات نوسازی بافت های فرسوده پایتخت اعلام کرد و ادامه داد: خوشبختانه هم اکنون دولت و شهرداری برای بافت های فرسوده شهرتهران همدل و همزبان هستند طوریکه امسال اولین بار در بودجه دولت 400 میلیاردتومان از دیون دولت به شهرداری ها برای بافت های فرسوده در مجلس به تصویب رسید که امیدواریم هر چه سریعتر این مبلغ به شهرداری ها تعلق گیرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه ستاد نوسازی و بازآفرینی محلات پایتخت نیز هم اکنون شکل گرفته است، گفت: بسته های ویژه ای برای محلات مختلف شهر تهیه شده است به عنوان مثال در منطقه 12 که شرایط ویژه تاریخی و کهن بودن را دارد، به سه زون تاریخی و شمالی و جنوبی تقسیم شده است . فتح اللهی افزود: در زون تاریخی این منطقه که شامل حصار صفوی و بخشی از حصار ناصری است، برای نوسازی آن با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هماهنگی های لازم انجام و بسته ای متناسب با شرایط آن منطقه درنظر گرفته ایم .