هزینه بسیار زیاد پناهندگان برای ایران
معاون امنیتی وزیر کشور : اساسی ترین کار برای حل مشکل پناهندگان، انجام مسئولیت جامعه جهانی برای از بین بردن ناامنی ها در کشورهای منطقه است .
![](/files/fa/news/1395/3/29/229470_257.jpg)
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، حسین ذوالفقاری در نشست خبری مشترک با فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان افزود : از روز گذشته میزبان کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و هیئت همراه بودیم که به همراه هیئت همراه بازدیدی از شهر قم داشتند و در جریان وضعیت پناهندگان قرار گرفتند.
وی ادامه داد: امروز نیز چند دیدار و نشست با سفرای کشورهای کمک کننده در امور پناهندگان داشتیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران سه نوع هزینه در ارتباط با مسئله پناهندگان و مهاجرت ها داشته و دارد ، گفت: ما بزرگترین جمعیت پناهندگان را با طولانی ترین مدت یعنی نزدیک چهار دهه داریم که هزینه بسیار زیادی برای کشور ما داشته است.
وی افزود : هزینه دیگر این است که جمهوری اسلامی ایران در حد توان در بازسازی و کمک به امنیت و توسعه افغانستان نقش داشته است.
ذوالفقاری گفت : همچنین ما تلاش بسیاری برای جلوگیری از مهاجرت های غیرقانونی به دیگر کشورها به خصوص اروپا داشتیم طوری که سال گذشته 753 هزار نفر از کسانی که غیرمجاز وارد جمهوری اسلامی ایران شدند به کشورشان تحویل دادیم و هزینه زیادی در این خصوص متحمل شدیم.
وی افزود : آنچه امروز به عنوان راه حل اساسی با کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و سفرای کشورهای پشتیبانی کننده داشتیم این بود که اساسی ترین کار برای حل مشکل پناهندگان انجام مسئولیت جامعه جهانی برای از بین بردن ناامنی ها در کشورهای منطقه و همچنین مقابله با فقر شدید در این کشورها است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با بیان اینکه شاهد افزایش مهاجرت و آوارگی در منطقه هستیم ، گفت : جامعه جهانی باید تلاش خود را برای از بین بردن ناامنی و کاهش فقر در کشورهای منطقه داشته باشد .
وی افزود : راه حل ما نیز کمک به توسعه زیرساخت ها، معیشت مردم و افزایش امنیت است و تا زمانی که امنیت نباشد شاهد بازگشت داوطلبانه پناهندگان به کشورشان نخواهیم بود.
ذوالفقاری گفت: راه حل دیگر کمک های جامعه بین الملل به جمهوری اسلامی برای ارائه خدمات بهداشتی ، آموزشی و معیشتی به پناهندگان در کشور است .
وی با بیان اینکه ضروری است کمک های بین المللی برای خدمات دهی به پناهندگان افزایش پیدا کند، افزود: اکنون برای هر دانش آموز افغانستانی و عراقی، سالانه در کشور ما دو میلیون تومان هزینه می شود .