تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه نرخ بهره بانکی هماهنگ با نرخ تورم در حال کاهش است، گفت: نرخ سود سپرده بانکی در کشور از تیر ماه سال جاری کاهش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ محسن عباسی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: این کاهش بدون دستور بانک مرکزی و تصمیم شورای پول و اعتبار بوده و این بار خود سیستم بانکی اقدام به کاهش نرخ سود بانکی کرده است.
وی همچنین اظهارداشت: کاهش سود بانکی در دفعات قبل با تصمیم شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی بوده و این بار خود بانکها در کاهش سود سپرده بانکی پیش قدم شده اند.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در حال حاضر به دلیل انضباط مالی که در بازار پول کشور وجود دارد می توان امیدوار بود که موسسات مالی و اعتباری دیگر اقدام به نرخ شکنی نکنند.
وی افزود: دفعات قبل که نرخ سود بانکی کاهش می یافت موسسات شبه مالی یا موسسات مالی اعتباری بدون مجوز به عنوان رقیب بانک ها عمل می کردند.
این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: کاهش نرخ سودبانکی در درجه اول به کاهش هزینه منابع بانکی منجر می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بازارهای رقیب بانکی فعلا بورس، مسکن، ارز و طلا است ، افزود: به یقین بازارهای رقیب به کاهش نرخ سود سپرده بانکی واکنش نشان می دهند.
عباسی با اشاره به اینکه "بازار ارز و طلا فعلا در خواب زمستانه بسر می برند"، گفت: رکود همچنان بر این دو بازار سایه افکنده و به یقین استقبال چندانی از این بازارها نخواهد شد و از طرفی با توجه به سیاست تک نرخی شدن ارز و عدم افزایش قیمت جهانی طلا خیلی نوسان در این دوبازار نخواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: بازار بورس و مسکن به کاهش نرخ سود بانکی واکنش نشان می دهند و به عبارتی این دوبازار مستعد جذب سرریز سپرده های بانکی هستند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: به محض اینکه نرخ سود بانکی کاهش یافت،نباید انتظار داشت همه سپرده گذاران پولهای خود را از بانک ها خارج کنند خیلی از افراد با همین نرخ هم به دلیل ریسک گریز بودن اقدام به خروج نقدینگی ازسیستم بانکی نخواهند کرد.
وی ادامه داد: با کاهش نرخ سود بانکی شاهد افزایش خرید و فروش و معاملات مسکن به ویژه در واحدهای کوچک تر خواهیم بود به عبارتی این نقدینگی با توجه به اهرم تسهیلات بانکی به سمت واحدهای مسکونی با متراژ پائین تر سوق پیدا خواهد کرد چون قدرت خرید واحدهای مسکونی با متراژ پائین تر با تسهیلات بانکی تا حدودی در جامعه فراهم است.
عباسی گفت: با کاهش نرخ سود بانکی هیچ گونه حبابی در بازار مسکن ایجاد نخواهد شد چون از یک طرف بازار مسکن با انباشت انبوهی از واحد مسکونی به فروش نرفته به دلیل رکود اقتصادی مواجه است و از طرف دیگر هجوم گسترده ای را در بازار مسکن به دلیل پائین بودن قدرت خرید مردم شاهد نخواهیم بود.
وی افزود: کاهش نرخ سود بانکی تاثیر خیلی بدی برروی بازار اجاره مسکن خواهد داشت و منجر به افزایش اجاره بها می شود به سخن دیگر صاحبان خانه های مسکونی تمایلی به دریافت پول پیش یا سپرده رهن نخواهند اشت لذا بازار مسکن بیشتر به سمت اجاره تغییر جهت می دهد.
این کارشناس مسائل اقتصادی یادآور شد : در حال حاضر بازار بورس و مسکن به لحاظ قیمتی، انگیزه معامله گران و ساختار بنیادی آماده جذب نقدینگی هستند.
وی تاکید کرد: با کاهش نرخ سود بانکی شاهد افزایش شاخص بورس و افزایش معاملات مسکن به ویژه واحدهای مسکونی با متراژ پائین در سال جاری خواهیم بود و به سخن دیگر بازار بورس امسال بازدهی خوبی خواهد داشت.