رئیس پژوهشکده پولی و بانکی کشور تاکید کرد: در دوره جدید ارائه تسهیلات بنگاه های کوچک و متوسط تلاش می کنیم این بنگاه ها در مسیر رونق اقتصادی قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی دیواندری در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت:بخشی از بنگاه ها در اقتصاد وجود دارد که حتی اگر تسهیلات جدید در کنار استمهال معوقات بانکی داده شود در واقع بدهی آنها بیشتر خواهد شد چون بازار فروش ندارند و هزینه تمام شده تولید آنها بالا است و هر گونه حمایت باعث انباشت مشکلات خواهد شد.
وی گفت: در برخی از بنگاه ها نیز فناوری تولید همچنان کهنه است و نمی توان از آنها حمایت کرد چون وارد دوره رونق اقتصادی نمی شود.
دیواندری اظهار داشت: اما بخشی از بنگاه ها را داریم بخش عمده سرمایه گذاری های زیر ساختی و زیر بنایی را انجام داده و منتظر تکمیل خط تولید است که با اندک حمایت بانکی می تواند به بهره برداری نهایی برسد.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی کشور گفت: بنگاه هایی که بازار فروش دارند اما به دلیل کمبود نقدینگی مشکل دریافت طلب های خود از بخش های عمومی و دولتی و همچنین خصوصی نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند که با ساماندهی استمهال معوقات بانکی و پرداخت تسهیلات بدون توجه به چک های برگشتی تلاش می کنیم تسهیلات جدید در اختیار آنها قرار گیرد که می تواند آنها را به سرعت در دوره رونق قرار دهد.
وی افزود: 16 هزار میلیارد تومان تسهیلاتی که دولت برای ساماندهی فعالیت و تامین نقدینگی بنگاه های کوچک و متوسط در نظر گرفته است اقدام بسیار خوبی است و باید تلاش کنیم که منابع در جای درست و با شیوه درست تخصیص یابد و هزینه شود.
دیواندره گفت: این برنامه اقدام کوچک اما خوبی است و اولویت بندی با رویکرد اطمینان از اثر بخشی تسهیلات صورت خواهد گرفت و کارگروه های استانی نظارت های جدی در این زمینه خواهند داشت.بنابراین گزارش مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران هم از رفع محدودیت اعطای تسهیلات به واحدهای دارای چک برگشتی و بدهی غیرجاری بانکی خبر داده است.
در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و با تصویب هیات وزیران اعطای تسهیلات بانکی به برخی از بنگاه های کوچک و متوسط صنعتی که دارای بدهی بانکی و چک برگشتی هستند و در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مصوب می شوند، مجاز است.
ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، وزارت صنعت ، معدن و تجارت را مکلف به فعال کردن هفت هزار و 500 واحد صنعتی در کشور کرده است.
وزارت صنعت،معدن و تجارت، این ماموریت را حداقل تعهد خود می داند و پیگیر باز فعال کردن 10هزار واحد صنعتی غیر فعال و واحدهای که زیرظرفیت اسمی فعالیت می کنند، است.
از 87 هزار و 659 واحد صنعتی کشور، 37 هزار و 120واحد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور مستقر هستند، خاطرنشان کرد: از مجموع صنایع کشور، 79 هزار و 138 واحد صنعتی کوچک و هفت هزار و 800 واحد صنعتی متوسط و بزرگ هستند.
صنایع کوچک به صنایعی که تا 49 نفر نیروی کار دارند و صنایع متوسط به صنایعی با نیروی کار بین 50 تا 99 نفر گفته می شود و صنایع بزرگ هم افزون بر 100 نیروی کار دارند.
از 37 هزار و 120 واحد مستقر در شهرکهای صنعت کشور، 34 هزار و 538 واحد صنعتی کوچک هستند.
99 هزار و 840 طرح صنعتی در کشور در حال ساخت و ساز است که 29 هزار و 799 طرح در شهرک و نواحی های صنعتی در حال اجرا است.
هیات دولت روز پانزدهم اردیبهشت ماه جاری همه بانک ها را مکلف کرد که بدون توجه به چک های برگشتی و مطالبات معوق واحدهای صنعتی، از واحدهایی که کیفیت محصولات آنها مورد تایید است و محصولاتشان دارای بازار می باشد، برنامه ای برای پرداخت بدهی مطالبه کنند و آزادسازی وثیقه های مازاد نیز یکی از محورهای بخشنامه دولت است.
سازمان صنایع کوچک جهت ارتقاء توان رقابتی واحدهای صنعتی در چارچوب اقتصاد مقاومتی 7 برنامه درجهت ارتقاء توان رقابتی واحدها از جمله آموزش، توسعه صادرات، تشکیل خوشه های صنعتی، کنسرسیوم های صادراتی و تشکیل شرکتهای مدیریت صادرات طراحی و به استانها ارسال کرده است.
متقاضیانی که در کارگروه مطرح می شوند باید مجوز لازم را داشته باشند و پس از دریافت تسهیلات طرح آنها باید به بهره برداری برسد یا این کمک ها باعث افزایش ظرفیت واحدشان شود.