100 میلیون هکتار منابع طبیعی تحت تاثیر فرسایش است
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد : 100 میلیون هکتار منابع طبیعی تحت تاثیر فرسایش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ خداکرم جلالی امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی گفت : سرانه جنگل در ایران برای هر نفر 1700 متر مربع و در دنیا 6 هزار متر مربع است.
وی افزود: سرانه بیابان در کشور ما 4 هزار و 300 متر و در دنیا 2 هزار متر است.
جلالی گفت: هر سال 40 میلیارد تومان تخریب عرصههای منابع طبیعی در کشور داریم که نقش و مشارکت مردم در این ارتباط بسیار اثرگذار است و به کاهش آن کمک میکند.
رئیس سازمان جنگلها با اعلام اینکه 100 میلیون هکتار از منابع طبیعی کشور تحت فرسایش هستند گفت: تاکنون 8 میلیون هکتار عملیات بیابانزدایی انجام و 2.3 میلیون هکتار جنگل بیابانی ایجاد شده است و 40 هزار هکتار عملیات بیابانزدایی در سال گذشته گزارش شد که 7 هزار هکتار آن اطراف دریاچه ارومیه قرار دارد.
جلالی گفت : از 7.5 میلیون مناطق بحرانی برای مقابله با بیابانزدایی 3 میلیون آن درجه یک است که امیدواریم سالانه 600 هزار هکتار مقابله با بیانزدایی در برنامه ششم به تصویب برسد.
خداکرم جلالی گفت: سرانه مرتع در ایران 1.1 هکتار و در جهان 7.6 هکتار و سرانه بیابان در ایران 4300 مترمربع و سرانه بیابان در جهان 2 هزار مترمربع است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه نقش مشارکت مردم در فرایند احیاء و حفاظت از منابع طبیعی بسیار تأثیرگذار است، گفت: مشارکت مردم باعث حفاظت و بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی و سرزمین میشود.
جلالی اعلام کرد : همچنین 5.1 میلیون هکتار عملیات دیگر از قبیل بذرکاری، بادشکن و قرق و حفاظت از منابع طبیعی در چارچوب عملیات بیابانزدایی انجام شده است.
وی با بیان اینکه مقابله با بیابانزایی یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی کشور است، گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این طرح را به تصویب رسانده و قرار است در سال جاری 90 هزار هکتار عملیات بیابانزدایی انجام شود.
همایش روز جهانی مقابله با بیابان زایی امروز با حضور سرج ناکوزی نماینده فائو در ایران و و زیر جهادکشاروزی در سازمان جنگل ها- مراتع و آبخیزداری برگزار شد.
*اجرای سالانه 600 هزار هکتار عملیات بیابانزدایی
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز با اشاره به این که ایران جزو کشورهای پیشرو و موفق در اجرای طرح ها و برنامه های بیابانزدایی است، گفت: در برنامه ششم توسعه، سالانه اجرای 600 هزار هکتار عملیات مقابله با بیابانزایی تدوین شده که در صورت تصویب و اجرا مناظق ناامن کشور، امنیت لازم را پیدا می کنند.
خداکرم جلالی امروز در در مراسم روز جهانی گرامیداشت مقابله با بیابانزایی که با شعار حفاظت زمین و احیای اراضی با مشارکت مردم در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار شد ، وی سطح کانون های بیابانزای کشور را 7.5 میلیون هکتار عنوان کرد و اذعان داشت: 3 میلیون هکتار از این سطح، جزو کانون های بحرانی درجه یک است که باید طی یک برنامه پنج ساله مهار شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه سال گذشته 40 هزار هکتار عملیات بیابانزدایی در کشور اجرا شده است، اعلام کرد: امسال در سطح 90 هزار هکتار باید عملیات بیابانزدایی در کشور انجام شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد که بخش مهمی از عملیات بیابانزدایی در سال گذشته در حواشی دریاچه ارومیه، استان خوزستان، کرمان و سایر استان هایی که با پدیده بیابانزایی روبرو هستند، اجرا شده است.
جلالی با اشاره به سطح عرصه های طبیعی کشور که تحت تاثیر بیابانزایی هستند عنوان کرد: تا کنون 8 میلیون هکتار عملیات بیابانزدایی در کشورانجام داده ایم.
وی جنگل کاری بیابانی در سطح 2.2 میلیون هکتار،مالج پاشی در سطح 250 هزار هکتار و 5.4 میلیون هکتار عملیات بوته کاری، بادشکن، بذرکاری و قرق و حفاظت از عرصه های طبیعی را از اقدام های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری برشمرد.
جلالی در عین حال حفاظت از 7026 کیلومتر خطوط مواصلاتی، 1810 کیلومتر راه آهن، 23 فرودگاه، 600 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 88 شهر و 58 شهرک صنعتی را از جمله دستاوردهای این سازمان با انجام عملیات بیابانزدایی بیان کرد.
این مقام مسوول با اذعان به این که طبق بررسی ها از هر 700 هکتار یک هکتار جنگل در سال دچار آتش سوزی می شود، تصریح کرد: 95 درصد این آتش سوزی ها ناشی از بی احتیاطی گردشگران، دامداران و مسافران است و بر اساس قانون برای افراد سهل انگار دو ماه تا یکسال زندانی و پرداخت خسارت در نظر گرفته شده است.
وی میانگین خسارت ناشی از آتش سوزی به جنگل ها را سالانه 320 میلیارد تومان بیان کرد و اظهار داشت: طبق بررسی ها، هر هکتار آتش سوزی در جنگل ها خسارتی بالغ بر 30 میلیون تومان وارد می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در این حال از مردم خواست به محض مشاهده آتش سوزی در جنگل ها و مراتع، اطلاعات خود را در اختیار سامانه 1504 سازمان جنگل ها قرار دهند.
وی در مورد تجهیز ناوگان اطفای حریق نیز اعلام کرد: برنامه جامع پیشگیری و اطفای حریق تهیه کرده ایم که بر اساس آن ناوگان هوایی تجهیز خواهد شد.
جلالی با اشاره به این که آتش سوزی معمولا در مناطق سخت گذر اتفاق می افتد، ابراز امیدواری کرد با هماهنگی سایر دستگاه ها، 14 بالگرد برای اطفای حریق در مناطق صعب العبور اختصاص یابد.
وی در عین حال افزود: برای هر استان ،یک فروند بالگرد برای اطفای حریق نیاز است.
جلالی در مورد آتش سوزی جنگل های پاسارگاد استان فارس گفت: در سه روز آتش سوزی ، 968 هکتاراز این جنگل ها دچار آتش سوزی شد و برآورد خسارت در دست بررسی است.