خوانساری گفت: نگران هستیم که اقتصاد مقاومتی به سرنوشت برنامه های اقتصادی دولت دچار شود و اثری بر اقتصاد نگذارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مسعود خوانساری در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران افزود: در ماه های اخیر همه جا صحبت از اقتصاد مقاومتی است اما اکنون که سه ماه از سال گذشته اثرات اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را در صنعت و تجارت کشور مشاهده نمی کنیم.
وی ادامه داد: علت اجرایی نشدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی آن است که هیچگاه یک آسیب شناسی جدی از عدم کامیابی برنامه های قبلی صورت نگرفته و بیشتر دولت بدنبال اجرای طرح های جدید بوده در حالی که بررسی عدم اجرای برنامه ها و طرح ها را با دیدگاه آسیب شناسانه صورت نداده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: سال گذشته بسته خروج از رکود از سوی دولت ارائه شد اما هیچ تحلیلی بر روی آن صورت نگرفته که نکات منفی آن چه بوده و چرا اجرایی نشده است.
خوانساری اضافه کرد: اصلاح اصل 44 به عنوان یکی از مترقی ترین برنامه های بعد از انقلاب هنوز به سرانجام نرسیده و مرتب قانون در مجلس وضع می شود؛ بدون اینکه آسیب شناسی از قوانین قبلی صورت گیرد.
وی گفت: در اتاق بازرگانی تلاش کردیم که از یک زاویه دیگر وارد ماجرا شده و موضوع اقتصاد مقاومتی را در دستور کار قرار داده و مدام پایش کنیم از این رو در جلسه ای با معاون اول رئیس جمهور اعلام کردیم که وضع خوبی نداریم و با توجه به اینکه سه ماه از سال گذشته هنوز اثری از اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی مشاهده نمی کنیم.
خوانساری تصریح کرد: وزارتخانه ها به دنبال ارائه طرحها جدید هستند در حالی که کمتر به بررسی موانع و مشکلات حوزه خود می پردازند که این موضوع مورد استقبال معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت و قرار شد راهکارهایی را در خصوص مسائل و مشکلات پیش روی اقتصاد به دولت ارائه دهیم.
وی گفت: شاخص تولید صنعتی سه ماهه آخر 94 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن 4.6 درصد رشد داشته و اگر چه سه فصل اول سال گذشته شاخص های منفی را تجربه کردیم اما در سه ماهه آخر 4.6 درصد رشد داشتیم.
رئیس اتاق تهران افزود: برخی از صنایع همچون خودرو با 25.1 درصد رشد منفی و سیمان، آهک و گچ با 17.3 درصد رشد منفی مواجه بوده اند، ضمن اینکه در شاخص فروش نیز 2.7 درصد کاهش را تجربه کرده ایم که در این میان فروش سیمان، آهک و گچ منفی 17.3 درصد و خودرو 13.8درصد منفی بوده است.
خوانساری گفت: سال 94 شاخص تولید صنعتی نسبت به سال 93، حدود 9.8 درصد کاهش و فروش در همین مدت به میزان 10.9 درصد کاهش را تجربه کرده اند که همچنان در شاخص تولید و فروش صنایع سیمان، آهک و گچ و خودرو بیشترین کاهش را داشته اند.
وی اضافه کرد: واردات در دو ماهه ابتدای امسال 5.5 میلیارد دلار و صادرات 6.8 میلیارد دلار بوده است که به ترتیب 13.5 درصد و 15 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش را نشان می دهد.
رئیس اتاق تهران گفت: آنچه از این آمار برداشت می شود، آن است که وضع بازار و صنعت همچنان با رکود همراه است و صنایع وضع خوبی ندارد و این در شرایطی است که دولت در سال گذشته دو هدف عمده کاهش تورم و حل بحران تحریم را دنبال می کرد و در هر دو مورد نیز توفیق حاصل شد.
خوانساری افزود: به تازگی بحث کاهش سود بانکی مطرح شده تا به تدریج نرخ سود سپرده ها کاهش یابد که امیدواریم هر چه سریعتر این کاهش به نرخ تسهیلات سرایت کند و این از جمله اقدامات خود دولت است که امید می رود همزمان با آن در سایر مسائل اقتصادی نیز شاهد چنین اقداماتی باشیم.
رئیس اتاق تهران گفت: انتظار ما از دولت آن است که بعد از حل مشکلات اساسی ، موضوع بهبود فضای کسب و کار به عنوان یک معضل اساسی در دستور کار قرار گیرد، ساختارهای بانکی اصلاح شود، نرخ ارز به رقم واقعی خود برگردد و در خصوص اصلاح قیمت حامل های انرژی و رقابتی کردن فضای کسب و کار نیز اقدامات لازم صورت گیرد.