معاون وزیر ورزش:
نگاه جنسیتی در تفکیک بودجه نیست
معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان گفت: نسبت به تفکیک بودجه نگاه جنسیتی وجود ندارد.
رباب شهریان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در حاشیه بازدید از اردوی تیم ملی بدمینتون بانوان افزود: با توجه به اینکه بیشتر ورزشکاران المپیکی در سفرهای برون مرزی هستند فرصت را مناسب دیدم تا از اردوی تیم ملی بدمینتون بانوان بازدید کنم و نشستی داشته باشم. فدراسیون بدمینتون در بخش بانوان یکی از فدراسیون های برنامه محور است و فرایند توسعه در بخش بانوان بخوبی پیش می رود.
وی گفت: این فدراسیون در بحث استعدادیابی و پشتوانه سازی بانوان عملکرد قابل قبولی داشته و توانسته است از نیروهای متخصص و فنی استفاده بهینه کند. ما در این رشته فرصت کسب سهمیه المپیک در ریو را داشتیم ولی به علت آسیب دیدگی این فرصت فراهم نشد.
شهریان افزود: با توجه به برنامه ریزی های انجام گرفته و حمایت هایی که در فدراسیون بدمینتون از بخش بانوان می شود تاکید می کنم که آینده خوبی در پیش روی بدمینتون بازان قرار دارد. اعتقادم این است که دختران ورزشکار مسلمان ایرانی بقدر توانمند هستند که می توانند از فرصت هایی که در اختیارشان قرار می گیرد استفاده کنند. در رشته بدمینتون هم بطور حتم در 4 سال آینده موفق به کسب سهمیه المپیک خواهیم شد.
وی ادامه داد: همانطور که همیشه گفته ام تیم های مطرح المپیکی در آسیا حضور دارند ولی این مسئله نمیتواند جلوی رشدمان را بگیرد. ما در رشته تیراندازی هم چنین تجربه ای را داشتیم. قدرت های المپیک در تیراندازی در آسیا حضور داشتند و کسب عنوان قهرمانی آسیا در این رشته برای ما خیلی سخت بود ولی با برنامه ریزی و پشتکار موفق به کسب مدال طلا در رقابت های آسیایی شدیم و در صدر رنکینگ جهانی قرار گرفتیم.
شهریان گفت: این نشان می دهد که فضا برای توسعه ورزش بانوان بخوبی فراهم است. دولت تدبیر و امید از متولیان و سیاستمداران ورزش خواسته است تا شرایط متوازنی را برای رشد ورزش بانوان ایجاد کند.
وی در خصوص بودجه در بخش بانوان افزود: بطور کلی در بخش ورزش بانوان بودجه مستقل نداریم و هیچ وقت هم به دنبال بودجه مستقل در این بخش نبوده ایم. به عنوان یک کارشناس ورزش با سابقه 30 ساله معتقدم که هر کجا بودجه خاصی برای بانوان در نظر گرفتیم متضرر شدیم ولی هرگاه سهمی از بودجه به بانوان اختصاص یافت شرایط بهتر شد.
وی گفت: هم اکنون 30تا 40 درصد از بودجه ای که در اختیار رشته های ورزشی قرار می گیرد به بخش بانوان اختصاص می یابد ولی باز هم این موضوع به مشارکت بانوان بستگی دارد. به عنوان مثال در برخی فدراسیون ها مثل ووشو و تیراندازی تعداد بانوان بیشتر است بنابراین بودجه ای که به بخش بانوان این فدراسیون ها تعلق می گیرد هم بالاتر از دیگر فدراسیون هاست.
شهریان افزود: بطورکلی نسبت به تفکیک بودجه نگاه جنسیتی وجود ندارد. بودجه ای که در اختیار اداره کل ورزش و جوانان استان یا فدراسیون های ورزشی قرار می گیرد بودجه ای است که برای دختران و پسران جامعه باید هزینه شود. اما اگر در رشته ای تعداد دختران بیشتر باشد بودجه این بخش بیشتر می شود و اگر تعداد پسران بیشتر باشد بودجه در این بخش افزایش می یابد.
وی گفت: خوشبختانه هم اکنون فضای مناسبی در مقایسه با گذشته وجود دارد و کمتر در بخش بانوان با چالش مواجهیم. یعنی اینطور نیست که بانوان قصد انجام فعالیتی را داشته باشند ولی به علت بودجه نتوانند.
شهریان افزود: اگر مشکل بودجه ای وجود دارد در بحث کلان ورزش است. بودجه ورزش جوابگوی نیازهای جامعه نیست. وزارت در تلاش برای توسعه ورزش است. وقتی افتخار آفرینی در بخش ورزش بانوان افزایش می یابد، جذب مخاطب هم بیشتر می شود بنابراین باید بار مالی بیشتری هم در اختیار بخش ها قرار بگیرد.