میزان مخاطبان جوان رسانه ها در کشورهای عرب زبان
شصت و سه درصد جوانان عرب اخبار را بیشتر از «تلویزیون» و چهل و پنج درصد از «منابع اینترنتی» پیگیری می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، مؤسسه اصداء بیرسون - مارستیلر از جوانان 16 کشور عرب زبان در خصوص منابع کسب خبر و رسانه های مورد استفاده نظر سنجی به عمل آورد.
از پاسخگویان پرسیده شده است: شما بیشتر اخبار را از چه منابعی پیگیری می کنید؟ شصت و سه درصد پاسخگویان اخبار را بیشتر از «تلویزیون» چهل و پنج درصد از «منابع اینترنتی» سی و دو درصد از «شبکه های اجتماعی» سی درصد از طریق «دوستان و اقوام» هفده درصد از« روزنامه ها» هفده درصد از «رادیو» و شش درصد از «مجلات» پیگیری می کنند.
هم چنین از پاسخگویان پرسیده شده است: شما روزانه بیشتر از کدام شبکه اجتماعی استفاده می کنید؟ شصت و دو درصد از پاسخگویان روزانه بیشتر از شبکه اجتماعی «واتساپ» پنجاه و پنج درصد از «فیس بوک» سی و سه درصد از «یوتیوپ» و بیست و هشت درصد از«اینستاگرام» استفاده می کنند.
نتایج این نظر سنجی نشان می دهد دو سوم پاسخگویان(63درصد) از تلویزیون برای دریافت اخبار مورد نیاز خود استفاده می کنند و نزدیک به نیمی از پاسخگویان از طریق اینترنت و شبکه های اجتماعی اخبار مورد نیاز خود را دریافت می کنند. در این میان واتساپ و فیس بوک مهم ترین شبکه های اجتماعی مورد استفاده جوانان عرب برای کسب خبر می باشند. بیشتر عرصه های رسانه ای در جهان عرب تحت کنترل رژیم های استبدادی حاکم بر جوامع عربی است. هر چند گسترش رسانه هایی همچون ماهواره و شبکه های اجتماعی و رقابت با رسانه های غربی که به منظور تحت تاثیر قراردادن افکار عمومی جوامع عربی به استفاده از زبان عربی روی آورده اند موجب فراگیری رسانه ها در جوامع عربی شده است اما کارکرد این رسانه های نوین بیشتر در قالب تبعلیغات تجاری وبازرگانی و توجیه سیاست های حاکمان سیاسی تعریف شده است.
گفتنی است در این نظرسنجی چون هر پاسخگو می توانست به بیش از یک مورد اشاره کند جمع درصد ها بیش از صد شده است.