راهکاری برای رفع بوی بد دهان در روزه داری
یک متخصص دندانپزشک گفت: عوامل بوی بد دهان در ماه مبارک رمضان به تغذیه ناصحیح برمی گردد.
دکتر اکبر فاضل در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: بوی بد دهان و شدت آن با توجه به علل ایجادکننده متفاوت است اما در مجموع عواملی که موجب بروز این عارضه هستند به دودسته موضعی و سیستماتیک تقسیم می شوند.
وی ادامه داد:پوسیدگی دندان؛ عفونت لثه ؛ روکش نامناسب و کیست های داخل فک می تواند در اغلب موارد بوی بد دهان را ایجاد کند اما عمدتا می توان بوی بد دهان را با توجه به فاکتورهای تولیدکننده آن برطرف کرد.
فاضل بابیان اینکه عوامل سیستماتیک بروز بوی دهان شامل عفونت های ریوی؛ بیماری دیابت و مشکلات گوارشی است ادامه داد: اما در ماه رمضان گاهی بوی بد دهان با منشا غیربیماری خود را نشان میدهد که علت اصلی ایجاد تغییر در تغذیه و مصرف نادرست برخی مواد غذایی است.
وی گفت: روزه داری طولانی مدت موجت تجزیه انباشته شده در بدن و آزاد شدن مواد کتونی درخون میشود که مهمترین علت بوی بد دهان در این ایام است.
این دندانپزشک با اشاره به اصلاح روش تغذیه در افطار و سحر گفت:روزه بدن را خانه تکانی می کند بنابراین باید در وعده های افطار و سحر تا حد ممکن از خوردن مواد غذایی چرب و سرخ کردنی پرهیز شود تا بدن با موادکتونی کمتری مواجه شود.
وی افزود : مسواک مداوم به همراه نخ دندان و استفاده از دهان شویه نیز در 70 درصد موارد به کاهش بوی بد دهان در این ماه کمک می کند.