خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به منزله فروپاشی اتحادیه
موضوع احتمال «خارج شدن انگلیس از اتحادیه اروپا» سبب شده برخی حقایق درباره ابعاد بحران در اروپا آشکار شود.
موضوع احتمال «خارج شدن انگلیس از اتحادیه اروپا» سبب شده برخی حقایق درباره ابعاد بحران در اروپا آشکار شود.
دونالد توسک رئیس شورای اتحادیه اروپا در مصاحبه ای که دوشنبه در آلمان منتشر شد اعلام کرد از آن بیم دارد که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به «نابودی تمدن غرب» منجر شود. وی در گفتگو با روزنامه بیلد گفت: «این مسئله از نظر اقتصادی و همچنین از دیدگاه ژئوپولیتیک شکستی برای انگلیس است. چرا خروج انگلیس می تواند بسیار خطرناک باشد؟ من به عنوان یک مورخ از آن می ترسم که این خروج نه فقط آغاز نابودی اتحادیه اروپا بلکه همچنین آغاز نابودی تمدن غربی باشد.»
وزیر امور خارجه سوئد نیز روز شنبه اعلام کرد خارج شدن انگلیس از اتحادیه اروپا می تواند به چهره این اتحادیه به شدت آسیب وارد کند. «مارگوت والستروم» وزیر امور خارجه سوئد با اعلام این مطلب افزود همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که در تاریخ بیست و سوم ماه ژوئن (3 تیرماه 1395) برگزار می شود، می تواند تاثیری زنجیره وار بر دیگر اعضای اتحادیه اروپا داشته باشد.
رزا بالفور تحلیلگر مؤسسه «جرمن مارشال فاند» (German Marshall Fund) نیز اعلام کرد: «جدایی این قدرت هستهای، تنها کشوری که به همراه فرانسه از کرسی دائم شورای امنیت برخوردار است، ممکن است اثر مخربی بر سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا داشته باشد.»
تازه ترین نظرسنجی ها نشان می دهد شمار هواداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا رو به افزایش است؛ از طرفی نیز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ممکن است خسارات جبران ناپذیری بر این اتحادیه داشته باشد، به همین دلیل خیلی از کشورها و سازمان های بین المللی، مردم این کشور را تشویق می کنند تا رای به ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا بدهند. حتی نخست وزیر انگلیس هشدار داده است کشورش در صورت خروج از اتحادیه اروپا، ده سال عقب می افتد. دیوید کامرون اعلام کرد: اگر انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپا رای دهند مستمریها و خدمات بهداشت عمومی که با بودجه دولتی اداره میشود کاهش خواهد یافت.
مدیر کل سازمان تجارت جهانی نیز هنگام سفر به لندن هشدار داد اگر انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شود قدرت رقابت تجاری آن تضعیف خواهد شد. روبرتو آزودوRoberto) Azevedo) همچنین گفت: «هرچند تجارت ادامه خواهد یافت، اما این تجارت ممکن است در شرایط بدتری صورت گیرد.»
علاوه بر این، موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در حالی مطرح میشود که اتحادیه اروپا در معرض حملات تروریستی در پاریس، کپنهاک و بروکسل قرار دارد، همچنین از اوایل سال 2015 با بی سابقه ترین موج مهاجرت از سال 1945 تا دست و پنجه نرم می کند و سردی روابط با مسکو را دوباره تجربه میکند، ضمن اینکه در تابستان 2015 نیز چیزی نمانده بود که با خروج یونان از منطقه یورو روبرو گردد.
در این شرایط، طبیعی است دیگر اعضاء اتحادیه اروپا نگران آراء مردم انگلیس باشد.
در عین حال شواهدی نیز وجود دارد که نشان میدهد خروج از انگلیس پیش از اینکه امری مدنی و مردمی در این کشور باشد سناریویی حاکمیتی در لندن برای گرفتن امتیازات بیشتر دیگر اعضاء این اتحادیه است.
---------------------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی