آخوندی در سومین جلسه شورای عالی هواپیمایی کشوری بر برنامهریزی شرکت های هواپیمایی برای نوسازی ناوگان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ عباس آخوندی اعلام کرد : در درجه اول بدهی شرکت هایی را که تاکنون اقدام به پرداخت بدهیهای خود به شرکت فرودگاههای کشور نکردهاند استمهال کرده است و در صورت بیاعتنایی اقدام حقوقی انجام دهید.
سومین جلسه شورایعالی هواپیمایی کشوری در سال جدید به ریاست دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و با حضور علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، رحمتالله مهآبادی مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور و دیگر اعضای این شورا برگزار شد.
در این جلسه درخواست صدور پروانه بهرهبرداری برای یکی از شرکتهای تازه تاسیس طرح و پس از ارائه گزارشی از وضع شرکت مذکور، وضع سرمایه ثبتی و ناوگان مورد استفاده از نظر سهامداران ، هیئت مدیره ، مدیر عامل و اعضای شورا مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در نهایت با موافقت وزیر راه و شهرسازی همراه نشد.
آخوندی در این باره تأکید کرد : همه شرکتهای هواپیمایی باید برای نوسازی ناوگان خود برنامهریزی کرده است و هرچه سریعتر نسبت به آن اقدام کنند.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه درباره مسئله دسترسی به اینترنت در فرودگاهها با بیان این که این موضوع مهمی است و باید نسبت به رفع این کمبود با در نظر گرفتن مسائل امنیتی فضای سایبری اقدام شود ، شرکت فرودگاههای کشور را موظف به ارائه گزارش و درخواست کتبی در این باره با تمامی جزئیات لازم کرد تا جهت هماهنگیهای امنیتی در هیئت وزیران مطرح و شخصا از سوی رئیس جمهور مورد اقدام و پیگیری قرار گیرد.
وی همچنین درباره بحث بدهیهای شرکتهای هواپیمایی به شرکت فرودگاههای کشور نیز که به عنوان دستور کار دیگر این شورا از سوی شرکتکنندگان مورد بررسی قرار گرفت ، بیان کرد: در درجه اول بدهی شرکتهایی که تاکنون اقدام به پرداخت بدهیهای خود به شرکت فرودگاههای کشور نکردهاند را استمهال کرده و در صورت بیاعتنایی اقدام حقوقی انجام دهید. اداره شرکتها باید بر مبنای اصول بازرگانی باشد. چنانچه پول و بدهی شرکتها به موقع پرداخت نشود باید مورد پیگرد قانونی قرار گیرد.
وی خواستار تدوین دستورالعملی مشخص برای نحوه پرداخت بدهیها و اقدامات قانونی برخورد با متخلفان نیز شد تا در جلسات آتی شورا بررسی و تصویب شود.
آخوندی در بخش دیگری از سخنانش در ادامه گزارش سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص مسئله امنیت هوانوردی از دیدگاه ایکائو و مقررات ملی، بحث امنیت فرودگاهها را مسئلهای بسیار مهم و جدی در این بخش قلمداد کرد و افزود: باید بر اساس اسناد بالادستی، برنامه امنیتی فرودگاهها تنظیم و تصویب شود تا تمامی دستگاهها و بخشهای مرتبط مطابق با آن عمل کنند.
مه آبادی نیز در طول این جلسه درخصوص بحث بدهیهای شرکتهای هواپیمایی اعلام کرد: پرداخت نشدن بدهیهای جاری شرکتهای هواپیمایی به شرکت فرودگاههای کشور یکی از مشکلات فعلی این شرکت به شمار میرود. پس از مذاکرات لازم با برخی از شرکتهای هواپیمایی تا حدود زیادی به تفاهم رسیدیم ولی در برخی موارد خیر.
وی با بیان اینکه درحال حاضر بدهی این شرکتها به شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور نزدیک به 700 میلیارد تومان است ، گفت : با سازمان هواپیمایی در این خصوص هماهنگ می شویم و با جدیت این مسائل را حل می کنیم.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور خاطرنشان کرد : در حال حاضر شرکت فرودگاهها طلب زیادی از شرکتهای هواپیمایی دارد که به علت عدم نقدینگی کافی توان خریداری تجهیزات جدید فرودگاهی از جمله دومین هواپیمای فلایتچک را ندارد به همین دلیل تصمیم گرفتیم درصورت توافق اعضای شورا از این زمان به بعد هریک از شرکتهایی که پرداختبدهیهای خود را به تعویق میاندازند با استناد به ماده 63 قانون وصل برخی از درآمدهای دولت و اصلاحیههای آن براساس مدت زمان طی شده کارمزد بدهی خود را نیز بپردازند.
در این جلسه مهآبادی همچنین گزارشی از تأمین و تجهیز زیرساختهای لازم در ترمینالهای فرودگاهها به ویژه فرودگاههای بینالمللی جهت ارائه سرویس اینترنت پرداخت و ضمن اعلام آمادگی این شرکت به مشکلات مقرراتی در این حوزه اشاره کرد.