به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری و در پاسخ به این سوال که مدت 136 روز است که از قرار بازداشت موقت آقای بابک زنجانی می گذرد و ایشان همچنان در زندان است افزود: بر اساس ماده 42 آئین دادرسی کیفری جدید چنانچه فردی بیش از 2 سال در بازداشت موقت باشد و رسیدگی به پرونده به طول انجامیده باشد باید قرار بازداشت او تبدیل شود نه اینکه آزاد شود.
وی تصریح کرد : اگر چنانچه قرار تبدیل شد و فرد نتوانست قرار بعدی که نوعا وثیقه است تامین کند مجددا فرد در بازداشت بسر خواهد برد .
سخنگوی قوه قضائیه گفت: با توجه به پرونده آقای بابک زنجانی که پرونده ای مالی است، یکی از شاکیان او شرکت نفت و چهار نفر دیگر هستند و با توجه به بدهکاری ارزی، معادل چنین بدهکاری ایی در صورت محاسبه 8 یا 9 هزار میلیارد تومان می شود که باید قاضی چنین وثیقه ای را صادر کند .
وی افزود: چنانچه زنجانی نتواند این وثیقه را بسپارد باید در زندان بماند .
سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: پس از دو سال، آزادی او الزامی نیست بلکه قرار بازداشت باید تبدیل شود ، اگر وثیقه را تامین کرد آزاد است اگر نتوانست مجددا در زندان می ماند البته نه با عنوان بازداشت موقت بلکه به علت تامین نکردن وثیقه مناسب.
وی در ادامه گفت: در پرونده بابک زنجانی بارها مطرح شد که اگر ایشان پولی دارد پیش از کیفر خواست ، مراحل دادرسی و صدور حکم بیاورد که در صدور حکمش نیز موثر بود اما ایشان یا پولی ندارد که تا کنون ثابت نشده است به میزان بدهی چنین اموالی داشته باشد و یا نمی خواهد بدهد.
محسنی اژه ای درباره ادعای وکیل ایشان مبنی بر اینکه شعبه رسیدگی کننده به پرونده موکلش در دیوان عالی کشور مشخص نیست باید گفت: مشخص شدن شعبه دیوان چیزی نیست که بخواهیم آن را بپوشانیم این پرونده چند هزار صفحه دارد که ظرف یک ماه و دو ماه نمی شود آن را مطالعه کرد چند ماه طول می کشد تا قضات دیوان آن را مطالعه کنند، وکیل بابک زنجانی اگر یکبار از من بپرسند بنده جوابشان را خواهم داد و شعبه مشخص می شود .
توضیحات محسنی اژه ای درباره لغو برخی کنسرت ها
سخنگوی قوه قضائیه گفت: مجوز برگزاری کنسرت را دولت یا همان وزارت ارشاد می دهد و قوه قضائیه در این مورد صحبتی نداشته و ندارد.
محسنی اژ ه ای در نشست خبری با بیان اینکه درباره اصل کنسرت ها قوه قضائیه بحثی ندارد، افزود: در بسیاری از شهرها و استان ها از گذشته تاکنون کنسرت های مختلفی برگزار شده که مجوز وزارت ارشاد را داشته و در این کنسرت ها اقدامی خلاف قانون خلاف امنیت و نظم عمومی انجام نشده است.
محسنی اژه ای با اشاره به تعداد معدودی گزارش از سیستم های اطلاعاتی و انتظامی به قوه قضائیه گفت: در این گزارش ها آمده بود که قرار است در برخی کنسرت ها اقداماتی پیش بینی شده یا مجرمانه یا خلاف قانون، ضدامنیت و نظم عمومی انجام گیرد که بر این اساس از دادسرا خواسته شده که از برگزار کنندگان بخواهند که تعهد دهند اقدامی خلاف نظم و امنیت صورت نگیرد.
سخگوی قوه قضائیه افزود: اگر برگزارکنندگان متعهد نشوند که اقدامات خلاف امنیت عمومی در کنسرت صورت نگیرد دادستان از برگزاری آن جلوگیری می کند.
وی گفت: در مواردی از کنسرت ها بوده که کسی حاضر به تعهد نبوده و دادستان از برگزاری کنسرت جلوگیری کرده است.
محسنی اژه ای تاکید کرد: از این زمان به بعد نیز بر اساس وظیفه قانونی که داریم تدابیر لازم را اتخاذ خواهیم کرد.
تشکیل 33 هزار و 402 پرونده زمین خواری
سخنگوی قوه قضائیه از تشکیل 33 هزار و 402 پرونده زمین خواری در مراجع قضایی خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نود و هفتمین نشست خبری گفت: این پرونده های زمین خواری با شکایت دستگاه های ذیربط و مدعی العموم در دستگاه قضا تشکیل شده که پس از رسیدگی به این پرونده ها برای 19 هزار و 990 پرونده حکم صادر شده است.
وی افزود: احکام صادر شده در پرونده های زمین خواری هنوز قطعی نیست چرا که در دست رسیدگی مراجع تجدیدنظر خواهی قرار دارد.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه تصریح کرد: 8 هزار و 222 پرونده زمین خواری مربوط به قلع و قمع بوده که از این میان 37 هزار و 297 هکتار از زمین های تصرف شده به صورت غیرمجاز، به منابع طبیعی و دستگاه های ذیربط برگشت داده شده است.
محسنی اژه ای گفت: 22 هزار و 763 نفر هم به عنوان متهم در این پرونده ها تحت تعقیب قرار گرفته اند و البته افرادی هم به عنوان مطلع و یا شاهد به مراجع قضایی فراخوانده شدند.
کشف نزدیک به 35 هزارکیلو موادمخدر از ابتدای سال
سخنگوی قوه قضائیه گفت: از ابتدای سال تاکنون، در 31 استان کشور 34 هزار و 646 کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف شده است.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای افزود : از مجموع این مواد 936 کیلوگرم هروئین ، 88 کیلوگرم شیشه و 168 کیلوگرم کراک بوده است که نشان می دهد از کل این کشفیات بیش از یک تن آن جزو مواد مخدر بسیار خطرناک هروئین ، شیشه و کراک بوده است .
وی گفت : اگر این میزان مواد کشف نمی شد شاهد دردسرهای بسیار زیادی برای مردم ، کشور و به ویژه جوانان بودیم .
سخنگوی قوه قضائیه به خانواده ها توصیه کرد : مراقب جوانان خود باشند تا در دام مافیای مواد مخدر گرفتار نشوند چرا که اگر کسی وارد این جریانهای مافیایی شد با اشد مجازات با او برخورد خواهد شد .
وی گفت : در این میان طرفداران و مدعیان حقوق بشر، اگر با مجازات این جریان های مافیایی مواجه شوند فریاد می زنند که چرا جمهوری اسلامی ایران با این افراد برخورد می کند.
محسنی اژه ای در بخش دیگری از سخنانش به تخفیف مجازات هفت نفر از کسانی که به دلیل مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند اشاره کرد و افزود : به مسئولان قضایی اثبات شد که این هفت نفر پشیمان شده اند و به علت همکاری بسیار خوبشان با دادسراها و نیروهای امنیتی و انتظامی برای معرفی سایر مجرمان، مجازات آنها از اعدام به حبس ابد تخفیف داده شد .
وی گفت : این تعداد همچنین در برنامه های فرهنگی ، آموزشی و حرفه آموزی و همچنین حفظ قرآن کریم شرکت داشتند که این تخفیف مجازات با درخواست روسای دادگستری ها داده شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت : به کسانی که در دام مافیای مواد مخدر گرفتار می شوند توصیه می کنیم که در جرم خود باقی نمانند و سعی کنند به کشور ، همنوعان و دستگاههای قضایی و انتظامی در معرفی سایر مجرمان کمک کنند.
محسنی اژه ای: وصول 41 هزار و 560 میلیارد ریال از مطالبات بانک ها
سخنگوی قوه قضائیه گفت: سال گذشته سازمان ثبت اسناد توانست از طریق اجراییات 41 هزار و 560 میلیارد ریال مطالبات بانکها را وصول کند که در مقایسه با سال 93 رشد داشته است.
محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: در سال گذشته 13 میلیون و 521 هزار و 419 سند رسمی اعم از الکترونیکی و غیرالکترونیکی صادر شده که بیشتر از 80 درصد آنها الکترونیکی بوده است.
وی با بیان اینکه از تعداد سند رسمی 3 میلیون و 29 هزار و 202 سند ملکی بوده است، گفت: بقیه اسناد صادر شده، اسناد رسمی دیگر بوده است.
محسنی اژه ای گفت: از این تعداد اسناد ملکی 87 هزار و 653 مورد اسنادی بوده که برای دولت صادر شده است.
تعیین تکلیف یک میلیون سپرده گذار تعاونی ثامن الحجج
سخنگوی قوه قضائیه گفت: وضعیت یک میلیون نفر از سپرده گذاران موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج تعیین تکلیف شده است.
محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: در مجموع تا هفته آینده وضع یک میلیون و 150 هزار نفر تعیین تکلیف نهایی خواهد شد و وضعیت 150 هزار نفر نیز برای تعیین تکلیف باقی می ماند چرا که این 150 هزار نفر جز مبالغ بالا و اشخاص حقیقی و حقوقی هستند .
سخنگوی دستگاه قضا خاطر نشان کرد: البته مسئولان این تعاونی برای ایجاد ترس می گفتند که تعداد سپرده گذاران 2 میلیون و 400 نفر است اما بررسی ها نشان داد که این ادعا صحت ندارد.
وی تاکید کرد: کارگروه متشکل از بانک مرکزی، وزارت اطلاعات و قوه قضائیه همه تلاش خود را برای حل مشکل سپرده گذاران به کار گرفته و اقدمات خوبی به نفع مردم و سپرده گذار انجام شده است.
اژه ای گفت: همه تلاش های کارگروه در این است تا مشکلات در سریع ترین زمان ممکن حل شود اما کار زمان بر است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در مجموع حدود 500 میلیارد تومان از سرمایه این تعاونی به نا حق به افرادی تحت عناوین مختلف پرداخت شده است که بر همین اساس بازپرس قرار شناسایی را صادر کرده و در حال احضار افراد است.
وی تاکید کرد: اگر در دادگاه نیز ثابت شود که این پول به ناحق به افراد داده شده باید مبالغ به مردم و سپرده گذار برگردد.
دستور رئیس دستگاه قضا برای پیگیری موضوع حقوق های غیرمتعارف.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: آیت الله آملی لاریجانی از سازمان بازرسی کل کشور خواسته است موضوع دریافت حقوق های نامتعارف را به سرعت پیگیری کند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا در پی انتشار فیش های حقوقی چند ده میلیونی بیمه و بانک رفاه، پرونده ای در قوه قضائیه تشکیل شده است ؟ افزود: رئیس قوه قضائیه به سازمان بازرسی کل کشور دستور تعقیب و بررسی این موضوع را دادند که در کدام دستگاه و بخش های دولتی و یا هر دستگاه اجرایی این حقوق های غیر متعارف پرداخت شده است .
وی گفت : قرار شد بازرسان این سازمان از نقطه های اولویت دار شروع کنند تا ببینند اصلا منشاء این کار چه بوده و چرا این میزان حقوق غیر متعارف پرداخت شده است؟ آیا نقصی در قانون بوده است؟ آیا افراد ، تخلف کرده اند ؟ و آیا جرمی واقع شده است ؟
محسنی اژه ای افزود: رئیس قوه قضائیه گفتند تا سازمان بازرسی کل کشور گزارش مستند و دقیقی نیاورد ما مسائل را به طور رسانه ای دنبال نکنیم .
سخنگوی قوه قضائیه گفت : البته استارت این قضیه در یک سال پیش در زمان بررسی یکی از پرونده های قوه قضائیه زده شد به این ترتیب که یک نفر در خصوص این پرونده مورد بازجویی قرار گرفت مبنی بر اینکه پولهایی که به حسابش واریز شده است چه منشایی دارد و وی گفت که همزمان در 9 هیات مدیره حضور دارد و مجموعا ماهانه 60 میلیون تومان از این 9 جا دریافت می کرده است .
اژه ای ادامه داد: ما همان زمان گزارشی دادیم که آیا واقعا از لحاظ قانونی ، شرعی و عرفی یک نفر می تواند در 9 هیات مدیره شرکت کند .
وی گفت: متعاقب این موضوع اقداماتی هم صورت گرفت و آرام آرام در هفته های اخیر مشخص شد کسانی دیگر هم چنین دریافتی های غیر متعارفی داشته اند .
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه هنوز هیچ پرونده ای در این خصوص در دادگاه و دادسرا تشکیل نشده است گفت: از سازمان بازرسی کل کشور خواستم نظرش را مرحله به مرحله بدهد و در هر سازمانی که مشاهده کرد چند نفر این دریافتی ها را داشته اند به ما گزارش کند .
محسنی اژه ای گفت: دیروز با آقای سراج تماس داشتم و تاکید کردم آنها که بیشتر در مظان هستند در اولویت بررسی قرار گیرند .
حکمی برای پرونده دکل نفتی صادر نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: هنوز در پرونده دکل نفتی حکمی صادر نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: پرونده دکل نفتی همچنان در دست رسیدگی دادسراست و تحقیقات ادامه دارد .
وی گفت: در این پرونده برخی افراد بازداشت و برخی دیگر نیز آزاد شده اند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: طبق آخرین گفتگویی که با بازپرس پرونده داشته ام اخیرا یک نفر دیگر نیز در پرونده دکل نفتی بازداشت شده است.
مصادره دارایی های ایران خلاف قوانین بین الملل است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: مصادره 13 میلیون دلاری از سوی کانادا بر ضد ایران، خلاف قوانین بین الملل و خلاف همه چیز است .
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سئوالی در خصوص خبر مصادره 13 میلیون دلار از دارایی های ایران افزود: این اقدامات خلاف قوانین بین الملل است که از سوی برخی از کشورهای غربی و در راس آن آمریکا انجام می شود.
وی گفت : این گونه اقدامات، کاملا روشن و واضح است که خلاف همه قوانین است و در این باره هم در مرحله اول دولت کشورمان باید با دیپلماسی جدی ، طلبکارانه و قدرتمند اقداماتی انجام دهد .
محسنی اژه ای افزود : باید بررسی کنیم که اصلا مبنای این گونه اقدامات و این مبالغ چیست ؟ اینها همه بهانه ای است که از سوی همان دولت ها درست می شود و بر اساس همان بهانه های واهی این گونه کارها را انجام می دهند؛ اگر این کشورها اینگونه به قوانین بین المللی بی اعتنایی کنند و زور بگویند حتما در آینده کشورهای دیگر هم همین کارها را بر علیه آنان انجام می دهند و در این صورت سنگ روی سنگ بند نمی شود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت : جمهوری اسلامی ایران هم باید تلاش کند از طریق بین الملل و راه های قانونی جلوی این کارها را بگیرد و اگر نشد ما هم بایدی اقدامات تلافی جویانه انجام دهیم و اجازه ندهیم که اینگونه کشورها با قلدری اموال کشورمان را تصاحب کنند.
کارشناسی در پرونده ها از مشکلات دستگاه قضا
سخنگوی قوه قضائیه گفت: یکی از مشکلات دستگاه قضا، مسائل مرتبط با کارشناسی در پرونده ها است.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه در کارشناسی های پرونده ها گاهی اوقات تناقض دیده می شود، افزود: کارشناسی در پرونده های قضایی به عهده نهادهای مختلفی است که نظرات آنها گاهی موجب اختلاف نظر و اعتراض می شود.
وی گفت: گاهی اوقات گزارشی تهیه می شود کارشناس اعتراض می کند و از یک هیئت کارشناسی به هیئت دیگری ارجاع می شود که همین مساله اطاله دادرسی را به دنبال دارد.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به پرونده های اخیر بانکی افزود: اخیرا با بازپرس پرونده صحبت کردم که اشاره کرد ملکی را در تهران به مبلغ هزار و 600 میلیارد تومان کارشناسی کرده اند و در مقابل هیئت دیگری همین ملک را در همین زمان به مبلغ 650 میلیارد تومان ارزیابی کرده است.
وی تصریح کرد: امکان ندارد که قیمت یک ملک در یک زمان مشخص چنین اختلافی داشته باشد، زمانی ممکن است که یکسال بگذرد و اتفاقات جدیدی در بازار روی بدهد که در چنین شرایطی امکان اختلاف قیمت وجود دارد.
محسنی اژه ای ادامه داد: در حال حاضر که خرید و فروش ملک راکد است و در بازار هم اتفاق خاصی نیفتاده اختلاف نظر هیئت کارشناسی آن هم به مبلغ هزار میلیارد تومان جای سوال دارد.
وی گفت: تصور کنید با چنین نظرات کارشناسی قاضی می خواهد حکم بدهد و بگوید که مثلا متهم چقدر باید رد مال کند به نظر شما باید به کدام یک از این نظرات کارشناسی استناد کند؟
محسنی اژه ای تاکید کرد: این یک مشکل جدی است که در پرونده ها وجود دارند و باید بررسی ، اصلاح و بازنگری شود، ضمن اینکه ممکن است بالاخره یکی از این نظرات کارشناسی اشتباه باشد یا نظر اول و یا نظر دوم که حتی اگر اعتراض شود قطعا نظر سومی هم اعلام خواهد شد و در این شرایط معلوم نیست چه نظر دیگری مطرح شود.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به نظرات کارشناسی مطرح شده در پرونده بابک زنجانی افزود: در جلسات قبل هم گفتم براساس کارشناسی ها، اموال بابک زنجانی بیش از پنج هزار میلیارد تومان ارزیابی شد که در مقابل برخی از نمایندگان نفت گفتند اموال وی دو هزار و 500 میلیارد تومان ارزش دارد اما کارشناس دیگری رقمی پایین تر نیز اعلام کرد.
وی تاکید کرد: در پرونده بابک زنجانی ملکی جایی 700 میلیارد تومان و در کارشناسی دیگری هزار و 700 میلیارد تومان و در یک کارشناسی دیگر نیز 800 میلیارد تومان ارزیابی شده که البته تناقض بسیار دارد و همین مساله موجب طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده ها می شود .
در موضوع بورسیه ها ، کارگروهی در حال بررسی است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در موضوع بورسیه ها به دستور رئیس قوه قضائیه کارگروهی تشکیل شده که این کارگروه هم اکنون در حال بررسی ابعاد موضوع است. حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا در موضوع بورسیه ها آن تسریعی که در پرونده معدن طلای آق دره مواجه بودیم، صورت نگرفت؟ افزود: در بحث رسیدگی به پرونده این معدن هم حدود دو سال زمان طی شد و خوب است در طرح سئوالات دقیق سخن بگوییم.
وی در ادامه به سوال اصلی این خبرنگار در بحث پرونده بورسیه ها اشاره کرد و گفت: مکرر در این باره گفته ایم که خیلی ها که در این پرونده بودند شکایت نکردند و ما فقط در خصوص آن دسته از افراد که شکایت کرده اند ورود کرده ایم و در این خصوص تحقیقات لازم صورت گرفت و از دیوان محاسبات ، مجلس شورای اسلامی و از وزارت علوم اطلاعاتی گرفته ایم تا ببینیم ظلم صورت گرفته از ناحیه چه کسی بوده است.
محسنی اژه ای به مشکلی که دیوان عدالت اداری در بحث بورسیه ها داشت اشاره کرد و افزود: چون مصوبه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی گذرانده شده بود به دیوان عدالت اداری اجازه ورود به این موضوع را نمی داد و بر همین اساس رئیس قوه قضائیه برای شکستن این بن بست به مقام معظم رهبری نامه ای نوشت و ایشان هم اجازه فرمودند که در مورد این موضوع خاص ماده 477 اعمال شود.
وی گفت: به این ترتیب امکان شکایت برخی از افراد بورسیه ها به دیوان عدالت اداری میسر شد و پس از این رئیس قوه قضائیه کارگروهی را برای بررسی موضوع تشکیل دادند که رئیس سابق دیوان عدالت اداری هم که هم اکنون دادستان کل کشور هستند عضو این کارگروه است.
محسنی اژه ای گفت: در هر حال اگر خلاف قانونی صورت گرفته باشد از مکانیزم خاص خود موضوع دنبال می شود و این کارگروه در این مرحله به دنبال بررسی این موضوع است که آیا بر خلاف قانون تصمیمی گرفته شده است یا نه؟
سخنگوی قوه قضائیه گفت: وزارت علوم قبول کرده است که در خصوص برخی ها اشتباه شد به همین سبب آنها را برگرداند و در مورد برخی ها هم ادعا کرد که تصمیماتش درست بوده است.
وی افزود: اخیرا یکی از نمایندگان مجلس دهم هم مطالبی در این خصوص مطرح کرد که برخی دانشجویان ذینفع علیه آن نماینده شکایت کردند و پرونده جدیدی تشکیل شد.
محسنی اژه ای که با اصرار مجدد این خبرنگار مواجه شد گفت: بسیاری از کسانی که مدعی اند که به آن ها در این پرونده ظلم شده است شکایت نکرده اند و مدعی العموم نیز در این موضوع وارد نشده است.
در موضوع پرونده کارگران معدن آق دره، ارفاق های فراوانی شد
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در بحث پرونده کارگران معدن طلای آق دره، ارفاق های زیادی صورت گرفت که برخی ها با فضاسازی به این ارفاق ها هیچ اشاره ای نمی کنند .
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: اگر همه ملتزم به قانون باشیم به نفع ماست و به حمد خدا ، کارگران ما ملتزم به قانون هستند و اگر کارگری تخلفی کرد به تخلف او رسیدگی می شود.
وی گفت: اصل ماجرایی که در خصوص معدن طلای آق دره به وجود آمده بود، در سال 93 رخ داد و تعدادی از کارگرانی که تعدیل شده بودند و تعدادی هم که اصلا در آن معدن کار نمی کردند آمدند و اتفاقاتی رخ داد و شاکی خصوصی پیدا شد که مقامات محلی ورود کردند و منجر به درگیریهایی شد.
محسنی اژه ای افزود: اگرچه در رسیدگی به این پرونده تسریع داده شده بود اما باز هم بیش از یکسال رسیدگی آن طول کشید.
وی گفت: من فعلا با این موضوع کاری ندارم که چرا قاضی مجازات شلاق و یا غیرشلاق را تعیین کرد؛ البته برای همه شلاق نبوده است و 17 نفر محکوم شدند که از این تعداد، تعدادی حبس داشتند و با وجود اینکه مدت کمی از حبس آنها گذشت آزاد شدند و جزای نقدی برخی از متهمان نیز تقلیل پیدا کرد.
محسنی اژه ای افزود: اگر کسی در خصوص حکم قاضی پرونده شکایتی دارد و آن را خلاف قانون می داند اعتراض کند .
وی گفت: گاهی اوقات در تعیین مجازات ها اجازه تبدیل وجود دارد و ممکن است قاضی در تعیین مجازات سلیقه ای به خرج دهد که مورد پسند ما نباشد و ما هم بنا نداریم که از همه سلیقه ها دفاع کنیم و مهم این است که خلاف قانون انجام شده است یا نه؟
سخنگوی قوه قضائیه افزود: اجرای حکم شلاق هم در ملاء عام نبود و متاسفانه در فضاسازی های صورت گرفته به ارفاق ها اشاره ای نشد و من خواهش می کنم مسائل را به همان شکل که هست منتشر کنیم و اگر بدسلیقگی هم صورت گرفته است با آن در حد بدسلیقگی برخورد شود.
امکان صدور حکم سه ماهه بخشی از پرونده های تحقیق و تفحص مجلس وجود ندارد
سخنگوی دستگاه قضا گفت: امکان اینکه همه پرونده های ارسالی از سوی مجلس به قوه قضائیه ، ظرف 3 ماه به صدور حکم منجر شود وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود: ماده 216 آیین نامه داخلی مجلس می گوید پرونده های ارسالی مجلس به قوه قضائیه همچون پرونده های تحقیق و تفحص ها باید ظرف سه ماه در دستگاه قضاء بررسی و به صدور حکم منجر شود و در اینجا قانونگذار اشاره نکرده که منظور حکم بدوی است یا قطعی؟
وی تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد صدور حکم بدوی یا قطعی در طی سه ماه برای بخشی از پرونده ها وجود ندارد و باید قانون اصلاح شود.
محسنی اژهای گفت: به طور طبیعی پرونده تحقیق و تفحص از دستگاه و یا نهادی در مجلس شورای اسلامی مدتها طول می کشد و طبیعی است که این پروندهها در محکمه قضایی روند خاص خود را طی کند چرا که در اینجا نیز دادگاه شاکی و متشاکی مطرح است و ممکن است مثل سایر پرونده های عمومی به نقص و بررسی های بیشتر از سوی قاضی منجر شود.
وی همچنین با اشاره به انتصابش از سوی قوه قضائیه به عنوان نماینده این قوه در شورای عالی نظارت بر صدا و سیما گفت: نگاه ما به رسانه ملی در این شورا تعاملی و برای پیشرفت و تعالی نظام کشور و مردم خواهد بود و مشکل خاصی وجود ندارد.
وی گفت: از آنجا که پیش از این حجت الاسلام والمسلمین رئیسی نماینده قوه قضائیه در شورا بود اما به مشهد مقدس و تولیت آستان منتقل شد مسئول دستگاه قضاء بنده را برای عضویت در این شورا معرفی کرد که البته در شورا دو نفر نماینده رئیس جمهور و دو نفر نماینده قوه قضائیه و دو نفر نماینده و یا منتخب مجلس شورای اسلامی هستند که هنوز با توجه به تشکیل مجلس دهم نمایندگان این قوه به شورای نظارت معرفی نشده اند.
محسنی اژه ای خاطرنشان کرد: جلسه شورای نظارت بر صدا و سیما اخیرا تشکیل شد و جلسه بعدی نیز فردا برگزار می شود.
متهمان حمله به سفارت عربستان هنوز محاکمه نشدند .
سخنگوی قوه قضائیه گفت : متهمان حادثه حمله به سفارت عربستان هنوز محاکمه نشدند .
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود : این پرونده دو بخش دارد که بخشی از آن در دادسرای ویژه روحانیت رسیدگی می شود و از آنجایی که با این مجموعه ارتباط سیستمی نداریم از جزئیات آن بی اطلاع هستم.
وی گفت : بخش دیگر این پرونده در دادگستری پیگیری می شود که هنوز محاکمه متهمان صورت نگرفته است؛ امروز از رئیس کل دادگستری استان تهران درباره تعیین وقت دادگاه این متهمان سوال کردم که هنوز به بنده پاسخی نداده است.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه تصریح کرد: در این پرونده فعلا بازداشتی نداریم و افراد با قرار آزاد شده اند تا زمان دادگاه اعلام شود .
پرونده نفتی همچنان مفتوح است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پرونده نفتی همچنان در دست رسیدگی است .
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیراً عده ای از حقوقدانان موضوعی را در پرونده زنجانی مطرح کرده اند که بر اساس قانون مسئولیت مدنی می توانیم از مسئولین دولت وقت و مدیران نفتی سابق نیز تحقیق و حتی علیه آنها به صورت حقوقی اعلام جرم کنیم، آیا چنین چیزی صحت دارد یا خیر ؟ افزود: در این قانون، منظور رسیدگی پرونده در دادگستری است .
وی گفت: تحقیقات تمام نشده است و این پرونده صرفا سه متهم نداشته بلکه فقط سه متهم در دادگاه محاکمه شده اند.
محسنی اژه ای تصریح کرد: اگر مشخص شود افرادی در پرونده نفتی قصوری داشته و یا موجب خسارت شده اند از باب مدنی قابل پیگیری است .
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد : پرونده نفتی همچنان مفتوح است و بازپرس از افراد مختلفی تحقیق می کند که این روند ادامه دارد .
در بحث تبلیغات در شبکه های ماهواره ای هشدارهای لازم داده شده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در خصوص ممنوعیت تبلیغات در شبکه های ماهواره ای از طریق دادستان ها هشدارهای لازم داده شده است و با متخلفان برخورد می شود .
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه چه مجازاتی برای کسانی که در شبکه ماهواره ای تبلیغات می کنند پیش بینی شده است افزود : قانونی داریم که استفاده از ماهواره ها را ممنوع کرده است و اگر کسی بر خلاف قانون عمل کند نوع مخالفتش فرق می کند که معاونت است یا شریک جرم و یا مباشر .
وی گفت: برخی شبکه های ماهواره ای هم علیه نظام و کشور هستند و اگر کسی به این شبکه ها تبلیغاتی سفارش دهد کمک به جریان علیه نظام و منافع کشور است و گاهی اوقات هم موضوعی که تبلیغ می شود شاید موضوعی ممنوعه و یا خلاف قانون باشد .
محسنی اژه ای با اشاره به اینکه تشخیص همه این موضوعات به عهده قاضی است گفت : قاضی باید ببیند آیا مجرم در این موضوع معاون است، شریک جرم است، مباشر است و یا اینکه جرم مرکب یا بسیط است و یا اینکه چه عنوان اتهامی به او بار می شود؟
وی افزود: به هر حال به دادستان تهران و دیگر دادستان ها گفته شد که به این افراد تذکر دهند چرا که شاید برخی اطلاعات نداشته باشند و اینگونه اقدامات را خلاف قانون ندانند .
اژه ای گفت: اگر به افرادی که مرتکب این اقدامات می شوند تذکر داده شد و اعتنا کردند پرونده ای تشکیل نمی شود و در غیر اینصورت پرونده قضایی تشکیل خواهد شد .
وی افزود: من در خصوص تعداد پرونده های تشکیل شده در این باره اطلاع دقیقی ندارم اما دادستانی با کمک نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات مُصر است این افراد را شناسایی کند.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه آیا وزارت ارشاد در این باره با قوه قضائیه همکاری می کند ؟ گفت: من تا کنون چیزی نشنیده ام که فلان دستگاه دولتی همکاری کرده یا نکرده است.
درباره افرادی که تابعیت مضاعف در دولت دارند اقدام قضایی صورت نگرفته است
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اقدام قضایی برای افرادی که تابعیت مضاعف در دولت دارند صورت نگرفته است.
محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به این سوال مبنی براینکه طبق قانون افرادی که تابعیت مضاعف دارند در دولت نمی توانند مشغول به کار باشند آیا اطلاعاتی از تعداد این افراد دارید یا خیر؟ افزود: اقدام قضایی در این زمینه صورت نگرفته و اطلاعاتی از تعداد و کم و کیف کار آنان ندارم.
خبرنگاری با اشاره به پرونده یکی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی که دو سال پیش، مخالفانش موادمخدر صنعتی را در خودروی وی جاسازی کرده بودند و این اتفاق منجر به دستگیری وی شد و قاضی پرونده نیز وقتی مشکوک به این جرم شد حکم برائت این استاد دانشگاه را صادر کرد؛ عوامل این پرونده به 8 سال زندان محکوم شدند اما تاکنون نزدیکان افراد زندانی شده ، این استاد دانشگاه را به بهانه های مختلف به دادگاه کشیدند و تاکنون این استاد 4 بار حکم برائت گرفته است و در هر بار شکایت به یک مجتمع قضایی مراجعه می کنند، چگونه می شود این گونه اتفاقات و ازدیاد پرونده در قوه قضاییه کاهش یابد؟
محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال با بیان اینکه جلوگیری از این کار سخت است ولی نمونه هایی هرچند کم وجود دارد، افزود: در حال حاضر پرونده ها به روز وارد سیستم و به صورت سیستمی به شکایات رسیدگی می شود که اگر این موضوع ادامه پیدا کند از بروز مسائلی که به آن اشاره شده تا حدودی جلوگیری می شود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: زمانی که همه سیستم ها به روز شود این مسائل کم شده و ان شاءلله به صفر برسد .
وی خاطر نشان کرد: اگر به مواردی برخوردیم و یا شما مطلع شدید سعی در تجمیع پرونده ها خواهیم کرد و اگر احساس شود مغرضانه عمل می شود سعی در جلوگیری از آن خواهد شد.
محسنی اژه ای گفت: در مواردی صحبت شما را تصدیق می کنم که افرادی علیه شخص دیگر در جاهای مختلف شکایت می کنند و تا دستگاه قضایی متوجه شود و یا پرونده ها را تجمیع کند زمان تلف می شود و طرف مورد شکایت به زحمت می افتد.
کیفرخواستی برای پرونده شورای شهر تبریز صادر نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: کیفرخواستی برای پرونده شورای شهر تبریز صادر نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری و در پاسخ به این پرسش که آیا کیفرخواستی برای پرونده شورای شهر تبریز صادر شده است گفت: کیفرخواستی برای این پروند صادر نشده است.
هیچ مسئول دولتی بازداشت نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: هیچ مسئول دولتی بازداشت نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، غلامحسین محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در حاشیه سفر استانی رئیس قوه قضائیه در تهران، دادستان کل کشور درباره خبر بازداشت یکی از مسئولان دولتی سکوت کرد و این روزها هم خبر بازداشت این فرد در رسانه ها اعلام شده است آیا تائید می کنید یا خیر؟ افزود: تائید نمی کنم.
وی تاکید کرد: هیچ مسئول دولتی بازداشت و احضار نشده است.
همگان موظف به مبارزه با مفاسد هستند
سخنگوی قوه قضائیه درباره اینکه آیا دولت که اخیرا در دیدار مقام معظم رهبری اعلام کرده با مفاسد اقتصادی برخورد خواهد کرد، فهرستی به قوه قضائیه ارائه کرده است؟ گفت: تاکنون هیچ فهرستی از جانب دولت در این خصوص به قوه قضائیه ارسال نشده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، غلامحسین محسنی اژهای در ادامه نشست خبری افزود: بحث مبارزه با فساد همواره یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری بوده است و از سال 70 تاکنون که این موضوع را پیگیری می کنم همواره ایشان در موضوع مبارزه با مفاسد تاکید داشتند و بحث مبارزه با فساد وظیفه همه مسئولان و مردم در بخش ها و مناصب مختلف است.
وی گفت: در بحث مبارزه با فساد ابتدا باید از خود شروع کنیم، فساد نکنیم و پس از آن تلاش کنیم جلوی فساد را بگیریم.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا پرونده جدیدی برای مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس تشکیل شده است؟ گفت: پرونده جدیدی برای یکی از معاونان مدیرعامل سابق پرسپولیس تشکیل و قراری برای وی صادر شده است و پرونده جدیدی برای مدیرعامل سابق پرسپولیس تشکیل نشده است.
وی درباره آخرین وضع پرونده متهمان بانک صادرات افزود: چون هنوز حکم قطعی نشده است از بیان جزئیات معذور هستم و برای حدود 40 نفر حکم صادر شده و احکام قابل اعتراض است.
در خصوص نحوه انشاء و اتقان حکم قضات نظارت داریم .
سخنگوی قوه قضائیه گفت: به صورت موردی و یا در جلسات عمومی در بحث نحوه رسیدگی و نحوه انشاء و اتقان حکم تذکراتی می دهیم .
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در خصوص حکم پرونده کارگران معدن طلای آق دره به قاضی پرونده تذکراتی داده شده است؟ افزود: حکم داده شده خلاف قانون نبوده است اما ما در بسیاری از احکامی که صادر می شود به قضات تذکر می دهیم که سلیقه ای نباشد و شرایط متهم رعایت شود چرا که مجازات باید متناسب با نوع جرم و حال متهم هم باشد و خیلی اوقات می شود که قاضی درباره هر فرد ، مجازات یکسانی را منظور نکند .
وی گفت : ما در این گونه موارد چه به صورت موردی و چه در جلسات عمومی با روسای دادگستری ها و دادستان ها درباره نحوه رسیدگی ها تذکراتی می دهیم که تاثیرات فراوانی هم داشته است البته سخنان ما در حد توصیه است و شاید کسی تشخیص ندهد که بدسلیقگی در برخی احکام صورت می گیرد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع پرونده سعید مرتضوی گفت : دادگاه، نقصی به بخشی از این پرونده گرفته که هنوز به دادسرا برنگشته است .
وی افزود : رسیدگی به نقص گرفته شده در این پرونده زمان بر است و باید از تک تک افرادی که از مرتضوی بن گرفته اند پرسیده شود که این بن ها را در چه راهی خرج کرده اند .
اجرای حکم دستگیر شدگان پارتی شبانه در قزوین قانونی بود
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اجرای احکام دستگیر شدگان پارتی شبانه در قزوین به صورت قانونی اجرا شد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اجرای سریع حکم دستگیر شدگان پارتی شبانه در قزوین و اینکه بر اساس ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری که می گوید جرایمی که منجر به مجازات حد شوند قابل تجدید نظر می باشند و متهم پس از شنیدن حکم ظرف 20 روز می تواند شکایت کند پاسخ داد: پس از بررسی های انجام شده از متن قانون اجرای حکم صحیح بوده است .
وی گفت: برخی از احکام قضایی قابل تجدید نظر است به طوری که از روز ابلاغ تا 20 روز فرصت داده می شود تا اعتراض کند در اینگونه احکام نیز متهم به چند شکل اقدام می کند یکی اینکه می گوید رویت کردم، دیگر اینکه می گوید رویت کردم و اعتراض دارم و یکی دیگر اینکه می گوید حکم را رویت و قبول دارم و اعتراضی نیز ندارم.
اژه ای افزود: اگر محکوم پس از دریافت حکم خود گفت حکم را قبول دارم و اعتراضی ندارم از همان لحظه حکم قطعی می شود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: پس از بررسی این پرونده مشاهده شد که متهمان به احکام خود اعتراضی نکردند بنابراین حکم از زمان ابلاغ و رویت محکومان قطعی و اجرا شده است.
وی همچنین افزود: حال اینکه آیا ضرورت داشت که با این پرونده سریع برخورد شود و حکم نیز سریع اجرا شود مسئله دیگری است .
از جزئیات توقیف برخی فیلم ها اطلاعی ندارم
غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه ظاهرا بستگان حبیب محبیان درخواست کردهاند که وی در تهران دفن شود و با این مساله مخالفت شده آیا صحت دارد یا خیر؟ افزود: بنده اطلاعی ندارم.
وی گفت: در اخبار برخی از سایت ها دیده ام فردی مربوط به حبیب بوده ولی من اطلاعی در این باره ندارم.
سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به خبرنگارانی که حبیب را خواننده معرفی می کردند، گفت: من خواننده ها را نمی شناسم.
محسنی اژه ای همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره توقیف فیلم آاادت نمی کنیم از سوی قوه قضائیه گفت: از این موضوع هم اطلاعی ندارم البته برخی می آیند توضیحاتی را درباره مسائل مختلف می دهند اما بنده این مورد را نمی دانم.
وی تاکید کرد: همه فکر می کنند که ما باید از همه پرونده ها اطلاع داشته باشیم اما به علت تعدد پرونده ها بنده به همه آنها اشراف ندارم.
محسنی اژه ای گفت: مثلا ممکن است فردی پرونده اجرای شلاق را مطرح کند و این در حالی است که شاید همزمان چندین پرونده اجرای چنین حکمی را داشته باشند و بنده درباره همه این پروندهها اطلاع کاملی ندارم.
حکم جلبی برای موسویان و ناصری صادر نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای آقایان ناصری و موسویان حکم جلبی صادر نشده است اما احتمال دارد توضیحاتی از آنها خواسته شود .
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در قوه قضائیه برای آقایان ناصری و موسویان و برخی افرادکه میان ایران و کشورهای متخاصم دلالی کرده اند پرونده ای تشکیل شده است ؟ افزود: در مورد این دو نفر حکم جلبی صادر نشده است اما درباره این دو موضوعاتی مطرح است و باید روشن شود و ممکن است توضیحاتی از آنها خواسته شود .
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برای برخی پرونده های بالاتر از 500 میلیون تومان و برخی زمین خواری ها بجای یک قاضی ، هیات قضایی حکم نمی دهد گفت: بر اساس قانون جدید آئین دادرسی که از تیرماه سال گذشته اجرا شد در برخی اتهامات که قبلا یک قاضی رسیدگی می کرد پیش بینی شده است که بیش از یک قاضی رسیدگی کند .
محسنی اژه ای افزود : اگر کسانی در خصوص این قانون جدید نظراتی دارند می توانند نظراتشان را به دستگاه قضایی ارائه کنند .
شواهدی در هدایت شدن پارتی های شبانه وجود دارد
سخنگوی قوه قضائیه گفت: شواهد و قرائنی مبنی بر هدایت شدن پارتی های شبانه وجود دارد که باید ثابت شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به این سوال که آیا امکان هدایت شدن پارتی های شبانه که این روزها در استانها مختلف برگزار می شود وجود دارد؟ افزود: افراد بازداشتی که به شکل طولانی مدت بازداشت شده باشند از تعداد یک دست نیز کمتر است در پروند سعادت آباد یک نفر در بازداشت است .
وی گفت: تعداد افرادی که به مدت یک یا دو شب بازداشت و با قرار آزاد شده اند بیشتر است.
محسنی اژه ای افزود: این پارتی ها در مازندران، خراسان، قزوین، کرج و دو مورد در تهران بوده است و بر اساس قرائن که سیستم های اطلاعاتی باید روی آن کار کنند تعداد پارتی های که برگزار می شود در این مقطع زمانی با گذشته متفاوت است؛ افراد شرکت کننده در این استان با استان دیگر مشترک هستند برخی از این افراد از سوی افراد خاص دعوت می شوند، در برخی از این پارتی ها اعضای برخی از سفارتخانه ها حضور داشتند و به یارگیری مشغولند شواهد و قرائن این چنینی وجود دارد اما نمی شود بر آن تاکید کرد.
وی گفت: نوع حرفها و ابتذالی که در این پارتی ها وجود دارد مشترک است و حالت هایی است که احساس می شود که این مجالس از جایی هدایت می شود گرچه ممکن است افراد شرکت کننده خودشان بی خبر باشند.
محسنی اژه ای افزود: اغلب شرکت کنندگان فقط فکر می کنند در یک پارتی شرکت کرده اند اما این احتمال وجود دارد که فرد از وجود این پارتی ها هدف دیگری دارد حتی اگر از تعداد کمی از این افراد استفاده می کنند.
وی گفت: هنوز تحقیقات ادامه دارد پرونده ها تکمیل نشده و به غیر از پرونده پارتی قزوین برای باقی موارد کیفرخواست صادر نشده است.
محسنی اژه ای افزود: مجموعه های اطلاعاتی و انتظامی باید این شواهد و قرائن را بررسی یا گزارش کنند این شواهد و قرائن یا توجیه منطقی دارد و یا اینکه چنین شواهد و قرائن قابل اثبات نیست.
وی در ادامه با اشاره به تعداد بازداشتی های پارتی های اخیر گفت: تعداد بازداشت پارتی های اخیر کاملاً مشخص است اما بنده اطلاعی ندارم.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: افرادی که در این پارتی شرکت می کنند از ماهیت چنین مجالسی اطلاع نداشتند و به دعوت دوستان وارد این مجالس شده اند چنین افرادی حتی بازداشت نمی شوند و پرونده قضایی برای آنان تشکیل نمی شود و در ساعت اولیه تحقیقات مشخص می شود از حتی پارتی به معنای ابتذال خبر نداشته و به یک باره با صحنه هایی مواجه شده اند.
44 درصد زندانیان مواد مخدری هستند
حجت الاسلام والمسلمین افزود: در تلاشیم تا حتی الامکان جرم زدایی و حبس زدایی کنیم تا مجازات های جایگزینی به جای زندان در نظر گرفته شود و اقداماتی نیز در این زمینه صورت گرفته است.
وی گفت: البته برخی از زندانیان واقعا در زندان بمانند بهتر است چراکه حضور آنها در بیرون مشکلات جدی را برای جامعه ایجاد خواهد کرد.
محسنی اژهای با یادآوری اینکه قرار بود دولت در سال 86 برای زندانیان مواد مخدری اردوگاه هایی مجزا ایجاد کند، گفت: متاسفانه تاکنون چنین اقدامی صورت نگرفته است در حالی که اگر این مهم عملی می شد 44 درصد از زندانیان مواد مخدری را به اردوگاه ها منتقل می کردیم و شرایط برای آموزش ، تربیت و اصلاح رفتار مجرمان در زندانها فراهم می شد.
وی همچنین با بیان اینکه اگر فردی در دادگاهی محکوم شد و به حکم اعتراض نکرد امکان تخفیف مجازات وی وجود دارد، گفت: قانون دست قاضی را برای این مهم باز گذاشته و اگر فردی اقدام به اعتراض حکمش نکرد قاضی می تواند تخفیف مجازات قائل شده و یا مجازات آن را یک چهارم کاهش دهد.
محسنی اژهای تصریح کرد: پیش از این 8 هزار نفر ازمحکومان در دادگاه ها در مرحله ای به حکم خود اعتراضی نکرده بودند و قضات نیز براساس قانون توانستند برای آنها تخفیف و کاهش مجازات قائل شوند.
دستگاه قضا در امور صنفی کارگری دخالت نمی کند
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در سال های اخیر شاهد این مسئله بوده ایم که دستگاه قضا با ورود به پروندهای صنفی کارگران و کارفرمایان مثل پتروشیمی رازی، آق دره و معدن چادرملو احکام سنگینی را صادر کرده است، افزود: چنین چیزی را تایید نمی کنم و ما در امور صنفی به نفع کارفرما دخالت نمی کنیم.
وی گفت: ما بارها از وزارت کار خواسته ایم که در این امور دخالت کند و ببنید چرا یک کارگر بیچاره چندین ماه حقوق نگرفته است.
محسنی اژه ای افزود: اعتراض نباید منجر به تخریب و تشکیل پرونده امنیتی شود و ما از وزارت کار خواسته ایم اختلافات کارگران و کارفرمایان را برطرف کند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در مرحله اعتراض صنفی و زبانی دستگاه قضا ورود نمی کند ولی هر جایی که منجر به تخریب و صدمات بدنی شود و شاکی خصوصی پیدا کند اگر قوه قضائیه ورود نکند به ماموریت خود عمل نکرده است.
وی با اشاره به اینکه دستگاه قضا همواره به رعایت حق تاکید دارد، افزود: بنده در جلسات تودیع و معارفه روسا بارها به همکارانم توصیه کرده ام که به فرموده امام راحل برخی زبان گفتن ندارند، قلم نوشتن ندارند و پای آمدن هم ندارند بنابراین باید به این افراد کمک کنیم .
اژه ای تصریح کرد: به همکارانم گفته ام اگر چنین افرادی به شما مراجعه کردند که اطلاعات حقوقی ندارند و یا حتی نمی توانند وکیل بگیرند از وقت خصوصی خود استفاده کنید تا مشکلش برطرف شود.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: اگر جایی اعتراضی تبدیل به جرم و خسارت شود هیچ کس نباید توقع داشته باشد که قوه قضائیه ورود نکند.
قرار نیست جلوی برگزاری هر کنسرتی گرفته شود
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شما که معتقدید برخی کنسرتها به سبب جلوگیری از اقدامات امنیتی برپا نمی شود پس چرا با افرادی که عامل این اقدامات هستند برخورد نمی کنید؟ افزود : این افراد تا به محل آن کنسرت نیایند اتفاقی نمی افتد و باید جرمی رخ دهد که برخورد کنیم .
وی گفت: ما برای جلوگیری از وقوع برخی اتفاقات به مسئولان برگزاری کنسرت می گوییم که اگر تضمین می دهند اتفاقی رخ ندهد کنسرت برگزار شود و خیلی جاها نیز برگزار می شود.
محسنی اژه ای افزود: من در یکی از جلسات که خودم حضور نداشتم از کسی شنیدم که وزیر ارشاد در آن جلسه گفته است که از 300 مورد کنسرت فقط 9 مورد برگزار نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: قرار نیست جلوی برگزاری همه کنسرتها گرفته شود و تلاش ما این است که اقدامات ضد امنیتی و خلاف عفت عمومی صورت نگیرد و اگر برگزار کنندگان کنسرت تضمین دهند که اتفاقی رخ ندهد که هیچ؛ اما اگر تضمین ندهند دادستان ورود می کند و مانع برگزاری می شود.
برخی جرایم آثار وتبعات کیفری موثر دارد
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای با بیان اینکه در قانون پیش بینی شده افرادی که مرتکب جرم شده اند یک سری از مجازاتشان آثار تبعی و کیفری موثر دارد افزود : این افراد وقتی مجازات شدند یکسری تبعات اجتماعی دارند که از بعضی مسائل اجتماعی و جامعه تبعی محروم می شوند حال آنکه در حکم دادگاه تصریح نشده است .
وی با بیان اینکه در برخی موارد هم فرد جرمی مرتکب شده، مجازاتش را هم تحمل کرده است حال باید با چه نگاهی به وی نگریسته شود گفت: این موضوع کاملا اجتماعی و فرهنگی است و از نظر قانون هیچ اشکالی وجود ندارد آن فرد پس از تحمل مجازاتش بر اساس قانون آزاد است و تبعات اجتماعی جرم کاملا به جامعه و برخورد اجتماعی مردم بستگی دارد .
سخنگوی دستگاه قضا با بیان مثالی درباره واکنش های اجتماعی به افراد پس از پایان محکومیتشان گفت : آیا نگاه جامعه به فردی که قاچاقچی مواد مخدر یا سارق بوده است با دیگر افراد یکسان است ؟ بنابراین آثار تبعی جرم به روابط ا جتماعی ما در جامعه بستگی دارد .
وی افزود : حال فردی که یک جرمی را مرتکب شده و دوران محکومیت خود را هم تحمل کرده و فرد دیگری به دیدارش می رود ، جایگاه و جرم آن فرد مهم است و بازتاب این رفتار هم با اهمیت تلقی می شود البته نمی توان یک نسخه واحد را برای چنین موضوعاتی پیچید .
محسنی اژه ای در پایان با ارائه مثالی گفت : یک زمانی من فردی را محکوم کردم بعد در عروسی خانواده اش حضور یافتم خیلی از مردم آن موقع کار من را نپسندیدند و به من اعتراض کردند .
وی افزود : مردم می گفتند شما این فرد را محکوم کردید بعد در مراسمش شرکت می کنید ؟ البته من در آن زمان استدلالی داشتم و به استدلال شخصی ام همچنان پایبندم اما وقتی شمار کثیری از اقشار و طیف های مختلف مردم به من اعتراض کردند به خود گفتم شاید کار منم درست نبوده و احتمالا اشکال داشته است .