گزارش مکتوب//
سیاه نمایی با ذغال سرطان
اخیرا برخی از رسانه های فارسی زبان با انتشارآمارهای ضد و نقیض از شیوع سرطان در ایران به دنبال القای شرایط نامناسب زندگی ایرانی ها هستند اما واقعیت سرطان در ایران چه رنگی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس شاخص های جهانی میزان بروز سرطان در ایران میان مردان 134 نفر و در زنان 128 نفر در
هر یکصد هزار نفر است. در حالی که متوسط جهانی ابتلا به این بیماری 205 نفر در مردان و 165 نفر در زنان را نشان میدهد، بنابراین میزان بروز سرطان در ایران کمتر از متوسط جهانی است.
دکتر محمداسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان می گوید: سالانه در کشور90 هزار مورد جدید سرطان شناسایی می شودکه کشنده ترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی سرطان معده است.
طبق تحقیقات انجام شده عامل سن نقش70 درصدی در بروز سرطان دارد بنابراین در پی آمار هشت درصدی جمعیت سالمندان در ایران ابتلا به سرطان رو به افزایش است.
علی مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با اشاره به رشد سرطان در جهان گفت: سال 2014 حدود 14 میلیون فرد مبتلا به سرطان در دنیا شناسایی شده است که این آمار در سال 2030به 25 میلیون نفر میرسد، در واقع در 15 سال آینده 70 تا 80 درصد به تعداد افراد مبتلا به سرطان در دنیا اضافه میشود که در ایران نیز همین روند پیش بینی میشود.
آلودگی هوا، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی از جمله عوامل محیطی موثر در بروز سرطان هستند و در صورتی که استعمال سیگار و قلیان را حذف کنیم، 25 درصد سرطانها کاهش مییابد.
رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت می گوید: 35 درصد از سرطانها بهدلیل چاقی و کبد چرب اتفاق میافتد چرا که مردم ما بیش از نیاز خود غذا میخورند و کالری بیش از نیاز بدن دریافت میکنند، از این رو چاقی در 40 سال گذشته 4 برابر شده و در حال حاضر 64 درصد مردم ما اضافهوزن دارند.
امسال 10 طرح پژوهشی به منظور ثبت سرطان در 10 منطقه کشور اجرا میشود، از طرفی طرح آمایش سرزمینی سرطان در حوزه تشخیص، درمان و در دسترس بودن خدمات درمان سرطان در دست اجراست.