پسماندهای نفتی و سودهای میلیاردی مافیای لجن
مدیریت ناصحیح میلیون ها تن پسماند ویژه و خطرناک نفتی موجب رخنه مافیای لجن برای کسب درآمدهای سرشار شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، کارشناس پسماند در سازمان حفاظت محیط زیست در برنامه پیک بامدادی خبر رادیو ایران درباره لجن های خطرناک نفتی گفت: سالانه حدود 2.5 میلیون تن پسماند ویژه تولید می شود که بیش از 40 درصد آن مربوط به صنایع نفتی است.
فتحی افزود: در بازدیدهایی که از برخی صنایع نفتی انجام دادند حتی مدیرعامل صنعت هم از میزان پسماند تولیدی اش در سال خبر ندارد.
وی گفت: متاسفانه برخی شرکت هایی بدون سابقه و فناوری به صنایع مختلف ورود می کنند و پس از مدتی از طریق رانت، قراردادهایی را منعقد می کنند که هیچ تخصصی در خصوص آن ندارند.
این کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: برای مثال پالایشگاه نفت تهران تا 5 سال پیش و تا زمانی که سازمان حفاظت محیط زیست جلوی آنها را نگرفته بود با شرکتهای حمل ونقل قرارداد می بست و به آنها اعلام می کردند این لجن های نفتی را هر جا که دلتان می خواهد تخلیه کنید.
معاون اداره کل ایمنی، بهداشت و محیط زیست وزارت نفت نیز پسماندهای صنایع را کمتر از یک پنجم ارقام ارائه شده برشمرد و تخلف و رهاسازی شرکت ها در پسماندهای نفتی را نتیجه کمکاری دستگاههای دیگر می داند و معتقد است اینکه سازمان حفاظت محیط زیست میگوید پسماندها هر جایی ریخته شده اند قبول می کنیم اما این به علت نبود مدیریت تمرکز پسماندها در کل کشور است.
جعفرزاده افزود: تاکنون در کشور، محلی برای دفن پسماندهای ویژه به وزارت نفت معرفی نشده است البته سودجویانی هم هستند که از این وضعیت بهره می برند.
وی با بیان اینکه مدیریت شرکتهای پیمانکاری و نتایج عملکرد آنها شرکت نفت نیست و سازمانهای دیگر ناظر بر این مسائل هستند افزود: آیا وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست به کارکردشان در این خصوص درست عمل کردهاند ؟
دکتر شفیع زاده استاد دانشگاه نیز درباره اثرات زیان بار و خطرناک لجن های نفتی در دریا و خشکی گفت: حساسیت های وزارت نفت درباره اثرات خطرناک پسماندهای ویژه آن طور که باید نیست از طرفی دیگر این سازمان حفاظت محیط زیست است که باید راهکارهایی ارائه می داد که نهایتا به مدیریت بهینه و مطلوب پسماندهای نفتی منجر می شد.
وی افزود: صرف بیان شفاهی وجود حساسیت کافی نیست و سرعت عملی که برای کنترل این مشکلات و یافتن راهکارهای مناسب که به نفع محیط زیست و کشور تمام شود، بسیار کمتر از حد انتظار است.